Никогаш не сум пушел цигари, т.е. немам испушено ни една цигара во животот. Татко ми беше пушач, по 2–3 пакли дневно. Кога му открија карцином, прво што му рекоа беше да ги остави цигарите. Полека ги остави, не можеш од еднаш од 2 пакли. Намали на една, па на 10 цигари, па на 1, и веќе кажуваше дека му се гадни, не можеше да ги смисли.
Сè е до човек.Јас искрено, да земе човек да пали цигара, ми нема смисла. Еве стварно, во Америка само бездомници пушат цигари и така се третираат луѓето што пушат. Се сеќавам на татко ми, ни велеше: „Ако ве видам со цигари, уста ќе ви изгорам од цигарата.“
Мислам дека најевтина пакла цигари е 150 денари, не сум сигурен, ама тука некаде е. Да дадеш 300 денари за цигари дневно, треба да си ретардиран човек, друго нема објаснување.Околу алкохол чоканчиња и по автобуси се пие и по коли се пие со флаши замисли тек пред коперација има да фрчат казни.Додека на 30км од Скопје во Куманово народ протестира и се бори дадокаже свои пари Скопје се грее и се му рамно.Ѓаволот ке тропне кај сите се додека немаме колективна свест кон протести и промени вака ке ни биде.Друга објаснувања постојат еден куп.