Tesko nekoj da ti pomogne osven samiot
Ti si bil samo vo eden salon, i si videl samo edna kola (vo tri razlicni kostimi). Kaj ti e ford koi imaat odlicna cena na focusot sega, kaj ti e opel da vidis tamu sto se nudi. Vikas i30 ne go nosat, ama ne si bil vo salon, otidi pa kazi dali stvarno nemozes da go kupis (iako kako nov model sega ke mu drzat nerealna cena). A kia, isto treba da imaat dobri ceni za ceed.
Prosetaj niz salonite, samo vo porsche si bil. Izvozi gi kolite. Potoa procepkaj po internet revjua za modelite, ima na toni za sekoj model. Na kraj pomos ovde moze da pobaras ako nekoj moze popust da ti sredi za konkreten model otkako ke resis sto sakas.
Ova e samo moe gledanje na rabotite.
Во право си дека се базирани на иста платформа. Дефинитвно ќе појдам до Опел, Хјундаи (што туку ми вратија на меил дека е достапна новата и30), и до Киа. За Форд се двоумам, ама сигурно вреди да појдам бидејќи треба да имаат добри попусти, поради нели нов модел во доаѓање.
Добредојде.
Овие цени што си ги пишал ти се каталошки. Во салон, со прикажан интерес од твоја страна, тие цени се симнуваат за многу повеќе од неколку стотина евра. Јас за голф 7 2.0тди 150кс хајлајн на прв разговор добив понуда 22.000 евра, при каталошка цена од 25.000 евра. Сигурен сум дека ќе можеш да исценкаш леон 1.6 115кс со бандажчиња боичка и паркинг сензори.
Значи, правец во салон и муабет.
Фала
Па за Голф се демек веќе со вклучени попусти. Голф 7 Фејслифт 2.0тди хајлајн е 25500 сега (наводно спуштен од ~30000). Голф 7 Фејслифт 2.0тди Комфортлајн е 22500(од ~27000). Ама Леон и Октавиа некако беа истите со налепниците во салон. Мора да напоменам дека прво го гледав голфот и таму повеќе се задржав отколку во другите салони. Леонот за акциската цена е со 1.6 Тди 90КС (не 115), скоро гол. Мене не ми ја спомнаа акцијата спомната погоре со ЛЕД, Паркинг Сензори, Ал. Фелни, со 115КС.
Деновиве ќе појдам уште во неколку салони, па ќе ве известам. Киа и Хјундаи привлекуваат со фабричките гаранции.