Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2853397 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7822
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19320 на: 04 Јуни 2026, 13:20:42 pm »

Имаме ние преубава земја ама за жал трула ни е државата, за да не ги сретнуваме сите тие камикази на улица треба само сите да имаат пристоен стандард(2/3 000е по фамилија) и да се замени 70% од државна администрација со дигитализирани системи, ако овие два услови се постигнат ќе видиш како ќе почитуваме пишани и непишани закони.
Ама за жал нели бидејќи знаеме каков ни е политичкиот систем и менталитетот што ова во наш животен век е скоро невозможно остварливо.
Баш затоа луѓе си одат се помасовно од тука и градовите во ,,провинцијата" ни се старечки дом/град на духови.

Као демек таму нема камикази а? Колку што се сеќавам Шабан Шаулич загина во Германија од камиказа.
Кога бев сега во Улм имаше напад со нож избоде неколку луѓе некойа будала.
Со џганот што таму влезе ако веќе не не стигнале бргу ќе го стигнат нашето ниво.

Не дека нема, ама не е ни приближно како тука. Секој понеделник се објавува од СВР Куманово колку казни пишале. Од 300 казни, 100 пијани, 100 без дозвола, и 100 за брзо возење. На град од 90-100000 жители, ова ти доаѓа како играње руски рулет.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22299
« Одговори #19321 на: 05 Јуни 2026, 10:30:40 am »

Имаме ние преубава земја ама за жал трула ни е државата, за да не ги сретнуваме сите тие камикази на улица треба само сите да имаат пристоен стандард(2/3 000е по фамилија) и да се замени 70% од државна администрација со дигитализирани системи, ако овие два услови се постигнат ќе видиш како ќе почитуваме пишани и непишани закони.
Ама за жал нели бидејќи знаеме каков ни е политичкиот систем и менталитетот што ова во наш животен век е скоро невозможно остварливо.
Баш затоа луѓе си одат се помасовно од тука и градовите во ,,провинцијата" ни се старечки дом/град на духови.

Као демек таму нема камикази а? Колку што се сеќавам Шабан Шаулич загина во Германија од камиказа.
Кога бев сега во Улм имаше напад со нож избоде неколку луѓе некойа будала.
Со џганот што таму влезе ако веќе не не стигнале бргу ќе го стигнат нашето ниво.

Напротив.
Барем за сега кај нас навечер е побезбедно да шеташ сам, освен кучиња ако не те изедат.

А Германија си имаше свои повремени хитови уште пред Меркел да ја наполни со имигрантски гареж.

In 2001, Armin Meiwes, an IT technician from Rotenburg, posted an advertisement online seeking a willing man to be killed and consumed. Bernd Jürgen Armando Brandes, a Berlin engineer, answered the ad and willingly traveled to Meiwes' home.Following Brandes' explicit consent, the two men attempted to amputate and consume Brandes' genitals together before Meiwes killed him. Meiwes then froze the remains and consumed portions of Brandes' body over the course of several months.Meiwes was arrested in December 2002. He was initially convicted of manslaughter in 2004, but the verdict was overturned, and he was found guilty of murder and sentenced to life imprisonment in 2006.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4642
« Одговори #19322 на: 05 Јуни 2026, 13:56:23 pm »

Шознам мене не ми изгледа така.
На никого не му изгледа така, ама таквите содржини добиваат повеќе кликови.

Мене па ми изгледа така, реално е доловена ситуацијата. Премногу џган е дојден кој само цица бенефити, а нема придонесено ништо, нит ќе придонесе, дојдени се само за да станат доминантно население. Почна да се стега каишот сериозно, и ќе им ги кратат бенефитите, се додека не си отидат, тоа е целта, како што и некои други земји веќе го направија. Паралелно со кратења, даваат екстремно многу пари за воен буџет и за Украина, ама од тие парите за Украина, народот таму дали 10% ќе види, другото ќе заврши у приватните џебови и тука и таму.
Да не биле саможивници на времето и да мислеле за иднината, те да правеле доволно деца, а не да си го тераат ќеифот за да им биде само на нив убаво, веројатно ситуацијата немала да биде како што е денеска.
Е сега, секоја земја си има свои проблеми и предности, и ако успееш некаде да си се најдеш со твоите очекувања и тоа што го добиваш, супер. Ако не, ќе ја бараш среќата на друго место.