Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 134407 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #405 на: 21 Февруари 2023, 14:39:53 pm »
Секоја кола што се продава на плац кај нас е мачка во вреќа.

За саглам кола се доплаќа дебело, па да добиете кола со ниска километража, тука купена, чувана во гаража и сл. Иако и тоа не е некоја гаранција, ама ете.

Е сеа кога се купува кола од Германија, Италија, Холандија, Бугарија..., особено дизел, како сакате тестирајте со возење, официјални сервиси, експерти, мајстори... што сакате, потенцијални проблеми со голема веројатност да ви се случат:

- Сет ламела
- Турбина
- Дизни
- EGR, MAF, MAP, пумпа за висок притисок и други сензори, клапни и црева
- Предница, задница
- Акумулатор
- Проблеми со клима

Прашање е на време, не е прашање дали.

Затоа одделувате буџет и нерви.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 409
« Одговори #406 на: 21 Февруари 2023, 17:18:01 pm »

За саглам кола се доплаќа дебело, па да добиете кола со ниска километража, тука купена, чувана во гаража и сл. Иако и тоа не е некоја гаранција, ама ете.

Е сеа кога се купува кола од Германија, Италија, Холандија, Бугарија..., особено дизел, како сакате тестирајте со возење, официјални сервиси, експерти, мајстори... што сакате, потенцијални проблеми со голема веројатност да ви се случат:

- Сет ламела
- Турбина
- Дизни
- Предница, задница
- Акумулатор
- Проблеми со клима

Препоставувам дека за бензин не е истава листа на работи што треба да се запазат. Да те замолам да пишеш и листа за бензинци. Друго прашање ми е, ако се купи половна кола бензин/хибрид од Германија од овластен дилер (certified used) дали е и таа мачка во вреќа и дали ќе и важи гаранција во МК?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #407 на: 21 Февруари 2023, 18:11:32 pm »
Проблемиве во главно доаѓаат од голема километража.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #408 на: 21 Февруари 2023, 18:28:32 pm »
Проблемиве во главно доаѓаат од голема километража.
По 700.000км имаат дел од колите, нормални проблеми се тоа.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #409 на: 21 Февруари 2023, 19:29:57 pm »

- Сет ламела
- Турбина
- Дизни
- Предница, задница
- Акумулатор
- Проблеми со клима

И сеа земи продавај го бмњ то твое,ке му бараш 1000€ повеќе од плац и ке те прават дека си ненормален дека кај перо на плац е поефтино за 700€ ...
Муабетот ми е не ги ценат колите,сакаат да купат најфтиното на пазарот и да е најздраво ..

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5623
« Одговори #410 на: 21 Февруари 2023, 19:48:25 pm »
Абе сеа греотичка се луѓето треба да заработат, се потрудиле ја влечкале колата ја шминкале како надвор така внатре, ако одстранеле се ќе одат зијан.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #411 на: 21 Февруари 2023, 22:11:43 pm »
сеа земи продавај го бмњ то твое,ке му бараш 1000€ повеќе од плац и ке те прават дека си ненормален дека кај перо на плац е поефтино за 700€ ...
Муабетот ми е не ги ценат колите,сакаат да купат најфтиното на пазарот и да е најздраво ..

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

А кој гарантира дека на негово нема да откажи, ламела, предница, задница и слично, ако ги нема сите тие делови пресно сменето ? Неможиш да знајш кога ќе откажи нешто, не е нешто што можи да го превенираш или предвидиш.

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #412 на: 22 Февруари 2023, 02:19:16 am »
Го следам овој плац подолго време и понекогаш продаваат коли уште пред да ги донесат. Постојано вртат слични модели и речиси иста боја, можно е да имаат добра шема на пребарување. Шминката надворешна е речиси перфектна

https://www.facebook.com/DlAutomk

Тие СЛР уште првиот пат кога ги видов, за 10 мин добија одследување затоа што ми изгледаа катастрофа со пренапумпани цени.

За скоро ќе треба да се оддвојува посолена сума на пари, коски ми се ребрат од сите преваранти.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #413 на: 22 Февруари 2023, 07:54:51 am »
Па ќе купиш од чоек, не од тезга.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1800
« Одговори #414 на: 22 Февруари 2023, 08:38:15 am »
Го следам овој плац подолго време и понекогаш продаваат коли уште пред да ги донесат. Постојано вртат слични модели и речиси иста боја, можно е да имаат добра шема на пребарување. Шминката надворешна е речиси перфектна

Тие СЛР уште првиот пат кога ги видов, за 10 мин добија одследување затоа што ми изгледаа катастрофа со пренапумпани цени.

За скоро ќе треба да се оддвојува посолена сума на пари, коски ми се ребрат од сите преваранти.

Овие ДЛ Ауто МК ти се преваранти како и сите други. Еднаш бендисав Ауди А3 и му пишав да ми прати број на шасија. Ми прати од друго ауди, иста боја со километри како тие пишани од огласот, но беше понова година па по тоа сетив дека ме лажи. Кога му пишав дека грешен број на шасија ми дава, ми рече дека се збунил, тоа му било на камион. И се откажав од тепање пат до Паланка.

Отсутен Gjorgi

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #415 на: 25 Февруари 2023, 21:56:50 pm »

Преваранти тешки!
Братучед купи од нив Астра Ј, како што си пишал, перфектно нашминкана, гасто улје во мотор ставено и само што направи сервис се отиде у курац од турбо до дизни до регулатор на притисок на гориво...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #416 на: 26 Февруари 2023, 07:55:29 am »
И лето Господово 2023то ќе помине и уште ќе бараме кој плац од Паланка носи добри коли....

Отворете mobile.de, на цената на колата таму додадете ги давачките и ако искача оваа тука на плац поефтина 30% тогаш нешто не е ОК другари, многу е едноставно, а и убаво си пиша некој купи си од човек, ама нема да биде Ауди А6 за 7.000 евра, јебига.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6786
  • Бенве сие бенве
« Одговори #417 на: 26 Февруари 2023, 09:43:27 am »
Пред две недели бев до Автобанда плус. Тука го зборубате дека е преварант, ја немав такво искуство. Километрите беа реални на 4 коли што ги проверив по шасија, цените нормални спрема состојбата на возилото.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
« Одговори #418 на: 27 Февруари 2023, 16:28:30 pm »
Site avto placevi kupuvaat koli vrz osnova na nekolku sliki sto im se prateni za kolata, zatoa 90% se krpeni ili vrateni km, generalno i tie neznaat tocno sto ke im stigne.
E sega Auto Danska gledam objavuvaat sliki kako idat do Danska da biraat koli, ama pak ne veruvam deka site sto im stigaat se birani.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #419 на: 27 Февруари 2023, 16:43:54 pm »
У Данска се заникаде колите,2 години стари корозирани се.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
« Последно менување: 27 Февруари 2023, 17:34:01 pm riki_staff »