Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2380776 пати)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18165 на: 29 Август 2025, 20:23:17 pm »
Дечки, глупо прашање: дали за украден миленик може да одговара крадец фатен во двор т.е на камера кој го граби и го зема мачорчето од двор? Дали може да одговара и по која основа? Без заебанции
Ако го знаеш кој е, сам реши си го проблемот. Не чекај од државава,од искуство

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18166 на: 30 Август 2025, 08:14:20 am »
Не сите се ко тебе и ги чуваат гумите во спалната соба.
99,9% од луѓето ги менуваат,фрлаат во гаража или визба до наредно менување,па ете живи се.
Не да ти е толку.Од шо ти е толку не можиш да разбериш  што е истролано, а што не.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18167 на: 30 Август 2025, 10:25:38 am »
Мислиш дека свесно е возена вака?
@MartinAlfista  Додај на тоа и малку врачардка мирудија и доаѓаш до +10г користење,па после тоа можи да ги огласи за продажба.
« Последно менување: 30 Август 2025, 10:34:35 am MecheTo »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18168 на: 30 Август 2025, 10:37:54 am »
Во идеалниот северџанистан, на чии што улици се тркалаат технички исправни возила, перени, чисти, и со светлосна сигнализација што работи, шофери што се епматични и исклучително психички стабилни, знаат да дадат првенство, почитуваат колега во сообраќај, запираат на пешачки, не пцујат и се одговорни сметам дека ова е недозволиво.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3152
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18169 на: 30 Август 2025, 12:35:03 pm »
Што се дешава кога два битолчанца ќе фатат гевгеличанец? ;D

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18170 на: 30 Август 2025, 12:57:48 pm »
Абе мене не ми е намерата да се расправам, посебно не со вакви ко него, возбудени дека се мора да е ново и пиц пец инаку не чини. Јас реков и сам дека гумите се за менување во скоро време, ама не дека е нешто страшно или дека се пред пукање.
Кај татко ми се исто 2016 зимските, па ништо не му е, нормално се потврди од нови, ама дека се возат уште, се возат. Сигурно нема утре со нив да тргни до Германија да ме посети.

Па и со нова кола да тргне човек од Бт до ДЕ, треба некоја фалинка да си има чоек, коа има лет со повратен авио-билет ко господин за 4000 денари – за 2 сата си скоро секаде низ Европа од Скопје. Плус повеќе време за сè, да не збориме, а не 15 сата да се грчиш и возиш ко да е неопходно за живот користете ги едноставните благодети и олеснување кои се достапни.Комшијата ке види дека си донел кола од немачка или купил тука нова или понова.Што двајца битолчанци му прават на гевгеличанец коа ке го фатат?!  ;D

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #18171 на: 30 Август 2025, 13:04:35 pm »
Многу луѓе си имаат во главата дека за 2 саати си МК, а реалноста е 12 саати минимум и со авион. Секако дека аеродромот не ти е во дворот и во двете држави, туку најчесто во град оддалечен 2 саати од местото на живеење, потоа 2.5 саати лет, 2 саати на аеродром пред и по летот, башка дупење со автобус, така да со кола е психички поопуштено..

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18172 на: 30 Август 2025, 13:13:16 pm »
Сеа не си во право точно е дека Германија е со 80 милиони жители и голема површина, ама е добро снабдена со автобуски и железнички сообраќај до аеродромите. 12 сати да се организираш за да леташ Германија–Македонија, бате тоа не поминува ни пред кооперација. Сме седнале еднаш во авион сме летале па и прашале абе колку троши.. На 100  :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #18173 на: 30 Август 2025, 13:14:59 pm »
Не можам да разберам зошто доаѓате во Македонија за годишен одмор. Не тролам, стварно не можам да разберам.

Си се иселил од економски, социјални, здравствени (Х) причини. Зошто побогу си ја мачиш душата да се враќаш секоја година (некои и неколку пати годишно)?

Присутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #18174 на: 30 Август 2025, 13:25:07 pm »
Можи дека имам фамилија и пријатели таму ? Сигурно не идиме за Охрид на плажа да одиме
А да, забарот да не го заборавиме.

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18175 на: 30 Август 2025, 13:26:56 pm »
Многу одговори лежат „мед и млеко“ – никаде не е. Овој народ од балканските подрачја не разликува нешто пеџалба и живеење, таму горе-доле сите сакаат пари да направат и пак да се вратат да си олеснат тука, бидејќи тука ништо не е лесно (ова го зборувам посебно). Тие кои пресекуваат да останат и да не се вратат, или пак во 10 години еднаш, тоа е друго.

Но едно нешто луѓе не разграничуваат: дали јас сум во Германија или било каде надвор од Македонија, работам, па сакам со кешот да си се вратам во Македонија и да го трошам таму, или да останам во Травемунде да работам за сигурни 19 еура од сат пошто во македонија ако се вратам кромерт и обична работа од 400 евра не ми гине или Кога ќе начукам 73/74 години, нека ме затрупаат во Македонија – и тоа е тоа. Менталниот склоп и визијата се различни, перцепцијата за живот и усталување на човечки живот и интегрирање во животната средина зависи од многу фактор.По тие јаки земји надвор од балканот на некој начин обичниот човек тоа го има како тука што го има некој доктор или адвокат на позиција.Ни во сон 19 евра сатнина во мкд обичен работник нема да има во Германија тоа е почетно.Така да многу многу одговори лежат во разни облици.Господ нека даде здравје на сите и луѓето што побргу да заминат да видат јас секогаш за тоа отиди види да не се јадеш утре за гз ехх кога можев, отиди види оди не оди.Животот пребзо поминува нестварно брзо.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #18176 на: 30 Август 2025, 13:41:00 pm »

А гумите? Какви се?  Стари проверени, или Нови мачка у вреќа? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #18177 на: 30 Август 2025, 14:09:00 pm »
Ко ќе си со Алфа на пат, гумите се најмал проблем

;D

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18178 на: 30 Август 2025, 14:17:40 pm »

А гумите? Какви се?  Стари проверени, или Нови мачка у вреќа? :)

Ваше питање је веома чудновато :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #18179 на: 30 Август 2025, 14:26:48 pm »
Можи дека имам фамилија и пријатели таму ? Сигурно не идиме за Охрид на плажа да одиме
А да, забарот да не го заборавиме.

Во ред е делот со фамилијата ама јас не би го трошел годишниот одмор да се враќам во Македонија.