DA NE STE SE OSUDILE DA KUPUVATE KOLA OD AVTO PLAC AUTO IMPORT SRL KRIVA PALANKA, ZNACI PREVARANTI NEVIDENI, NAJLOSO ISKUSTVO VO MOJOT ZIVOT, KE NAPRAVITE ZIVOTNA GRESKA AKO KUPITE KOLA OD NIV, KE IMATE GLAVOBOLKI I TOA GOLEMI, A I NE SAMO GLAVOBOLKI, NEMA DA MOZETE DA JA OPRAVITE KOLATA POSLE TOA I NE SE ZNAE KOLKU PARI KE TREBA USTE PLUS DA PLATITE ZA OPRAVKI I CUDESII.
Jas bev izmamen od niv so slednoto:
1 ) Homolagacija i dokumenti ( mi rekoa deka se e plateno do registracija i deka vo taa papkata so mi ja dadoa e se kako so treba ) Koga bev da ja registriram kolava, mi rekoa nema homologacija i kupoprodazen dogovor ) Plativ homologacija 6000 den, pa posle za da mi pratat soobrakajna od belgija i kupoprodazen dogovor mi baraa uste 50 evra otkup za istive ) Toa e na eden nacin ucena, daj 50e , ke ti gi pratime dokumentite.
2) Star izduvan akumulator i bea stajle na alteata ( najstar so imale ) , go napolnile pred da ja kupam, stasav so nea do berovo, pa narednovo sabajle nemozev da ja zapalam, vikav elektricar , zakluci deka treba nov akumulator, dadov 100 evra za nov akumulator )
3) Kolava nekoj pat nejkese da pali, 100 pati ja stavav na kompjuter , nemozev da otkrijam so e, 2 meseci me zafrkavase, na krajot se utvrdi deka teba da se kupi NOV DORSELOV VENTIL, elektricna klapna na usisna grana, PLATIV 14 000 DENARI za nov dorselov ventil. Problemot so palenjeto posle go resiv.
4) KUMPLUG SET, SKAPAN, MORAV DA STAVAM NOV SET OD LUK, ZAMAEC, POTISNA PLOCA I LAMELA, 500 EVRA SO RABOTNA RAKA. GORNATA PUMPA NA KUMPLUGOT BESE OTIDENA, 60 EVRA PLATIV ZA NOVA PLUS. OVOJ SET ME KOSTA 560 EVRA.
5) PROBLEM SO TURBO!!!!!!!!!!!! NEMOZAM USTE DA GO RESAM, 2 PATI PISAV OVDE ZA POMOS! I najverojatno nema da mozam da go resam nikogas!
Dodatok na postot: Kolata ja kupiv 7500 evra ( 7500 evra im dadov na tie prevaranti )
Znaci, koga ja vozev kolava mi bese ok, ocigledno ne mozev da primetam na pocetok. Turboto otkaza duri berovo koga stasav za prv pat. A ova so palenjevo , ne se desavase cesto, nekoj pat klapnata ostanuvala zatvorena i ne palela,.
AMA NE E U RED , ONI DA TI VIKAAT DEKA SE RABOTI BESPREKORNO! KOGA E LAGA!!!!!!! IMA AVTO PLACEVI KOI KAZUVAAT AKO IMA DEFEK, I KOLKU KE KOSTA DA GI POPRAVIS , ILI ONI TI GI POPRAVAAT, OVIE SE RAMNI NA KRIMINAL.