Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3003953 пати)

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 333
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19440 на: 11 Август 2026, 10:37:05 am »
На тест, инаку и ја тоа го помислив за издувот доволно се една две дискретни цевки од страна, секако не е некој јак спортист со V8, меко утишано возило за долги релаксирани патувања. Ама ете така решиле кинезиве и од другите брендови гледам по 4 цевки ставаат, апсолутно непотребно

Sto pari e cudovo

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3801
« Одговори #19441 на: 11 Август 2026, 11:23:13 am »
Значи, Кинезите имаат акција: вози ја колата една недела, па потоа ја враќаш? Или како функционира тоа подетално?

Дали горивото е нивно, има ли некои услови или ограничување на километражата при тест возењто на аутото?
Da ne sakas i rucek i apartman da ti platat. Ne tresi gluposti

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Машинец види вака, Стив Џобс рекол еднаш: ако продадеш добро, но ако пак се вратиш да купиш или препорачаш друг да купи од твојот производ си успеал.

На времето што сè не нудеа продавачите за да продадат ауто. Па и хостеси нудеа, и возење... какви хепи ендинзи паѓаа со мерак да купиш.

Прашањето е сосема легитимно: во Италија, Ferrari кога купуваш, во тие куќи стари ти спремаат ручек, ти ја раскажуваат историјата, ова-она...

Се надевам Кинезите сè и сешто ќе прават, само да продадат ауто.Не ме чуди што членот се изнавозил за без пари.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1461
« Одговори #19442 на: 11 Август 2026, 11:23:46 am »
Значи, Кинезите имаат акција: вози ја колата една недела, па потоа ја враќаш? Или како функционира тоа подетално?

Дали горивото е нивно, има ли некои услови или ограничување на километражата при тест возењто на аутото?

Da ne sakas i rucek i apartman da ti platat. Ne tresi gluposti

Јас уствари бев добитник на гивавејот на инста викенд со ситиреј и од нив беше и ноќевањето и бензинот, ми го дадоа со полн а јас до охрид и назад потрошив само пола веројатно има 50+литри резервоар, а за тестдрајв може да се договориш до кај сакаш што како ваљда
https://www.geely-see.com/mk/probno_vozenje?model_id=981

На тест, инаку и ја тоа го помислив за издувот доволно се една две дискретни цевки од страна, секако не е некој јак спортист со V8, меко утишано возило за долги релаксирани патувања. Ама ете така решиле кинезиве и од другите брендови гледам по 4 цевки ставаат, апсолутно непотребно

Sto pari e cudovo
24.500еур мислам на акција им е сеа

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19443 на: 11 Август 2026, 11:27:17 am »
Другар дали ти би дал 24илјади евра за аутото ама реално со ДА или НЕ?
Чисто ме интерсира.
Благодарам.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19444 на: 11 Август 2026, 11:30:28 am »
Максимум кинезов вреди 12/13илјади евра тоа што си барат 24/5 илјади евра тоа е друга приказна.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5506
« Одговори #19445 на: 11 Август 2026, 11:32:27 am »
Pa i tvojata kibritka ne vredi 20k pa si ja platil

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #19446 на: 11 Август 2026, 11:43:48 am »
да сум при пари за ново возило да, директен конкурент е на тусон и спортаж, кои се 28/30.000 евра. сигурно има и европска конкуренција уште поскапа со слична или помала опременост, е сеа дискутабилното е вкусот немам потреба и не сакам толку големо возило во моментот

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2600
« Одговори #19447 на: 11 Август 2026, 11:45:19 am »
Немале ич потреба за четирите ауспуси споени заедно. Ко за возило што треба да е малце „посериозно“, многу boy racer vibe.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19448 на: 11 Август 2026, 12:00:09 pm »
Pa i tvojata kibritka ne vredi 20k pa si ja platil

Не вреди реално до 15 и тоа во глх највиско ниво што може да постои од опрема шо нуди Косаи Јапан , ама пуст мерак кога оди крава нек иде и теле мачета на врат никој не става, ама сеа на огромен избор на коли шо се има да се залеташ за непроверен кинез не знам колку е нормално и исправно да фукнеш 20 илјади евра и јаче има многу голем избор, Додека кај теренците немаш од салон што да избереш. дастер,лада нива отпаѓаат. И изборот е на џими во тој ценовен ранг тогаш и такво теренско возило.Збориме за џип мало мењаче редуктори и етц. четири Пута четири :D

Пс и триумф скрамблер мотор е 7400евра , 400 кубика а реално не треба да е од 4900 ама тоа е и тоа 400 кубика.Акo ја разглабиме ке испадне на велико.Но секогаш за конструктивна дебата и корисна опен. Kако почетник ке (патарам) угору удолу со тримфче ама ново, ке мора братот Марјанот да ме поднаучи нека залди овие горештини  јебига како човек старее тестестеронот за мотор скаче.. :D

И за триумф мачета на врат не ти става некој ако ти се допаѓа плати и носи ако не со раце у џеб и ходај пешки, ја па имам мана фанатик и уживам во ретро работи и нешта и тоа ме кошта ретро модернизирано шо е па независно дали е мотор,ауто, или па жена репарирана не травестит

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #19449 на: 11 Август 2026, 12:08:02 pm »
Па не би рекол дека е непроверен, се немаат докажано на наш пазар како бренд но се сопственици на Volvo, вожњата баш ми беше она што би очекувал од волво.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19450 на: 11 Август 2026, 12:11:07 pm »
Па не би рекол дека е непроверен, се немаат докажано на наш пазар како бренд но се сопственици на Volvo, вожњата баш ми беше она што би очекувал од волво.

Во ред е се тоа друже. ама 20тина ијади евра ке купиш цитрон ц3 нема за кинез , тоа е крајниот корисник јбг репутација бренд.Ја не гледам кинески возила да се возат а толку по интернет се рекламират да е чудо кај тие возила се возат а толку демек продадени не знам,чим по такси ги нема масовно нешто тука не е тоа тоа. Поздрав и фала на одговор чисто си збориме секој со своето

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #19451 на: 11 Август 2026, 12:21:05 pm »
Види иако реално повеќе би ми одговарал лично цитроенот дека е помал, нуди многу помалце за 20.000 евра така испаѓа исто или дури и поскап, а да не заборавиме дека во претходната генерација истиот тој цитроен со добра репутација го имаше 1.2 пјуртек моторот со каиш во уље

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30808
    • CARclub.mk
« Одговори #19452 на: 11 Август 2026, 12:37:00 pm »
Во ред е се тоа друже. ама 20тина ијади евра ке купиш цитрон ц3 нема за кинез , тоа е крајниот корисник јбг репутација бренд.Ја не гледам кинески возила да се возат а толку по интернет се рекламират да е чудо кај тие возила се возат а толку демек продадени не знам,чим по такси ги нема масовно нешто тука не е тоа тоа. Поздрав и фала на одговор чисто си збориме секој со своето

Минатата година кинеските брендови имаа 10% учество на македонскиот пазар на нови возила. Годинава се очекува и повеќе. Во Србија годинава се очекува да надминат 20%. На ЕУ пазар годинава ќе надминат 10%.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7197
  • Бенве сие бенве
« Одговори #19453 на: 11 Август 2026, 12:53:58 pm »
Ѓорѓи вози спарк (бивш матиз) секако дека ова ќе го отцени високо. Нека го земе некој што вози последна генерација тигуан, Q5, кија, X3, GLC, тусон и слични.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5506
« Одговори #19454 на: 11 Август 2026, 13:04:49 pm »
Ѓорѓи вози спарк (бивш матиз) секако дека ова ќе го отцени високо. Нека го земе некој што вози последна генерација тигуан, Q5, кија, X3, GLC, тусон и слични.
Meshate babi i zabi. Toj nekoj sto vozi nekoj od tie brendovi treba da sporedi so da receme lynk and co. Nema poenta da sporedi so ovoj model