Автор Тема: Citroen C4  (Прочитано 41465 пати)

Отсутен stapmkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 765
Одг: Citroen C4
« Одговори #30 на: 11 Октомври 2017, 13:30:13 pm »
Може еден совет да ти даам во  врска со антената, земи антена стапче од ауто лидер ама од тие кратките и земи има тамо лепак со активатор капни малце лепаче на прстенот кај што влага антената(не у дупчето кај што влага навојот)заштрафи ја малце можно е да изле, можно е да не прсни од активаторот на прст малце стави од лепакот помини у круг кај што е спојот меѓу стапчето и постољето на антената прсни од активаторот и после со маркер црн само обои го белото од лепакот и бетон ќе биде нема да може да ја извадат, јас така на бмв-то напраив коа првпат ми го дигнаа амблемот од напред, после тој пробале да го извадат и се изнервирале дека не можеле и ми го изгребаа пошо не успеале од нервоза за инат.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #31 на: 11 Октомври 2017, 13:39:24 pm »
Фала на совет ке пробам така или пак како на клиото ке го прошлајфувам навојот, говеда сме за 150 денари ке изеде ќутек како магаре
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #32 на: 27 Октомври 2017, 20:04:03 pm »
Првиот проблем со цитроенот, се нормално си возеше се додека не пробав повторно да го  запалам,на бензин не пали а на плин си нема мака одма пали,пумпата за бензин се слуша дека работи,мислев да не нема бензин но и ставив на лук оил и пак истиот проблем,и во возење ако префрлам од плин на бензин не прима гас...Да не има некој идеа до што може да е проблемот?
« Последно менување: 27 Октомври 2017, 20:21:34 pm Busav »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #33 на: 28 Октомври 2017, 10:51:24 am »
Ако работи не значи дека работи добро :)

Го имав истиот проблем на Нубирата. Време е да смениш пумпа.

Внимавај секогаш резерворот со бензим да не ти е под 1/4.

Пумпата се лади со бензинот. Затоа цркнуваат ако имаш плим.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #34 на: 28 Октомври 2017, 12:47:39 pm »
Испод пола резерварот не го оставам, денес пали на бензин но после 3 секунди одма гаси, другаров е на работа после 4 ке одам да ја стаиме на компјутер да видиме што ке покаже, мада јас се сомневам во филтерот за бензин...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #35 на: 28 Октомври 2017, 15:34:38 pm »
Вози 130-140 и префрли на бензин, ако не повлече тогаш рикната ти е пумпата, џабе се тешиш со филтерот...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
« Одговори #36 на: 28 Октомври 2017, 15:58:13 pm »
И јас го имав проблемот го решив со нов комплет од Бош пумпа сосе пловак, на ова се одлучив бидејќи пред тоа сменив само пумпа купена тука кај нас и после 6 месеци пак се јави проблемот. Зборот ми е ако менуваш отвори очи и долгорочно да го решиш проблемот.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #37 на: 28 Октомври 2017, 18:09:15 pm »
Испадна дека е пумпата,тргнав задно седиште го извади цревото за бензин,заверглав капка не капна :( @nikola_bb  ако не е тајна колку пари те кошташе тоа задоволство?Бидејки е денес сабота не работат продавниците за резервни делови од понеделник ке барам понуди,се јавив за половна да прашам ми кажаа 60 евра

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
« Одговори #38 на: 28 Октомври 2017, 20:44:59 pm »
Околу стотина евра колку што се сеќавам

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #39 на: 29 Октомври 2017, 13:35:11 pm »
Пробав и осигурачот да видам тој дали е отиден ама се е во ред со него,се јавив на едно место да прашам за половна 60 евра ми кажаа,нова мислам дека е околу 250 евра му ја мислам што да правам...мислење некој? дали да зимам половна или нова

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore
« Одговори #40 на: 30 Октомври 2017, 07:06:20 am »
Прво, дали е чест и познат проблем на Ц4 да рикне пумпа? Ако не е, тогаш половна е супер опција со оглед дека 4 пумпи ќе купиш по цена на една нова. Ако е чест проблем, тогаш без размислување нова, за да не смениш 4 половни :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #41 на: 30 Октомври 2017, 18:51:15 pm »
Во цитроен ги утнале апоите затоа е таа цена (сакаат да ми продадат пумпа со пловак комплет со пластики само да се намести затоа е толку скапа) си купив само пумпа НОВА за 60 евра (најскапата беше таа) утре ке се мести на кола, нема потреба од нов пловак и нови пластики бидејки моите си се во ред, фала на помош
« Последно менување: 31 Октомври 2017, 07:25:24 am Busav »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43916
  • Il Moderatore
« Одговори #42 на: 31 Октомври 2017, 06:29:13 am »
Најдоброто од двете опции. Нова за 60 :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #43 на: 31 Октомври 2017, 07:26:31 am »
Ке видиме денес дали е направено добра зделка, колата е кај мазак од прилика се би требало да кошта околу 80 евра што и не е мала разлика до 200 и кусур евра... :)

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #44 на: 31 Октомври 2017, 16:11:04 pm »
Си го земав цитроенот со се антифриз испадна 4650 денари целата операција е извршена во мазак
Фала на помошта