Автор Тема: Нов автомобил до 18000 Еур, дизел, компакт класа  (Прочитано 64395 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1222
Одг: Нов автомобил до 18000 Еур, дизел, компакт класа
« Одговори #225 на: 06 Ноември 2017, 18:24:34 pm »
Карклабери, не сум ве заборавил!

Доколку биде дизел, ќе биде една од овие 3:
1. Мазда 3 2.2 Скајактив-Д Челенџ
2. Сеат Леон 2.0 тди екселенс
3. Гољф 7 2.0 тди Комфортлајн

Доколку не биде дизел, пак ќе треба да шетам по салони, и тест возења и преговори...

Создравје да си ја возиш колата

ако не е проблем пиши финални цени шо ги доби од дилерите за последните три во потесен круг шо дојдоа

Отсутен hanacloud

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 226
  • Barcelona Mystery Blue
« Одговори #226 на: 06 Ноември 2017, 19:10:32 pm »
Карклабери, не сум ве заборавил!

Доколку биде дизел, ќе биде една од овие 3:
1. Мазда 3 2.2 Скајактив-Д Челенџ
2. Сеат Леон 2.0 тди екселенс
3. Гољф 7 2.0 тди Комфортлајн

Доколку не биде дизел, пак ќе треба да шетам по салони, и тест возења и преговори...

Создравје да си ја возиш колата

ако не е проблем пиши финални цени шо ги доби од дилерите за последните три во потесен круг шо дојдоа
Фала многу ;) од дилерите се едни, за купување се други. Најдобро да си прашаш директно ако си сериозен за купување.

Gesendet von meinem SM-A520F mit Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #227 на: 06 Ноември 2017, 19:57:28 pm »
Е зошто не ги кажувате цените јавно?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #228 на: 06 Ноември 2017, 20:18:46 pm »
Затоа што се ептен пријателски цените само за нив спуштени толку ниско. И за секој друг што е сериозен и отишол да праша за попуст :D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #229 на: 07 Ноември 2017, 11:39:29 am »
па сигурно нема да одам да им речам абе на тој од форум сте му ја спуштиле толку зш мене не.

пиши ги за да знам шо да очекувам да скратам на време, секако со ник нејм си овде.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #230 на: 07 Ноември 2017, 11:44:21 am »
Па добро бе, колку попуст можеш да добиеш? Реално ако ја нарачуваш колата можеш да фатиш добар попуст од каталошка цена. Ако возилото е веќе на лагер, попуст можеби ќе има но далеку помал или ако ептен го тупиш за попуст може да ти дадат нешто зимски гуми гратис, каско итн.

Од една страна не разбирам со криење на цената демек иди прашај си сам ама од друга страна реално каков попуст очекувате?! Отиди прашај. Ако едно ауто кошта 15.000 по каталог и го продаваат за 14.000 поради акција, мислите дека ќе можете за 12.500 да го земете? Ма молим ти се.....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #231 на: 07 Ноември 2017, 11:51:03 am »
Па добро бе, колку попуст можеш да добиеш? Реално ако ја нарачуваш колата можеш да фатиш добар попуст од каталошка цена. Ако возилото е веќе на лагер, попуст можеби ќе има но далеку помал или ако ептен го тупиш за попуст може да ти дадат нешто зимски гуми гратис, каско итн.

Од една страна не разбирам со криење на цената демек иди прашај си сам ама од друга страна реално каков попуст очекувате?! Отиди прашај. Ако едно ауто кошта 15.000 по каталог и го продаваат за 14.000 поради акција, мислите дека ќе можете за 12.500 да го земете? Ма молим ти се.....
Обратно. На лагер колите обично се поефтини и со поголеми попусти затоа што неможеш да бираш и обично они веќе ги нарачале со најоптимална опрема за цена. Не секогаш ама грубо така е. А по нарачка ќе ти биде по мерка колата, ама ќе мора да почекаш 3 месеци и помал попуст ќе имаш.

Има фирми што идат со акции и тогаш маржите обично им се на апсолутен минимум што дозволува фирмата. И во 95% случаи тие цени неможат да ги симнат.

П.С. Ова зборувам за возила до некои реални суми од 23000евра. Над тоа веќе важат сосема други правила.

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #232 на: 07 Ноември 2017, 11:54:29 am »
од мое искуство каталошките врска немаат со цените по кои се продаваат колите

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #233 на: 07 Ноември 2017, 12:01:50 pm »
па зависи за кој дилер. Ако зборуваш за Порше си 100% во право

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #234 на: 07 Ноември 2017, 12:02:33 pm »
Кај 99% од дилерите е така.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #235 на: 07 Ноември 2017, 12:05:13 pm »
ок, јас да си пишам од лично искуство со нив и други кога се преговарало за цени.

секој има различна приказна

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #236 на: 07 Ноември 2017, 12:15:52 pm »

Обратно. На лагер колите обично се поефтини и со поголеми попусти затоа што неможеш да бираш и обично они веќе ги нарачале со најоптимална опрема за цена. Не секогаш ама грубо така е. А по нарачка ќе ти биде по мерка колата, ама ќе мора да почекаш 3 месеци и помал попуст ќе имаш.

Има фирми што идат со акции и тогаш маржите обично им се на апсолутен минимум што дозволува фирмата. И во 95% случаи тие цени неможат да ги симнат.

П.С. Ова зборувам за возила до некои реални суми од 23000евра. Над тоа веќе важат сосема други правила.
Очигледно секој има различни искуства.

Разбирам автомобил на лагер кој што не е продаден подолго време стои да ти дадат добра цена. Кога зборам за возила на лагер тука најмногу зборам за оние акциски понуди кои се нудат во моментов. Најчесто истите тие автомобили се веќе на лагер. Неможе кога на конкретен модел има акција на пр. сеат леон 1.6 тди 90кс за 14.990 ти да очекуваш попуст.

Баш ќе пробам да најдам фактура од нов пасат нарачуван по свој мерак каков попуст се добива. Тука констатираме дека каталошката цена нема врска со реалната. И процентуално и како бројка земи, големи пари се во прашање.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #237 на: 07 Ноември 2017, 12:17:52 pm »
Сигурно надминал 23000 евра.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #238 на: 07 Ноември 2017, 12:20:06 pm »
Да претпоставиме дека акцијава се работи за автомобили на лагер.
https://www.seat.mk/kupuvanje/finansiski-uslugi/aktuelni-ponudi

Ќе добиете попуст на ова?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #239 на: 07 Ноември 2017, 12:22:30 pm »
Да претпоставиме дека акцијава се работи за автомобили на лагер.
https://www.seat.mk/kupuvanje/finansiski-uslugi/aktuelni-ponudi

Ќе добиете попуст на ова?

Не се кажува на форум тоа. Ќе си прашаш.