Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2604016Не беше ова 330 едно време или јас сум грешка???
Ова од Das Auto e или ја сум грешка нешто?
Negovoto e neli imase i Ibiza 6l so swapnat motor od Tiguan. Istata prikazna e.
Цитат: kalimero на 11 Септември 2017, 17:41:27 pmЦитат: kalimero на 09 Септември 2017, 19:51:18 pmДечки, денес враќајќи се од Југ, од камче ми се направи зуцка/пукна шофершајбната. Кажете кој поправа мали пукнатини да се јавам да види дали ќе може да среди?Втора опција е да ставам нова која секако каското ќе ја покрие, ама пре би пробал да се изрепарира оваа. Секаква помош и совет за поправки се добредојдени. Денес нарачана шофершајбна, немаа на лагер, ќе ме бараат кога ќе стгне, и како што кажаа најверпватно во понеделник на монтажа. За Супербот? Шо пари е нова?
Цитат: kalimero на 09 Септември 2017, 19:51:18 pmДечки, денес враќајќи се од Југ, од камче ми се направи зуцка/пукна шофершајбната. Кажете кој поправа мали пукнатини да се јавам да види дали ќе може да среди?Втора опција е да ставам нова која секако каското ќе ја покрие, ама пре би пробал да се изрепарира оваа. Секаква помош и совет за поправки се добредојдени. Денес нарачана шофершајбна, немаа на лагер, ќе ме бараат кога ќе стгне, и како што кажаа најверпватно во понеделник на монтажа.
Дечки, денес враќајќи се од Југ, од камче ми се направи зуцка/пукна шофершајбната. Кажете кој поправа мали пукнатини да се јавам да види дали ќе може да среди?Втора опција е да ставам нова која секако каското ќе ја покрие, ама пре би пробал да се изрепарира оваа. Секаква помош и совет за поправки се добредојдени.
Ne ne, neam pojma vo kakva sostojba e bmw to ama ni vrtese ovde filmovi deka e 330ci pa posle go provalija deka ne e, zosto po greska ni pusti slika od motorot kade so se gleda brojoot i taka doznavme deka e 320ka. Posle toa izvadi muabet deka pravel swap od svicarsko bmw i taka.
Каков е тој COC (ЦОЦ) документ ?Дали Ка-Дис, Порше може да го издадат?Го бараат за да се преведе тукашна кола на ЕУ таблици. Пошто ние не сме ЕУ, нема ТУВ, требало овој документ да се преведе и приложи.
Цитат: marjanot на 13 Септември 2017, 22:21:37 pmКаков е тој COC (ЦОЦ) документ ?Дали Ка-Дис, Порше може да го издадат?Го бараат за да се преведе тукашна кола на ЕУ таблици. Пошто ние не сме ЕУ, нема ТУВ, требало овој документ да се преведе и приложи.Секоја кола, уште од фабрика има документ, Certificate of Conformity. Застапникот може да прибави дупликат од документо, само си дерат за услугата... треба да си прашаш колку. Можда е боље да се праша и европскиот застапник во државата кај што се извезува дали може да го прибави. Имаше и некои сајтови што може дупликат да ти испорачаат. Пребарај по нетов за euro coc.Вака обично изгледа документот:https://www.eurococ.eu/files/Image/scany%20coc/alfa_romeo_certificate_of_conformity_COC.jpghttps://www.eurococ.eu/files/Image/scany%20coc/alfaromeo-certificate-of-conformity-COC.jpgЈас среќа го имав документов за 159-ката, па кај нас постапката за хомологација (и барање TUV) беше ем поефтина, ем побрза.