Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 156695 пати)

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1879
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #345 на: 31 Август 2022, 07:36:32 am »
Уште еден пример за релативно скапо возило (Peugeot 3008 - 2017 год) со вратена километража кај нас.
Пријател ја гледаше во Авто Банда Плус, со 116ккм  ;D

https://www.carvertical.com/en/report?id=c2fd3155-f04d-4d33-8344-ca37a7b96360&vin=VF3MCBHZHHS277716

Испадна дека има 213  ;D

Лани во Автобанда BMW G30 на табла 120к, по ВИН 500+ и плус разнесено отпозади.
Легално е да се направи тема за carvertical и сл. и да се ставаат коли што сте ги провериле, да си биде како база, да не мора по два-тројца да плаќаат за иста кола да проверат?

Може да се пише модел и година и screenshot или линк од резултатите.

Линкот истекува после месец дена, мора пак да платиш. Најубаво скриншоти

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #346 на: 31 Август 2022, 09:23:55 am »
Се рушивме од купување возила па да им водиме евиденција.

Ако не купуваш од прв газда со сите сервиси во книшка и колата e постара од 5-6 години, километрите не се за верување и си гледаш состојба.

Присутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #347 на: 31 Август 2022, 14:25:55 pm »
Човек ви дава на готово вистински км и слики од незгоди, ти ќе си гледаш состојба. Имаш коли со 400к а 180к на табла што изгледа како нова,  купи ја во одлична состојба, после година две ќе бараш на кој да му ја подметнеш за да се отарасиш.

Ако беше така лесно немаше да се труби за враќање километража.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #348 на: 01 Септември 2022, 07:48:50 am »
Година две добар си ако истераш, значи колата е одлична. Обично уште во првиот месец се гледа дали те заебале ко ќе почниш да тураш масло или антифриз на секој подолг пат.
Или, „здраво дечки, колата ја имам недела дена ја зедов од плац автодојче, вчера до продавница ми светна чек енџин сијаличето и колата влезе во лимп мод, шомуе?“  ;D

Дури самото име ти кажува шо да очекуваш од плацот:

хехехе

Отсутен KMepix

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #349 на: 18 Септември 2022, 09:30:20 am »
Го споделувам мислењево со надеж дека ќе помогне некому. Немам огромни искуства со купување од плац, па можеби моите очекувања не се соодветни.

Бев пред некое време до Кочани, во Autowelt, заинтересиран за неколку коли со цена од 35K до 50K EUR.

Човекот со кој што зборував делуваше толку незаинтерсирано да ми продаде - тоа е нешто неверојатно. Претпоставувам дека не беше сопственикот на плацот.

Една од колите што сакав да ја купам ја немаше на плац бидејќи, според него, ја позајмиле некому баш таа кола, баш тој ден.
Вработениот беше некако „навреден“ што воопшто се мислам и разгледувам толку многу (можеби 15 минути, 20 max. трае целата оваа работа; бев со пријател автомеханичар), бидејќи сум требал да купам на слепо, од што биле толку добри колите. (директен цитат е тоа).

Дали е ова однесувањето што треба да го очекувам секаде кај нас?

Отидов до Autowelt бидејќи од 10+ луѓе слушнав добри мислења за нив. До сега, имам замерка само за односот - не забележив никаков проблем на колите што ги гледав.

Присутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #350 на: 18 Септември 2022, 13:46:24 pm »
Го споделувам мислењево со надеж дека ќе помогне некому. Немам огромни искуства со купување од плац, па можеби моите очекувања не се соодветни.

Бев пред некое време до Кочани, во Autowelt, заинтересиран за неколку коли со цена од 35K до 50K EUR.

Човекот со кој што зборував делуваше толку незаинтерсирано да ми продаде - тоа е нешто неверојатно. Претпоставувам дека не беше сопственикот на плацот.

Една од колите што сакав да ја купам ја немаше на плац бидејќи, според него, ја позајмиле некому баш таа кола, баш тој ден.
Вработениот беше некако „навреден“ што воопшто се мислам и разгледувам толку многу (можеби 15 минути, 20 max. трае целата оваа работа; бев со пријател автомеханичар), бидејќи сум требал да купам на слепо, од што биле толку добри колите. (директен цитат е тоа).

Отидов до Autowelt бидејќи од 10+ луѓе слушнав добри мислења за нив. До сега, имам замерка само за односот - не забележив никаков проблем на колите што ги гледав.

Ништо поразлично не е и во авто салоните кога гледаш нови коли.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #351 на: 18 Септември 2022, 14:39:06 pm »

Ништо поразлично не е и во авто салоните кога гледаш нови коли.
Во пола салони кај нас се страшни однесувањата. Страшни. Страва и ужаса. Понашањата се како да се лично нивни колите, и сликања, пувања, прдења... Бог да чува.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #352 на: 18 Септември 2022, 14:44:29 pm »
Заради тоа и одредени салони продаваат по 16 возила годишно.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #353 на: 18 Септември 2022, 14:51:20 pm »
АвтоВелт би требало да се сериозна фирма. Не знаеш на која нога станал дечкото што бил таму, ако ти фаќа око колата, провери ја на карвертикал да дознаеш нешто плус и батали го тој таму. Подобро некој незаинтересиран да продаде а добри коли, него да те убедува дека колата е фабрика а колите крш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #354 на: 18 Септември 2022, 20:52:35 pm »
АвтоВелт би требало да се сериозна фирма. Не знаеш на која нога станал дечкото што бил таму, ако ти фаќа око колата, провери ја на карвертикал да дознаеш нешто плус и батали го тој таму. Подобро некој незаинтересиран да продаде а добри коли, него да те убедува дека колата е фабрика а колите крш.

АвтоБанда го опиша со последнава реченица.

Отсутен KMepix

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #355 на: 19 Септември 2022, 09:44:26 am »

Јасно, и јас слично размислувам. Нешто од колите проверив по VIN - немаа проблем. Иако морам да напоменам, очекувам подобар однос каде што планирам да потрошам 30/40/50k EUR. Барем да не е односот непријателски, без никаква причина. Ќе пробам да го контактирам директно сопственикот.

Присутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #356 на: 19 Септември 2022, 10:18:40 am »

Јасно, и јас слично размислувам. Нешто од колите проверив по VIN - немаа проблем. Иако морам да напоменам, очекувам подобар однос каде што планирам да потрошам 30/40/50k EUR. Барем да не е односот непријателски, без никаква причина. Ќе пробам да го контактирам директно сопственикот.

Па од тоа што гледам како носат така продаваат коли, веројатно си се научиле дека ќе им ги купат колите па не се ни замараат да ти ја продадат. Мислам @Carpathian Lord имаше земено БМВ од газдата, може знае повеќе.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #357 на: 19 Септември 2022, 15:10:09 pm »
Јас купив негова лична кола. Не од плацот. Е61 што ја имав, ја возеше жена му ама му била голема и силна. Нема везе. Јас си бев задоволен од колата. Сите сервиси беа како што треба направени со сета документација. Едино јас што платив беше за навигацијата. Си ја средив и ме служеше супер колата.

Немав никаква поплака.

Отсутен NikiSk92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
« Одговори #358 на: 12 Октомври 2022, 10:51:34 am »
Некој искуство со “Автомобили кај Банкарот”? Плацот е во Бунарџик. Вчера се возев во 2013 Peugeot 508 SW RXH земено од таму. Изгледаше доста океј.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #359 на: 12 Октомври 2022, 13:48:14 pm »
Го знам каде е, ама не го познавам човекот. Од тоа што гледам кога поминувам, сите коли последно беа под церада пред една недела, претпоставувам дека е малку поозбилен.