Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 134401 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #390 на: 18 Февруари 2023, 13:05:21 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Искуство некој некакво со плацот друштво??

предлог за добри плацеви во Крива паланка?

Нема лош плац, само лоши коли.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #391 на: 18 Февруари 2023, 15:08:10 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Искуство некој некакво со плацот друштво??

предлог за добри плацеви во Крива паланка?

Нема лош плац, само лоши коли.

Штета што во паланка има само лоши коли на добрите плацеви.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #392 на: 19 Февруари 2023, 09:14:42 am »
Искуство некој се авто плац Имола во Скопје?
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #393 на: 19 Февруари 2023, 11:45:38 am »
Братучед ми клио 2002ра пред 3/4 години земаа од таму.. Колите се океј. од италија донесени, километражи вратени на 150.000, хемиско напревени исполирани..

Клиото не беше фарбано не беше мавано (освен задниот браник).. Али одма во рок од 1 година ламелата пролизга, дисковите и плочките за менување хитно, амортизерите ги менуваа и нив, акумулаторот одма цркна.. После 20.000км дизните се сјебаа, ги репарираа заедно со се пумпата околу 700 евра ги фати.. Да не спомнувам ситници (греачи, ребраст, пк, алтернатор, лагер)

Така да го земаа околу 2300е и за 25.000км се фукнаа уште 1500 евра али сега имаат комплет исправно возило..

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 870
« Одговори #394 на: 19 Февруари 2023, 16:22:05 pm »
Братучед ми клио 2002ра пред 3/4 години земаа од таму.. Колите се океј. од италија донесени, километражи вратени на 150.000, хемиско напревени исполирани..

Клиото не беше фарбано не беше мавано (освен задниот браник).. Али одма во рок од 1 година ламелата пролизга, дисковите и плочките за менување хитно, амортизерите ги менуваа и нив, акумулаторот одма цркна.. После 20.000км дизните се сјебаа, ги репарираа заедно со се пумпата околу 700 евра ги фати.. Да не спомнувам ситници (греачи, ребраст, пк, алтернатор, лагер)

Така да го земаа околу 2300е и за 25.000км се фукнаа уште 1500 евра али сега имаат комплет исправно возило..
zaklucok:kolite od tamu se ok ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #395 на: 19 Февруари 2023, 16:49:26 pm »
Па со оглед на тоа какви сум гледал по плацови сосема океј се..
Тоа што земаа потрошена и прилично дефектна кола не е до плацот.. Тие 1.5 дци секако мана им се дизни и такви ствари.. Лошо што барем тогаш не дозволуваа да се вози да се проба колата туку само во место..

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #396 на: 20 Февруари 2023, 07:15:43 am »
Да не пробаш кола да повозиш, со замижани очи поарно фрли еден прст и речи „оваа ја земам“.  ;D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #397 на: 20 Февруари 2023, 08:57:32 am »
Јас не би се осмелил да земам кола ако не ти е дозволено да ја пробаш и да ја повозиш дур да крене работна температура, ако треба ќе си платам за гориво, така да ова би ми било фактор за елиминација на плацевите и така ќе ти остане помал избор за да не луташ и губиш време  :)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен grigorj95

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #398 на: 21 Февруари 2023, 12:49:30 pm »
DA NE STE SE OSUDILE DA KUPUVATE KOLA OD AVTO PLAC AUTO IMPORT SRL KRIVA PALANKA, ZNACI PREVARANTI NEVIDENI, NAJLOSO ISKUSTVO VO MOJOT ZIVOT, KE NAPRAVITE ZIVOTNA GRESKA AKO KUPITE KOLA OD NIV, KE IMATE GLAVOBOLKI I TOA GOLEMI, A I NE SAMO GLAVOBOLKI, NEMA DA MOZETE DA JA OPRAVITE KOLATA POSLE TOA I NE SE ZNAE KOLKU PARI KE TREBA USTE PLUS DA PLATITE ZA OPRAVKI I CUDESII.

Jas bev izmamen od niv so slednoto:
1 ) Homolagacija i dokumenti ( mi rekoa deka se e plateno do registracija i deka vo taa papkata so mi ja dadoa e se kako so treba ) Koga bev da ja registriram kolava, mi rekoa nema homologacija i kupoprodazen dogovor ) Plativ homologacija 6000 den, pa posle za da mi pratat soobrakajna od belgija i kupoprodazen dogovor mi baraa uste 50 evra otkup za istive ) Toa e na eden nacin ucena, daj 50e , ke ti gi pratime dokumentite.

2) Star izduvan akumulator i bea stajle na alteata ( najstar so imale ) , go napolnile pred da ja kupam, stasav so nea do berovo, pa  narednovo sabajle nemozev da ja zapalam, vikav elektricar , zakluci deka treba nov akumulator, dadov 100 evra za nov akumulator )

3) Kolava nekoj pat nejkese da pali, 100 pati ja stavav na kompjuter , nemozev da otkrijam so e, 2 meseci me zafrkavase, na krajot se utvrdi deka teba da se kupi NOV DORSELOV VENTIL, elektricna klapna na usisna grana, PLATIV 14 000 DENARI za nov dorselov ventil. Problemot so palenjeto posle go resiv.

4) KUMPLUG SET, SKAPAN, MORAV DA STAVAM NOV SET OD LUK, ZAMAEC, POTISNA PLOCA I LAMELA, 500 EVRA SO RABOTNA RAKA.  GORNATA PUMPA NA KUMPLUGOT BESE OTIDENA, 60 EVRA PLATIV ZA NOVA PLUS. OVOJ SET ME KOSTA 560 EVRA.

5) PROBLEM SO TURBO!!!!!!!!!!!! NEMOZAM USTE DA GO RESAM, 2 PATI PISAV OVDE ZA POMOS!  I najverojatno nema da mozam da go resam nikogas! 

Dodatok na postot: Kolata ja kupiv 7500 evra ( 7500 evra im dadov na tie prevaranti )

Znaci, koga ja vozev kolava mi bese ok, ocigledno ne mozev da primetam na pocetok. Turboto otkaza duri berovo koga stasav za prv pat. A ova so palenjevo , ne se desavase cesto, nekoj pat klapnata ostanuvala zatvorena i ne palela,.

AMA NE E U RED , ONI DA TI VIKAAT DEKA SE RABOTI BESPREKORNO! KOGA E LAGA!!!!!!! IMA AVTO PLACEVI KOI KAZUVAAT AKO IMA DEFEK, I KOLKU KE KOSTA DA GI POPRAVIS , ILI ONI TI GI POPRAVAAT, OVIE SE RAMNI NA KRIMINAL.
« Последно менување: 21 Февруари 2023, 13:32:11 pm grigorj95 »

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #399 на: 21 Февруари 2023, 13:14:39 pm »
100 пати е пишано тука да се избегнуваат плацевите во Паланка, ако има исклучок нека ми извини. Освен документите што не ти биле комплетирани, другите работи можеле да ти се случат и да си зел кола од кој било друг плац.
Гледај малку позитивно, најголемите проблеми си ги решил, за турбото носи ја на саглам мајстор и ќе ти каже што е проблемот, во најлошо сценарио, ново (репарирано од сервис Ужице - имаат преставништво во Скопје кај Католичка црква) тие околу 200-300 евра и тоа ќе го решиш.
После уживај малку во колата и памет за друг пат.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #400 на: 21 Февруари 2023, 13:15:55 pm »
Пиши за која модел и марка на кола се работи во случајот и за колку пари е купена.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3802
« Одговори #401 на: 21 Февруари 2023, 13:23:35 pm »
Прати го турбото на репарација во Ужице, мислам имаа во Скопје претставништво.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #402 на: 21 Февруари 2023, 13:28:40 pm »
Ne gi opravduvam, AMA kaj ti bea ocite koga ja gledase tamo?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #403 на: 21 Февруари 2023, 14:16:36 pm »
DA NE STE SE OSUDILE DA KUPUVATE KOLA OD AVTO PLAC AUTO IMPORT SRL KRIVA PALANKA, ZNACI PREVARANTI NEVIDENI, NAJLOSO ISKUSTVO VO MOJOT ZIVOT, KE NAPRAVITE ZIVOTNA GRESKA AKO KUPITE KOLA OD NIV, KE IMATE GLAVOBOLKI I TOA GOLEMI, A I NE SAMO GLAVOBOLKI, NEMA DA MOZETE DA JA OPRAVITE KOLATA POSLE TOA I NE SE ZNAE KOLKU PARI KE TREBA USTE PLUS DA PLATITE ZA OPRAVKI I CUDESII.

Jas bev izmamen od niv so slednoto:
1 ) Homolagacija i dokumenti ( mi rekoa deka se e plateno do registracija i deka vo taa papkata so mi ja dadoa e se kako so treba ) Koga bev da ja registriram kolava, mi rekoa nema homologacija i kupoprodazen dogovor ) Plativ homologacija 6000 den, pa posle za da mi pratat soobrakajna od belgija i kupoprodazen dogovor mi baraa uste 50 evra otkup za istive ) Toa e na eden nacin ucena, daj 50e , ke ti gi pratime dokumentite.

2) Star izduvan akumulator i bea stajle na alteata ( najstar so imale ) , go napolnile pred da ja kupam, stasav so nea do berovo, pa  narednovo sabajle nemozev da ja zapalam, vikav elektricar , zakluci deka treba nov akumulator, dadov 100 evra za nov akumulator )

3) Kolava nekoj pat nejkese da pali, 100 pati ja stavav na kompjuter , nemozev da otkrijam so e, 2 meseci me zafrkavase, na krajot se utvrdi deka teba da se kupi NOV DORSELOV VENTIL, elektricna klapna na usisna grana, PLATIV 14 000 DENARI za nov dorselov ventil. Problemot so palenjeto posle go resiv.

4) KUMPLUG SET, SKAPAN, MORAV DA STAVAM NOV SET OD LUK, ZAMAEC, POTISNA PLOCA I LAMELA, 500 EVRA SO RABOTNA RAKA.  GORNATA PUMPA NA KUMPLUGOT BESE OTIDENA, 60 EVRA PLATIV ZA NOVA PLUS. OVOJ SET ME KOSTA 560 EVRA.

5) PROBLEM SO TURBO!!!!!!!!!!!! NEMOZAM USTE DA GO RESAM, 2 PATI PISAV OVDE ZA POMOS!  I najverojatno nema da mozam da go resam nikogas! 

Dodatok na postot: Kolata ja kupiv 7500 evra ( 7500 evra im dadov na tie prevaranti )

Znaci, koga ja vozev kolava mi bese ok, ocigledno ne mozev da primetam na pocetok. Turboto otkaza duri berovo koga stasav za prv pat. A ova so palenjevo , ne se desavase cesto, nekoj pat klapnata ostanuvala zatvorena i ne palela,.

AMA NE E U RED , ONI DA TI VIKAAT DEKA SE RABOTI BESPREKORNO! KOGA E LAGA!!!!!!! IMA AVTO PLACEVI KOI KAZUVAAT AKO IMA DEFEK, I KOLKU KE KOSTA DA GI POPRAVIS , ILI ONI TI GI POPRAVAAT, OVIE SE RAMNI NA KRIMINAL.
Оди до Струмица нека ја ѕирне "Delev avto servis" само закажи си термин,на излезо од Струмица спрема Берово е зад Лукоил бензинската.
Пиши на гугал ќе ти излезат инфо.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #404 на: 21 Февруари 2023, 14:22:19 pm »
Под возење се подразбира, гас до даска, во 2-ра, 3-та, 4-та, до граничник колку што дозволува патот, и пожелно на угорница. И после 5-та/6-та на иљада обртаи и гас до даска да видиш дали ќе шлајфова ламелата.
Ако нешто не е во ред сигурно ќе рикни, ќе се расчади, ќе фрли некоја сијалица на табла. Исправно возило се ќе издржи.