Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3003936 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3801
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19455 на: 11 Август 2026, 13:24:31 pm »
Види иако реално повеќе би ми одговарал лично цитроенот дека е помал, нуди многу помалце за 20.000 евра така испаѓа исто или дури и поскап, а да не заборавиме дека во претходната генерација истиот тој цитроен со добра репутација го имаше 1.2 пјуртек моторот со каиш во уље

Е баш така. Најужасниот 1.2, па еве и покрај сите проблеми, Цитрон повторно се продава. Брендот си ја задржа репутацијата, ги призна грешките и ги прифати критиките од купувачите. Не се правеа дека проблемите не постојат, туку ги слушнаа луѓето и почнаа да ги исправуваат.

Истото се однесува и на Renault. Демек бил пред колапс и затворање, а проблемите со фамозниот 1.2 PureTech не беа само кај Citroën, туку и кај Peugeot. И таму ги признаа грешките, ги слушнаа купувачите и се поправија работите. Денес брендот е одлично етаблиран.

Само погледнете колку нови C3 се возат низ градот. А и боите им се погодени баш убаво. Знам неколку случаи каде што луѓето, иако имаа можност да избираат, воопшто не се одлучија за кинеско возило — туку купија Citroën C3 или Peugeot, повторно со тој фамозен 1.2 мотор.

Да резимирам: немам ништо против кинеските автомобили. Напротив, нека има конкуренција. Но, напорни се веќе со убедувањето дека сè е совршено, додека еден куп луѓе пишуваат поплаки, особено во братска Србија, каде што можат да се прочитаат доста незадоволни корисници.

Јас сум убеден дека кинеските автомобили многу тешко ќе поминат во Источна Европа. Без оглед колку ќе се убедуваме дека се добро пласирани, вистинската слика ќе ја видиме кога ќе почнат масовно да се гледаат по улиците. Сè друго засега ми е повеќе празна приказна и тешење.

Според мене, моментално се прескапи во однос на тоа што го нудат како цена и квалитет. Но, добро — секој со своите пари си одговара што ќе купи.

Секој има право да си го каже своето мислење.

Ова е моето мислење за кинеските возила.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7197
  • Бенве сие бенве
« Одговори #19456 на: 11 Август 2026, 13:46:33 pm »
Ѓорѓи вози спарк (бивш матиз) секако дека ова ќе го отцени високо. Нека го земе некој што вози последна генерација тигуан, Q5, кија, X3, GLC, тусон и слични.
Meshate babi i zabi. Toj nekoj sto vozi nekoj od tie brendovi treba da sporedi so da receme lynk and co. Nema poenta da sporedi so ovoj model

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Како и да е, секоја кола, макар и ајго ќе биде огромен скок наспроти спаркот. Не сакам да се навреди Ѓорѓи, но битно е да се знае колку е релевантен тој што го дава мислењето за колата.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1461
« Одговори #19457 на: 11 Август 2026, 14:18:30 pm »
Не, не е навреда стварно е небо и земја разликата, особено во поглед на удобноста спаркот е како на клупа да седиш кога скока по дупките, ама тоа е цената на малите димензии и меѓуоскино растојание кои пак ја носат претежно градската предност влегување во тесни паркинзи итн. обичната опрема (клима, централно електрика на прозори) што ја имаат 90% колите последниве 15/20 години не ја ни спомнувам иако ја немам. Еве класниот го има тестирано ситиреј може да ме исправи, а кој сака може да закаже и тест возење па да споредиме.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 333
« Одговори #19458 на: 11 Август 2026, 16:21:27 pm »
@zeroSignal кој од кинезиве мислиш дека е најдобар избор до 25к евра, сув со висока позиција на седење.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19459 на: 12 Август 2026, 12:26:02 pm »
:)))))
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30808
    • CARclub.mk
« Одговори #19460 на: 12 Август 2026, 14:19:40 pm »
@zeroSignal кој од кинезиве мислиш дека е најдобар избор до 25к евра, сув со висока позиција на седење.

Препорака во тој ценовен ранг, плус-минус нешто горе-доле (не по некој редослед):

- Geely Cityray
- Dongfeng Mage
- На непробано, Leapmotor B10.

Има и друго, рецимо Chery Tiggo 4 Hybrid, ама тоа мислам дека е помало (иако не сум споредил димензии).

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19461 на: 14 Август 2026, 07:57:09 am »

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7386
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19462 на: 14 Август 2026, 09:02:47 am »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7821
  • French diamond
« Одговори #19463 на: 14 Август 2026, 12:04:38 pm »
Ретко убава Шкода  ;D

Штета што ја има само во микробранова верзија.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7889
« Одговори #19464 на: 14 Август 2026, 13:42:19 pm »
https://youtube.com/shorts/iRyFxhvbvz0?si=mdZqDpy9dh4_MPSm ... Who is on апаратима

Тешко ми е верно дека од 5 сервиса не сакале да му сменат масло во автоматски менувач. За пари, секој овластен сервис ке му го смени.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19465 на: 14 Август 2026, 14:24:22 pm »
https://youtube.com/shorts/iRyFxhvbvz0?si=mdZqDpy9dh4_MPSm ... Who is on апаратима

Тешко ми е верно дека од 5 сервиса не сакале да му сменат масло во автоматски менувач. За пари, секој овластен сервис ке му го смени.

Апсолутно бетер е од браќа Грим со приказни. Ама ако човекот си млати пари од глупави луѓе железо е железо, да се разбереме. Секој сервис нуди секаква услуга, уште и ќе ти сменат нешто што воопшто не е за менување, ако ти не потенцираш.

Јасно ти е, си имал нова кола под гаранција. А овој, бидејќи е класичен препродавач, одма се познава ако му однесеш кола на сервис, знај дека ќе те сере до немај каде, последниот цент ќе ти го извлече и ќе те мота со приказни.

https://www.youtube.com/shorts/dcxkbmQ5ehw и овој Ххахахааа
« Последно менување: 14 Август 2026, 14:34:24 pm Jimny »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20396
« Одговори #19466 на: 15 Август 2026, 18:08:13 pm »
Има ли поштенска кутија во близина на македонско грчката граница каде би можел да порачам пратка и да ја подигнам?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7439
« Одговори #19467 на: 15 Август 2026, 18:36:35 pm »
Има ли поштенска кутија во близина на македонско грчката граница каде би можел да порачам пратка и да ја подигнам?
Од која страна на границата?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20396
« Одговори #19468 на: 15 Август 2026, 19:56:59 pm »
Од која страна на границата?

Во Грција.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6401
« Одговори #19469 на: 15 Август 2026, 22:45:53 pm »
Лерин има некои кутии, познанички баш земаа нешто деновиве од декатлон така, ќе гледам да прашам утре што како.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html