Автор Тема: Citroen C4  (Прочитано 43461 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
Citroen C4
« на: 28 Јуни 2017, 17:12:11 pm »
Како што е редот да го претставам мојот миленик :) се работи за Цитроен Ц4 2008 година купен од прва газдарица со 100,000 км со 4 летни нови и 4 зимски нови гуми
Од опрема поседува
ПЛИН
Спеед лимитер
Круз контрол
8 воздушно перничиња
подесување на волан висина длабочина
клима
Абс
автоматско затварање прозори
и итн.
Кога го купив на 100,000 му направив голем сервис водна пумпа,ребраст каиш,клинест каиш,антифриз,сменети 2 гумички на баланштагла,преден десен стабилизатор.До сега поминати 3000 за скоро два месеци и сум презадоволен од колата, е сеа си има ситници ме нервира возачката врата на отварање крцка,сакам да го тапацирам воланот бидејки таа што го возела пред мене со прстенот мамата му ја е*ала и здравје да купам оргинал бандаши за летниот сетап, а на челичните да си ги ставам зимските гуми.
Ме изненади осветлувањето при возење во вечерни часови, сум возел многу автомобили (претежно нови) но ни една кола немало вакво добро осветлување дали е до фаровите или до сијалиците појма  немам :).само знам дека сеа неам проблеми да возам навечер,за разлика од претходната кола каде што осветлувањето на патот беше како со свеќа да светиш
Еве и некоја слика малце лош е квалитетот ама на +50 степени не ми се стоеше на сонце да сликам
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Citroen C4
« Одговори #1 на: 28 Јуни 2017, 17:44:53 pm »
Многу ми се симпатични C4-иве, едино местото на километражата не ми се допаѓа. Со здравје возење!

Проба со подмачкување на вратата што ти крцка или проблемот е поголем?

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
« Одговори #2 на: 28 Јуни 2017, 18:00:52 pm »
Со здравје да си ја возиш, што плински уред возиш, могу ме интересира пошто мојата е на Landi Renzo и почна да ме дрибла и да ме вади од кожа како на @Lambda c4ката исто хаха.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #3 на: 28 Јуни 2017, 18:40:05 pm »
@marchesk пробав ама нема некоја промена ке нарачам "шарки" ке и сменам.Јас тргнав мегане да купам бензин или дизел ама сите што ги гледав беа скапаници и случајно на еден пријател се јавив да го прашам како се погодени меганите 1,6 бензин со фабрички плин, ми рече да бегам подалеку и ми ја понуди ц4-ката од женаму затоа и ја купив пошто ја знаев колата ;)
@stapmkd фала поубава да си купиш ;) појма немам каков плин има ке видам после ке ти кажам,немам никаков проблем со него (пу пу пу да не го урочам) гледам кај 90% од ц4-ките свети чек енџин ради плинот, кај мене тој проблем го нема

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #4 на: 28 Јуни 2017, 18:44:51 pm »
Со здравје да ја возиш, се изнакупи коли. Незнам дали е од фотоапаратот ама воланот ептен личи отиден. Види ако најдеш некој за пристоен надомест мислам дека многу ќе смени.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #5 на: 28 Јуни 2017, 20:47:17 pm »
Дени изгледа се помеша со другиот Бушав :) утепан е воланот од прстен ке видам ако имам слободно време ке го носам на тапацирање

Sent from my F5 using Tapatalk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6 на: 02 Јули 2017, 00:07:14 am »
со здравје да си ја возиш! :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #7 на: 02 Јули 2017, 11:47:34 am »
Фала казан поубава да си купиш!
Со една боца плин 41.6 литри поминати 465км од кој 100 километри на отворено другите 365 километри градска со цело време пуштена клима тоа му доага 9 литри.За 1300 килограми кола и 90 кс не е лошо

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #8 на: 02 Јули 2017, 12:09:06 pm »
Де бе наеднаш се намножија C4-киве на форум ;D

C4 the new Alfa :D

Се зезам, со среќа да е, многу безгрижни километри :D

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #9 на: 03 Јули 2017, 21:45:10 pm »
Фала лорд поубава да си купиш! Денес купено нови бришачи аир 8 по 280 денари едноиот наеднаш се скина. Е*ате колата што користи бришачи од камион 61 см

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #10 на: 04 Јули 2017, 15:10:23 pm »
Овие нови се некои што си ги купил, Аир10 пишува на нив. Ај пиши како си задоволен од нив, сакам и јас да ги сменам моите, да се вратам на банана брисачи. Од овие обичните еден неможам да погодам саглам.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #11 на: 04 Јули 2017, 19:58:39 pm »
Сум згрешил во пишувањето аир 10 се овие, на претходната кола имав аир 8 ги возев година дена и со се нив ја продадов колата, не бришеа лошо ама многу квичеа.Овие 10-кава ми ги пофалија луге што ги користеле затоа ги купив.Еден е 280 денари ама 61 см помалите мислам дека беа 240 денари, купени се од окта во аеродром

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #12 на: 29 Август 2017, 23:48:04 pm »
После долго барање денес добив на поклон капаче за казанчето кај што се става сретство за бришачи, голема благодарност до мазак односно зоки :)
За 3 месеци поминати скоро 7000 км јас сум задоволен од количево(освен што е тромо)Не ми работеше штоп светло се утепав од барање што може да биде проблемот, на крајот после 4 саати барање видов дека сензорот што се наоѓа на папучата за кочница беше заглавен. Го отворив го зачистив(полн беше со прашина и камчина) и да не го урочам сеа е супер. Малце сум нооб со круз контролот ама стварно не ми е јасно како на угорница му држам гаста до до крај и колата ја намалува брзината (пример сум возел 130 и на угорница полека пага брзината) а кога ке го наместан на круз контролот на 140 колата полека си ја развива зададената брзина...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #13 на: 30 Август 2017, 09:31:45 am »
Малце сум нооб со круз контролот ама стварно не ми е јасно како на угорница му држам гаста до до крај и колата ја намалува брзината (пример сум возел 130 и на угорница полека пага брзината) а кога ке го наместан на круз контролот на 140 колата полека си ја развива зададената брзина...

Чек, чек...зошто држиш гас, а ти е уклучен круз контрол?!

Си местиш да речеме 130 cruise и ја оставаш, самата си дава/одзема гас (ако е успон или удолница).

Претпоставувам не била толку голема угорницата па да мора да прешалташ :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #14 на: 30 Август 2017, 10:55:38 am »
Не се разбравме на истата угорница после велешка патарина накај Скопје на пуна гас намалува брзина, а вториот пат на круз контрол си убрзава на угорницата, како да има повеке снага кога е на круз контрол