Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 131217 пати)

Отсутен remote

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #165 на: 24 Февруари 2021, 10:04:53 am »
Искуство со плацевите низ Скопје? Конкретно ги гледам балканауто карс, Мобил - Стеф

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13945
« Одговори #166 на: 24 Февруари 2021, 10:46:41 am »
Јас само AutoMilano препорачувам ако веќе земаш нешто од Скопје.

СИТЕ плацеви ги поминав јас и од сите само AutoMilano ти препорачувам. Тие имаа најдобри возила.

Ама сепак се во основа зависи од кола до кола. Не толку од плацевите.

Плац кај што видов само кршови беа Авто Банда. Вака на слики изгледаат топ. Во живо кога ќе ги запалиш ги имаат сите проблеми што може еден модел да ги има :)

Во основа 95% од се што е на плацеви во Македонија (а поминав Скопје, Битола, Охрид, Крива Паланка) е тежок крш. 95% е можеби дури и оптимистички, повеќе накај 99% :)

Секоја кола што сум ја видел, запалил и провозил имаат скапи дефекти. Проблемот е што ако не знаеш конкретно се моделот што го бираш, нема да знаеш.

Многу внимавање треба.

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #167 на: 24 Февруари 2021, 11:25:57 am »
Бев во Авто Банда да гледам пасат. На слики топ, во живо топ, супер исперен и мотор и внатре, мислиш нова кола. Го прашав дали може да се направи кругче да се тестира колата дали тресе, да не испушта некои звуци и ако е ОК да викнам мајстор детално да ја провери. Неможело да се тестира доколку не направиш договор со нив да ја купиш, не планирале они после секој да ја перат. По гласот му се познава дека е тешка превара, колку ги фали неговите коли и омаловажува туѓи.

Плац кај што видов само кршови беа Авто Банда. Вака на слики изгледаат топ. Во живо кога ќе ги запалиш ги имаат сите проблеми што може еден модел да ги има :)
Секоја кола што сум ја видел, запалил и провозил имаат скапи дефекти. Проблемот е што ако не знаеш конкретно се моделот што го бираш, нема да знаеш.
Многу внимавање треба.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1792
« Одговори #168 на: 24 Февруари 2021, 12:45:10 pm »
Бев во Авто Банда да гледам пасат. На слики топ, во живо топ, супер исперен и мотор и внатре, мислиш нова кола. Го прашав дали може да се направи кругче да се тестира колата дали тресе, да не испушта некои звуци и ако е ОК да викнам мајстор детално да ја провери. Неможело да се тестира доколку не направиш договор со нив да ја купиш, не планирале они после секој да ја перат. По гласот му се познава дека е тешка превара, колку ги фали неговите коли и омаловажува туѓи.

Многу внимавање треба.
Иста случка имав и јас. Се закренав од Прилеп да купувам Мерцедес W211 од кај овие. На слики топ изгледаше колата. Кога појдов ја разгледав, ме бендиса визуелно и му викам ај да одиме да ја пробаме. Ааа не вика, не може додека не ја платиш. Му викам полицаец е чоеков со мене (не дека беше ама да го кандисам да ја пробаме) ако ме застани полиција јас одговарам. И не ја даде. Од тогаш на сите му кажувам за овој плац дека се преваранти и да не одат бадијала луѓе до таму.

Присутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 942
« Одговори #169 на: 24 Февруари 2021, 13:28:02 pm »
Може сте ги коментирале, какво ви е мислењето за AutoWelt?

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
« Одговори #170 на: 24 Февруари 2021, 13:50:47 pm »

Многу внимавање треба.
Иста случка имав и јас. Се закренав од Прилеп да купувам Мерцедес W211 од кај овие. На слики топ изгледаше колата. Кога појдов ја разгледав, ме бендиса визуелно и му викам ај да одиме да ја пробаме. Ааа не вика, не може додека не ја платиш. Му викам полицаец е чоеков со мене (не дека беше ама да го кандисам да ја пробаме) ако ме застани полиција јас одговарам. И не ја даде. Од тогаш на сите му кажувам за овој плац дека се преваранти и да не одат бадијала луѓе до таму.

Кај се тие Авто Банда?

Може сте ги коментирале, какво ви е мислењето за AutoWelt?

Генерално се Ок. Помалку лажат од другите, ако воопшто лажат.
Сепак провери си убаво се пред да купуваш.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7390

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #172 на: 24 Февруари 2021, 14:30:00 pm »
Една загубена војна не значи и загубена битка

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1839
« Одговори #173 на: 24 Февруари 2021, 14:55:46 pm »
Другар пред 3-4 години зема од овој плац од паланка https://www.facebook.com/DiegoAutoo голф 5 ка, не беше нешто шминкана каросериски до сега сем акомулатор и редовни сервиси други маки немал, а ја вози доста или имал срека или носи океј типов.

Отсутен Ducky

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 247
« Одговори #174 на: 24 Февруари 2021, 14:56:13 pm »
Една загубена војна не значи и загубена битка

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Одамна се немам вака слатко насмеано :D

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 693
« Одговори #175 на: 24 Февруари 2021, 16:55:45 pm »
Исто искуство со Авто банда. Сака да ја купиш колата без тест возење. А еден ден им влегов внатре, не ме приметија, и начекав како пминкаат еден Голф. Го имаа соголено и премачкуваа пошто му беше кородирана каросеријата внатрешно во гепекот. Многу одбивен тип, некако срце не ми дава да му дадам пари.

АвтоМилано бев 3-4 пати и се загреав за 2 коли, Шевролет Каптива. Едната ми се допадна, и сакав да погледнам по интернет за Каптива, бидејки не ми беше никако во план нити пак имав познавање. Се вракам утре, вика ја продадовме.
После некое време донесоа уште една, 2010 година со околу 120.000 км поминато. Супер беше колата, но немаше капак под моторот И браникот не им беше наместен убаво. Кога прашав рече дека не е пправана колата, а кога го посочив браникот рече дека менувасе стабилизатори и дека лошо го наместиле.
А капак под мотор не ми одговори.
Исто така, тоа 6 месеци гаранција е за никаде. уствари, он ти вика, ке одит кај наш мајстор да ти направи сервис, и така имаш гаранција.
Така да...

AutoWelt, супер ми изгледаа дечките и познавам неколку кој купија од таму и се презадоволни. Пред да го земам Мондеото бев до таму, и си бендисав 15 возила.
Ми остави впечаток дека дечките таму го сакаат Ауди, пошто стално натаму им одеше муабетот.
« Последно менување: 24 Февруари 2021, 17:02:43 pm draganamon »

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1481
« Одговори #176 на: 24 Февруари 2021, 17:09:20 pm »
Во АутоМилано има многу ценкање бидејки у старт е поскап од другите.
И кај нив има шминкање, не дека не ;D
Исто за колите што е наведено 6 месеци гаранција, те условува сервис да направиш кај негов мајстор за да ти важи таа "гаранција" ;D ;D ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #177 на: 24 Февруари 2021, 21:35:50 pm »
Сега што бевме по плацеви најдобри и со најголем избор се AutoWelt Кочани. Колите се во реална состојба без шминка и имаш + 500е / 1000е да се среди се тоа. Дечките се многу пријатни и не се нападни како овој од АутоБанда да ти се одмили што си прашал за нешто.

Друг плац што би го препорачал е OMO Скопје ама шминкани се колите и се малце поскапи. Исто многу пријатни.

Делукс Куманово имаат добар избор али историја на автомобилите не се знае и треба некој асален мајстор се да прегледа убаво. Позади плацот што продаваат имаат паркинг со убаво исчукани коли од сообраќајки и малце остава лоша слика.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #178 на: 25 Февруари 2021, 02:05:11 am »

Многу внимавање треба.

Автобанда ги посетив неодамна. Реков ајде стално ги гледам по огласи и во близина бев викам ќе одам да ги видам што има, иако немав во план да купам.
Сакав да видам дали има од тој модел што ме интересираше и како изгледа.

Не побарав да возам ништо, бидејќи несакав да им тепам време безпотребно на луѓето. Седнав во 2-3 автомобили и после дојде дечкото( акп се сеќавам добро мислам дека ми понуди да запалам едно ауди но му реков нема потреба)

Ќе се ставам во кожа и на продавач и на купец.
Бидејќи неодамна продавав коли оставени од пријател.
Иако бев многу искрен, и им објаснив уште по телефон која е цената, прво по мала гњаважа ќе те прашаат за последна цена. И покрај тоа што стоеше фиксно, пуштав уште 100 евра.
И им велев немојте да доаѓате за поевтино и да си го губиме времето, под тоа не одам

Абе 10 души дојдоа од кои повеќето беа тресо*урци
Еден беше се вртел околу бандажите. Имало малку искривено ( на 16 години кола, бара нови бандажи)
Не ја ни запали колата вика јас може 2000 да ти дадам.

Абе човек зашто доаѓаш воопшто.

Втор човек дојде провози еден круг.  Супер е ми се допаѓа ќе дојдам понеделник или вторник. Не ја продавај.
Ај што мј утепа време, ниту дојде ниту се јави.
Немаа пари.

Трет дојде за другата кола од 2000 евра.
Дојде со еден распаднат опел од 68 година.
Ме моташе 1 саат. 20 пати ае сврти околу колата.
Во меѓувреме колата си работи бензин сј троши.
На крај ми вика друже ќе ти се јавам за еден саат максимум.
А човеков се гледа дека е гол како стап.
Се разбира не се јави.

Дојдоа и уште неколку, ама се беа голтари.
И покрај тоа што со сите бев искрен и се им кажав за колите што како, они пак ај да проверам не ми е сигурно.
Реално истрошив сигурно еден резервар зафркавајки се. а ми дојдоа купци кои се приметуваа дека доопрва требало да собираат пари.

Така да од таа страна можеби автобанда е и во право. Има многу луѓе кои имаат одвишок време за заебанција, па вика ај ќе одам да си се повозам

Според мене најреално, ако е стварно некој купец,
Извади му ги парите и покажи му ги дека ги носиш,

Бидејќи ако само на мене со две коли од по 2000-2500 евра ми дојдоа 10 тресик*рци, можам да замислам што е кај него.

И јас да имам ауди и мерцедеси по 20000 евра, по ова сигурно нема да дадам секој да ги вози.

да бидеме реални, како што купецот прави проценка на продавачот и на возилото, така сигурно и продавачот прави проценка на тебе и увидел дека најверојатно нема да ја земеш.

Се разбира дека неможе секогаш да се погоди кој е вистински купец, но обично и се приметува.

Пак велам треба, да биде некако сигурен и продавачот. Дека купецот стварно е заинтересиран и дека ги има парите за да го купи возилото. Е сега како би се извело тоа незнам.

и ми дојдоа околу 10 купци кои

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #179 на: 25 Февруари 2021, 02:16:30 am »

Многу внимавање треба.
Автобанда ги посетив неодамна. Реков ајде стално ги гледам по огласи и во близина бев викам ќе одам да ги видам што има, иако немав во план да купам.
Сакав да видам дали има од тој модел што ме интересираше и како изгледа.

Не побарав да возам ништо, бидејќи несакав да им тепам време безпотребно на луѓето. Седнав во 2-3 автомобили и после дојде дечкото( акп се сеќавам добро мислам дека ми понуди да запалам едно ауди но му реков нема потреба)

Ќе се ставам во кожа и на продавач и на купец.
Бидејќи неодамна продавав коли оставени од пријател.
Иако бев многу искрен, и им објаснив уште по телефон која е цената, прво по мала гњаважа ќе те прашаат за последна цена. И покрај тоа што стоеше фиксно, ете пуштав уште 100 евра.
И им велев немојте да доаѓате за поевтино и да си го губиме времето, под тоа не одам

Абе 10 души дојдоа од кои повеќето беа тресо*урци
Еден беше се вртел околу бандажите. Имало малку искривено ( на 16 години кола, бара нови бандажи, и заради тоа не ја зима)😅
Не ја ни запали колата вика јас може 2000 да ти дадам.

Абе човек зашто доаѓаш воопшто кога ти кажав по телефон.
А далеку од тоа дека бандажите беа искривени и лоши ама ајде.

Втор човек дојде провози еден круг.  Супер е ми се допаѓа ќе дојдам понеделник или вторник. Не ја продавај.
Ај што мј утепа време, ниту дојде ниту се јави.
Немаа пари. Па биди искрен бе човеку излажи нешто друго.не ме лажи понеделник вторник.

Трет дојде за другата кола од 2000 евра.
Дојде со еден распаднат опел од 68 година.
Ме моташе 1 саат. 20 пати се сврти околу колата.
Во меѓувреме колата си работи бензин си троши.
На крај ми вика друже ќе ти се јавам за еден саат максимум.
А човеков се гледа дека е гол како стап.
Се разбира дека не се јави.

Дојдоа и уште неколку, ама се беа голтари.
И покрај тоа што со сите бев искрен и се им кажав за колите уште по телефон, они пак ај да проверам не ми е сигурно.
Реално истрошив сигурно еден резервар зафркавајки се, утепав време 3 саати сигурно, а ми дојдоа купци кои се приметуваа дека доопрва требало да собираат пари.

Така да од таа страна можеби автобанда е и во право. Има многу луѓе кои имаат одвишок време за заебанција, па вика ај ќе одам да си се повозам.

Според мене најреално, ако е стварно некој купец,
Извади му ги парите и покажи му ги дека ги носиш, барем дел.

Бидејќи ако само на мене со две коли од по 2000-2500 евра ми дојдоа 10 тресик*рци, можам да замислам што е кај него.

И јас да имам ауди и мерцедеси по 20000 евра, по ова сигурно нема да дадам секој да ги вози.

да бидеме реални, како што купецот прави проценка на продавачот и на возилото, така сигурно и продавачот прави проценка на тебе и увидел дека најверојатно нема да ја земеш.

Се разбира дека неможе секогаш да се погоди кој е вистински купец, но обично и се приметува.

Пак велам треба, да биде некако сигурен и продавачот. Дека купецот стварно е заинтересиран и дека ги има парите за да го купи возилото. Е сега како би се извело тоа и да би имало повеќе самодоверба незнам.