Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 143742 пати)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #30 на: 03 Август 2017, 15:11:50 pm »
Така некако. Не знам ни јас повеќе.

Тажен е крајот на Lancia.

Delta беше на платформа на Bravo/Stilo. Субјективно, многу интересна кола, ама за жал не се продаваше многу. Дизајнот беше поларизирачки, и многу осетлив на избор на боја. Не пројде баш најдобро меѓу купувачите.

Ypsilon беше/е многу типично женско количе. Убавко, ама толку. Во моментов остана да се продава само на италијански пазар..

Со Thema ја дотепаа работата. Пробаа да бутнат (застарен и) огромен американски седан под италијански бренд, познат за спортски успеси и соодветно на тоа и спортски седани. Ги налутија лојалните купувачи на брендот. Не дека Крајслерот беше лош, него едноставно не му одговараше името Lancia.

Штета што ја ебаа работата толку.
Стварно штета, а мислам дека парче ќе правеа со мали кросовери во Европа и Америка.

И алфа ромео ако не се продава како што треба во Америка иста судбина ќе го чека.
Зини да ти кажу.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8168
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #31 на: 03 Август 2017, 16:03:46 pm »
@pirat_07 тука е проблемот што скоро сите сањаме за не знам ти какво колиште за 3.000 еу. И демек си зел не знам ти што за 3.000 еу и со ги заебал тој што препродава коли. Беше спомнато некаде низ темите дека кај нас репер е некој крш и по него се ориентираме дека ќе возиш бмв, мече ауди за 2000еу и дека е топ колата...
Е сега мене ама ич неми се свиѓа што препродавачиве ќе те убедуваат декае топ колата, уникат, баба ја возела итн... а уствари и во отпад не ја примаат. Ептен на очи будала те праат.
Брат ми кога го продаваше опелчето ( корса ) отворено му кажа на тој што ја купи, дека за 600 еу не може да чини колата :) со препорака за ремонт, мада апла чадеше :)
Субјективно ти е ова, туку речи џабе си го пишал.
Јас ја платив далеку повеќе од 3000 евра, сега знам колку вреди. За тие пари според мене е КОЛИШТЕ, ДА.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #32 на: 03 Август 2017, 16:16:22 pm »
Така некако. Не знам ни јас повеќе.

Тажен е крајот на Lancia.

Delta беше на платформа на Bravo/Stilo. Субјективно, многу интересна кола, ама за жал не се продаваше многу. Дизајнот беше поларизирачки, и многу осетлив на избор на боја. Не пројде баш најдобро меѓу купувачите.

Ypsilon беше/е многу типично женско количе. Убавко, ама толку. Во моментов остана да се продава само на италијански пазар..

Со Thema ја дотепаа работата. Пробаа да бутнат (застарен и) огромен американски седан под италијански бренд, познат за спортски успеси и соодветно на тоа и спортски седани. Ги налутија лојалните купувачи на брендот. Не дека Крајслерот беше лош, него едноставно не му одговараше името Lancia.

Штета што ја ебаа работата толку.
99% перфектно срочено.
Делта за мене е перфектен дизајнерско-Италијански продукт однадвор, кој е усран внатре и допосран со редизајнираните седишта и "момо с" километражите.

Ипсилон исто, последниот модел е катастрофа.
Претходниот, посебно дво-боен е цице. Со убава опрема и борд внатре е стилски врв и елеганција во движење во живо.

Мутантот Тема - Ц300 е врв на срањето.
Има некои детаљи кои се добри но генерално во твојот пост е доловена поентата дека ги налутија и разочараа клиентите. Сквернавење на Капа, старата Тема и посебно Тесис.

Ланчиа брендот како што љубам да го гледам со моите очи, никако не се совпаѓа со кросовери, есјувија и други непотребни ствари.

Здравје, можда некој ден како резервно возило ќе имам Тесис и стара Делта интеграле :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9150
« Одговори #33 на: 03 Август 2017, 16:22:28 pm »
пишете бе дека е за ауто плацеви во наслов, мислев земја продава некој  ;D

Присутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10519
« Одговори #34 на: 03 Август 2017, 16:28:41 pm »
Тачно, не гледаме сите исто на работите. Работата е да се реални цените и понудите, значи нека има добра корса,фиеста,ка,поло, i10 и што ти знам јас што уште не за 2000 еу, нека има пасат вмв ауди итн за 10.000 еу, али аутата што се составувани од 3-4, хаварисани шминкано итн.нека  бидат 600-700 т.е 3000-4000 еу...
Да беше кај нас саглам техничкиот добар дел од увозните коли по плацевите не би ни поминале на технички....

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1172
« Одговори #35 на: 03 Август 2017, 20:25:39 pm »
@ZeroCool  Фала шо ни ја откри приказната, стварно не ја знаев до крај. За 300 на крајслер знаев, ама другите детали не
@ghost555, пластично објаснав, така некако се движи од прилика пазарот. ЈБГ шо да првиш. Јас пред 2 години купив Киа Цид 16 и нешто, сега кошта 9000 баш пред некоја недела ја носев во HYUNDAI на проценка се думав за џип. Па ќе видиме. за уште две години со ова темп со која ја возам, без разлика зачувана не ќе кошта 5000. До  сега за 2.5 години цирка 85.000км.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6890
  • Бенве сие бенве
« Одговори #36 на: 03 Август 2017, 22:00:39 pm »
Твојата ланчиа од 300еур не вреди фазла, ако е со фул резервоар може 350 и не се обидувај да ја протнеш тука ко колиште:)

Sent from my Lenovo PB1-750M using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #37 на: 03 Август 2017, 22:03:58 pm »
Се извинувам, сега отворив мобиле, 400еур е

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #38 на: 04 Август 2017, 09:32:10 am »
Кај ги учиш деталите за колите:

Травемунде,
Гент,
Зеебруге,
Малме,
Трелеборг,
Хелсингборг,
Хелсингор,
Грена,
Варберг,

?? ? ??

Како се викаше туна конзервата кола што ја нарекуваш?
На раце ќе ја втерам кај мене у гепек и на Ѓавато со 180 ќе ја учам како е да се биде колиште!

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1172
« Одговори #39 на: 04 Август 2017, 10:33:24 am »
Абе како немам памет ко некои луѓе, 365 дена во годината одмор:)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1540
« Одговори #40 на: 04 Август 2017, 11:21:17 am »
Да се вратиме на темата...
Имаме 2 коли купено од АутоВ Кочани
Ауди а4 = однесено во сервис Порше и сите сервиси кои беа пишани во книшката му се појавија. Немав никаков проблем со него.
Тигуан = не стигна да се прави сервис во порше(за да се види дали е се вистина) ама и со него немав проблем.
 = Позитивно искуство.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #41 на: 04 Август 2017, 12:09:55 pm »
Туната конзерва не ја топорам ко ти воа кантава скапана у секоја тема. На едно од местата што го наброја пријател купи ко твоево колиште за 15штеки родео

Отсутен ClenBB

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #42 на: 03 Јуни 2018, 09:39:16 am »
Здраво дечки. Ме интересира мислење за myNextcar авто плацот што се наоѓа во Ауто Македонија во Кисела вода. Носат коли од Франција и наводно даваат и гаранција и од 6 месеци до година од нивни сервис кој бил овластен сервис за рено и нисан. Однапред благодарам за било каква информација.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1906
« Одговори #43 на: 03 Јуни 2018, 09:57:17 am »
Здраво дечки. Ме интересира мислење за myNextcar авто плацот што се наоѓа во Ауто Македонија во Кисела вода. Носат коли од Франција и наводно даваат и гаранција и од 6 месеци до година од нивни сервис кој бил овластен сервис за рено и нисан. Однапред благодарам за било каква информација.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Понови коли, со вратени само 100тина илјади км.
Претходно беше vipcar.
Колата како ќе ти се погоди и каква среќа ќе имаш.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
« Одговори #44 на: 12 Август 2019, 11:56:22 am »
Мислење за Vip Auto?
https://www.facebook.com/vipautomk/

Знам дека плацевите од Паланка треба да се избегнуваат, но сум слушнал за овој дека демек не биле како другите. :D