Da spodelam moe iskustvo so Autowelt Kocani, dodusa poveke e postov iskustvo so modeli na koli nego so placot povrzano.
Kako i poveketo od nas gi pratime online, pa bev jz pat poslovno i zastanav da vidam, sednam probam nekoi modeli.
Long story short, probav da se ubedam deka mi treba XC60ka na Volvo ama ne be, dzabe se koga ne se osetiv vnatre kako kola 30k+ evra, ednostavno ne mozam da go prejdam "kombe" momentot, tesno vnatre, pozadi mene ne bi mozel udobno da sedne nikoj i so toa moj9t interes zavrsi za toj model.
Plus koga ke ja otvoris vratana 9gromna abe bas kako kombe
I normalno edinstveno nesto sto mi fati oko bese Arteon
a da ne e preskapo.
Konkretno ovoj
https://autowelt.mk/vehicles/530122-volkswagen-arteon-r-line-20tdi-150hp-bmt-dsg-automaticSe iznenadiv kolku prostor ima vnatre u kabina a i vo gepek bogami.
Od oprema samo soncev krov mu falese.
2xR Line bese.
Socuvan dosta, pred facelift model, sto znaci ne sveti sabanski cela predna maska, boja epten pogodena i bandas.
Dovolno oprema plus ambientalno svetlo, elektricen gepek i sl.
Definktivno koga ke se odlucam da uvezam vozilo prinovo od Germanija ke mi bide na shorg list po moznost shooging brake verzijata.
Suvoite ke pocekaat edno vreme.
Vrabotenite dosta usluzlivi, so "no bullshiting" attitude, what you see is what you get, sto mi se dopadna i definitivno bi zel vozilo (dokolku mi pogodi kriterium) od niv povotovo sto nudat da go vratis po vodina dve voziloto i da napravis upgrade.