Поентата е дека си го нашол подобриот живот и кога си на одмор баш те боли кај си,битно е дека си на одмор и дека не си на работа.
Јас побрзо би седел во виќендицата на село одколку на плажа на море.Ама да му угодиш на сите дома мора да направиш компромиси.
Баш како шо ти кажав,некој патува неколку пати од шо мора,некој од шо сака,тоа е индивидуално.
Во денешно време кога лгбткју е сосем нормална работа,ние да дискутираме кој каде одел на одмор е.....
Плус на сето ова и индивидуалните навики,од кај пари за плата и пензии...Ќути и трпи дијаспора...😁
Да бидам конкретен без да разводнуваме со лгбт и лихт розе во штрафти.
Си се иселил, не чини во Македонија. Зошто се враќаш одново и одново?
Мојата логика вели дека најблиску до Македонија би припарил коа ќе слетам на Скијатос. Поблиску од тоа тешко.
Како мислиш се враќам( ова сеа не знам дали за мене или за други важи,ама ај јас ке си зборам за мене)...
Поминувам човече,на недела,две,три...
Ти како нормален човек треба да си радосен дека некој дошол и ќе остави девизи во државата.Прво како турист треба да го "почитуваш",а второ како твој сонародник.
Второ ти кажав има луѓе кои им се испреплетени економските,социјалните и сите други аспекти на животот.
На крај краева ако збораме и ако те интересира за мене,јас само поминувам да видам шо се дешава,трошам колку треба,правам шо требе(значи нема сега овде да си објавуваме шо правиме како правиме) и тоа е тоа.
Од наредна година тие шо се најзагреани за Мк ќе можат сами
да патуваат,па така нема да сме ограничени.
п.с Скратено кажано,шо ќе ни прдни на умот тоа правиме.
@Nandor The Relentless Тоа е вистината,побарај податоци кли статистика па ќе се хвериш.