Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2373777 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18180 на: 30 Август 2025, 14:44:04 pm »
Е ај ко ќе се на работа да идат.  ;D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #18181 на: 30 Август 2025, 14:52:07 pm »
Плус имаме 30 работни дена одмор, плус викенди...ехее доволно и за Македонија и за на капење. Јас од како сум тука секое лето одам на море, плус Македонија мин. 3 пати  :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3138
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18182 на: 30 Август 2025, 15:00:57 pm »
Плус имаме 30 работни дена одмор, плус викенди...ехее доволно и за Македонија и за на капење. Јас од како сум тука секое лето одам на море, плус Македонија мин. 3 пати  :)

Љуби брааат!! Ајфон нов,ауто над 2021 годиште, тетоважи, масажи, се е тоа од поштено заработено од над 19 евра сат од ЕУ и немачка па лошо било- да е лошо ела врнете се назад нели?! не се пушта саат и додека сереш платено од 1200 денара 8Х1200 машала 10 иљадарки,Да си останал тука во мкд плакати уште да лепиш и реденик да ти се спрема од штабо  кај да те запослат да те изретардираат.Држ јако над 7 години 12 иљадарки пензија си обезбедил. се над тоа ти е плус со 20 години стаж цепаш над 600 евра долги си бенефитите од еу ... Љуби брат држ таму и ќути крчкај како мачор штрабенси бите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #18183 на: 30 Август 2025, 17:20:27 pm »

А гумите? Какви се?  Стари проверени, или Нови мачка у вреќа? :)

Ваше питање је веома чудновато :D
Ама и ти ја зацепи дубоко со социјално/политички аспекти у тема за гуми :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2169
« Одговори #18184 на: 30 Август 2025, 22:58:03 pm »
Не можам да разберам зошто доаѓате во Македонија за годишен одмор. Не тролам, стварно не можам да разберам.

Си се иселил од економски, социјални, здравствени (Х) причини. Зошто побогу си ја мачиш душата да се враќаш секоја година (некои и неколку пати годишно)?
Или му персираш на Никола или важи и за мене о за сите други кои доаѓаат во родниот крај на одмор.
Па пошо не си помислил дека покрај тоа пто имаме враќа,сестри,родители,роднини,пријатели имаме имот,некој има и  бизнис итн.итн.
Не дека го трошиме цел одмор во Мк,имаме доволно одмор и за на други места.
Е сеа не значи дека се пишуване каде сме биле што сме биле.
А па и ако не е таа дијаспора,ниту плата за јавна администрација ниту пензии ќе има,така да...

Плус да ги потрошиме побрзо гумите...🙂

Поентата е дека ако си се иселил во потрага по подобар живот, под претпоставка дека си го нашол, чуму се враќаш секоја година од таму кај што си се иселил? Не мора да е Македонија, нека е Грузија или Чеченија. Сфаќам еднаш на 8-10 години. Не сфаќам секоја година по неколку пати.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18185 на: 30 Август 2025, 23:25:08 pm »
Поентата е дека си го нашол подобриот живот и кога си на одмор баш те боли кај си,битно е дека си на одмор и дека не си на работа.
Јас побрзо би седел во виќендицата  на село одколку на плажа на море.Ама да му угодиш на сите дома мора да направиш компромиси.
Баш како шо ти кажав,некој патува неколку пати од шо мора,некој од шо сака,тоа е индивидуално.

Во денешно време кога лгбткју е сосем нормална работа,ние да дискутираме кој каде одел на одмор е.....
Плус на сето ова и индивидуалните навики,од кај пари за плата и пензии...Ќути и трпи дијаспора...😁
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 813
  • The best or nothing.
« Одговори #18186 на: 30 Август 2025, 23:26:37 pm »
Ме интересира @velestrumf што би одговорил на горното прашање.
Проштевај ако ме разбереш погрешно.  :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2169
« Одговори #18187 на: 31 Август 2025, 00:19:18 am »
Поентата е дека си го нашол подобриот живот и кога си на одмор баш те боли кај си,битно е дека си на одмор и дека не си на работа.
Јас побрзо би седел во виќендицата  на село одколку на плажа на море.Ама да му угодиш на сите дома мора да направиш компромиси.
Баш како шо ти кажав,некој патува неколку пати од шо мора,некој од шо сака,тоа е индивидуално.

Во денешно време кога лгбткју е сосем нормална работа,ние да дискутираме кој каде одел на одмор е.....
Плус на сето ова и индивидуалните навики,од кај пари за плата и пензии...Ќути и трпи дијаспора...😁

Да бидам конкретен без да разводнуваме со лгбт и лихт розе во штрафти.

Си се иселил, не чини во Македонија. Зошто се враќаш одново и одново?

Мојата логика вели дека најблиску до Македонија би припарил коа ќе слетам на Скијатос. Поблиску од тоа тешко.

Во однос на приливи од дијаспора, тоа е факт дека постојат и се обемни. Што уште повеќе ме чудат инвестиции во местото од кое си се иселил. Зошто да не се инвестира во земјата во која си решил да живееш?
« Последно менување: 31 Август 2025, 00:25:12 am Bravo »

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18188 на: 31 Август 2025, 00:19:48 am »
Мече, брат, знаеш дека те сакам, брат, ама ова со пензии и плати...
Немој не ме радуј, брат. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #18189 на: 31 Август 2025, 00:35:45 am »

Да бидам конкретен без да разводнуваме со лгбт и лихт розе во штрафти.

Си се иселил, не чини во Македонија. Зошто се враќаш одново и одново?

Мојата логика вели дека најблиску до Македонија би припарил коа ќе слетам на Скијатос. Поблиску од тоа тешко.

Како мислиш се враќам( ова сеа не знам дали за мене или за други важи,ама ај јас ке си зборам за мене)...
Поминувам човече,на недела,две,три...
Ти како нормален човек треба да си радосен дека некој дошол и ќе остави девизи  во државата.Прво како турист треба да го "почитуваш",а второ како твој сонародник.
Второ ти кажав има луѓе кои им се испреплетени економските,социјалните и сите други аспекти на животот.
На крај краева ако збораме и ако те интересира за мене,јас само поминувам да видам шо се дешава,трошам колку треба,правам шо требе(значи нема сега овде да си објавуваме шо правиме како правиме) и тоа е тоа.
Од наредна година тие шо се најзагреани за Мк ќе можат сами
да патуваат,па така нема да сме ограничени.

п.с Скратено кажано,шо ќе ни прдни на умот тоа правиме.

@Nandor The Relentless
Тоа е вистината,побарај податоци кли статистика па ќе се хвериш.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #18190 на: 31 Август 2025, 00:40:57 am »
Не само гуми, и гумени патосници опфати темава :)

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18191 на: 31 Август 2025, 01:06:08 am »
@Nandor The Relentless
Тоа е вистината,побарај податоци кли статистика па ќе се хвериш.

Ок, не е дека не сме повече другари, ама смешкава од муабет ќе остави дамка во историјата на нашата љубов. :)

За сето друго претходно спомнато - се сложуваме.
Твој живот, твој избор.
За такви работи и мене да ми пререче некој - нема што да ми пререкува, не го есапам. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #18192 на: 31 Август 2025, 02:19:58 am »
Mozime da se rastavmi vednas,no toa ne go menuva faktot deka nasata wanabe drzava najgolemiot svez kesh go prima od dijasporata.
Dijasporata ne sum jas,tuku stotici iljadi iseleni lugje vo dolg vremenski period.
Toa e najslatkiot svez kesh,drug svez kesh nema.Sea sakame da priznarme ili ne,toa e fakt.

@Bravo  Imam primeteno deka stalno editiras postovi odkako ke ti odgovori coek,pa posle toa se gubi smidlata na odgovorot.

Ete po tvoja logika ako si iselen najblisku do Mk ke sletas na Skijatos.Ok,postovam.
Jas poradi maliot(toj saka najmnogu da odi vo Mk) obavezno planiram ofmor nedela na more dolu okolu nas(CG,GR ili HR) pa posle toa uste nedela dve vo MK.
Koga imam drugi planovi go pustam maliot so nekoj prijatel/rodnina za Mk na 6 nedeli(tolku ima raspust) i jas si vrkam kef na drugo mesto.

Okolu investiranje vamu ili tamu,sekoj ke si investira kade sto saka,jas napustiv od so mi bese preku glava,ne od so nemav leb da jadam.
« Последно менување: 31 Август 2025, 02:29:44 am MecheTo »

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18193 на: 31 Август 2025, 02:42:49 am »
Dijasporata ne sum jas,tuku stotici iljadi iseleni lugje vo dolg vremenski period.

Факат.
Пола другари ми се надвор од тука.
Тажно е.

drzava najgolemiot svez kesh go prima od dijasporata.

Toa e najslatkiot svez kesh,drug svez kesh nema.Sea sakame da priznarme ili ne,toa e fakt.

Уште еднаш, кој те излажал, да ти јаде таквото. :)
Не барам да признаеш, кога би бил тука присутен цело време, можеби би знаел поинаку.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #18194 на: 31 Август 2025, 03:22:10 am »

Не е работата дали ке признаам или не,јас такво "инфо" имам,а и од тоа шо го гледам ми изгледа така.
Ок,можеби грешам,можеви не р така како шо мислам или сум добил погрешно инфо,ама сепак во целокупниот буџет,ако не прв,втор или трет најголем допринос има дијаспората.

Свеж кеш,не збораме за странски инвестиции кои остваруваат извозни фактури и бла бла бла....

Мада ова сега нема никаква врска до гумите на @Power to the people . ;D