Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2380080 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18075 на: 02 Август 2025, 10:09:01 am »
VIOFO A119

немам, ама планирам да земам, за 80€ со гпс сензор е доволно за мене, ама имаш од VIOFO и други модели понови со 4к, со задни камери, со паркинг мод итн... ама крева цена сето тоа.
Најголем бонус е што е мала, нема ни да се заприметува до ретровизор, ја имаше и еден член само не знам кој беше, можи и 118 моделот да беше.

Jaс ќе да сум, имам пишувано за 118-ката. Да не ја урочам, со години ја имам и топ си работи. Многу добар дизајн им е тоа што употребуваат електролитски кондензатор наместо батерија, батерии рикнуваат во жешка кола а кондензатори траат малтене вечно во тоа сценарио (и лесно/евтино се менуваат ако дојде до тоа).

119-ката е подобра ама разликата не е небо и земја. Кога ќе начекам значајно подобар модел планирам да купам а 118-ката да ја ставам на заден видик... Само слабо имам време да следам што модели искачаат.

edit:  https://www.reddit.com/r/dashcams/comments/1dl4on6/updated_list_of_dashcams_from_viofo_a119_vs_a129/

- добра споредба и опис на актуелните модели, сега да купувам ова би го избрал:
Viofo A119 Mini 2 - Major upgrade over the A119 V3 above. 1440p resolution but more compact/discrete and has the Sony STARVIS 2 sensor, which is a big improvement for night time quality. Includes some advanced features like HDR and 5ghz Wi-Fi for quick file transfers. In my opinion, this is the best front only cam to get nowadays.“

Добри снимки и навечер, софтвер што пази регистрациите да се гледаат (експозиција), HDR итн... Единствено што е 2К резолуција, а 4К моделите се прескапи. Да испадне модел што истово ќе го нуди во 4К за ~90 до 100 долари, тоа отприлика е тоа што го чекам.

Инаку кој купува сега единечна камера, VIOFO A119 V3 e best buy, најдобар однос пари/перформанси. 17:30 е заклучокот.

« Последно менување: 02 Август 2025, 10:52:16 am Van »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #18076 на: 02 Август 2025, 10:17:49 am »
Сакам да споделам со вас клабери дека одамна идеа што ми се вртеше во глава послем година дена се решив да ја официјализирам. Конкретно се работи за кожни новчаници кој се 100% ти рачно изработени https://www.instagram.com/purepellis/ сите детали ги има на страницава која ја креирав.

Браво паше, со среќа да е!

Имам гледано еден тон видеа како ги прават и еве еден совет. Никогаш не е доста од прегради и џепче каде се чуваат картички и ситни пари.

Сите гледам новчаници продаваат само за картички, ко да не се користи веќе ќеш или не ти враќаат кусур со железни. До перална да одиш ти треба кеш или железни.

Башка, МИЛИОН картици имам што ги користам редовно.

Имам новчаник од Mona и баш има се што ми треба и се чудам зошто не се користи тој дизајн само во полуксузно handmade издание.

Едит: RFID блокер обавезно :D

Милион катрици ако имаш, дигитализирај ги во wallet. Реално 90% никогаш не се користат. Сетек, нептун, мотоцентар, Веро, Тинекс, Крш, FashionGroup, Zegin, Eurofarm и уште 20 ова се џабе се носи реално.

Затоа новчаник како што велиш е за:
1. Две картички од банки
2. Лична карта
3. Возачка
4. Картичка RFid за пристап (без блокер слот кој е најнадвор што може за да фаќа без вадење на картичката)
5. Пари хартиени до 15 банкноти
6. Пари железни до 6 парички

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #18077 на: 02 Август 2025, 14:29:08 pm »
И уште едно мислење/совет.
Да не е помал од големина на банкнота на 2000 мкд, 500еур, 100$

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #18078 на: 02 Август 2025, 15:07:15 pm »
Сакам да споделам со вас клабери дека одамна идеа што ми се вртеше во глава послем година дена се решив да ја официјализирам. Конкретно се работи за кожни новчаници кој се 100% ти рачно изработени https://www.instagram.com/purepellis/ сите детали ги има на страницава која ја креирав.
Поштовам наше, со сонценце :)
Мојот новчаник е домашно производство. Ајде чекаме некое моделче плус, како што се изјаснаа колегите, па да се подновиме :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14712
« Одговори #18079 на: 02 Август 2025, 16:52:25 pm »

Браво паше, со среќа да е!

Имам гледано еден тон видеа како ги прават и еве еден совет. Никогаш не е доста од прегради и џепче каде се чуваат картички и ситни пари.

Сите гледам новчаници продаваат само за картички, ко да не се користи веќе ќеш или не ти враќаат кусур со железни. До перална да одиш ти треба кеш или железни.

Башка, МИЛИОН картици имам што ги користам редовно.

Имам новчаник од Mona и баш има се што ми треба и се чудам зошто не се користи тој дизајн само во полуксузно handmade издание.

Едит: RFID блокер обавезно :D

Милион катрици ако имаш, дигитализирај ги во wallet. Реално 90% никогаш не се користат. Сетек, нептун, мотоцентар, Веро, Тинекс, Крш, FashionGroup, Zegin, Eurofarm и уште 20 ова се џабе се носи реално.

Затоа новчаник како што велиш е за:
1. Две картички од банки
2. Лична карта
3. Возачка
4. Картичка RFid за пристап (без блокер слот кој е најнадвор што може за да фаќа без вадење на картичката)
5. Пари хартиени до 15 банкноти
6. Пари железни до 6 парички

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Така де. Ама за тоа треба соодветна локација во новчаник, а не само места за картички, кои како што самиот кажа се дигитализираат.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #18080 на: 03 Август 2025, 17:30:05 pm »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14720
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18081 на: 03 Август 2025, 19:02:05 pm »
Билштајн или Ајбах.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #18082 на: 03 Август 2025, 19:33:32 pm »
LESJÖFORS земи си, и пиво да ме частиш :) И гледам одличен попуст имаат во моментов.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18083 на: 03 Август 2025, 21:50:28 pm »
LESJÖFORS земи си, и пиво да ме частиш :) И гледам одличен попуст имаат во моментов.
sea uahte drzacot da go najda za motor i maslo za vmenjac.
Drzacot za motor lemforder misla deka e najndobar, ama atf? Kazi vreme i mesto za.pivoto :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #18084 на: 03 Август 2025, 23:30:30 pm »
Досега најдобриот футиџ за Ареа51, барем јас што сум го видел.

https://youtu.be/yXdMAYORo4A

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3147
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18085 на: 04 Август 2025, 16:02:32 pm »
Шкода на апаратима

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #18086 на: 05 Август 2025, 05:31:25 am »
Ууууууу... за-је-ба-но.

Сите сте вакви, нели?!

Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18087 на: 05 Август 2025, 09:34:10 am »
Батко Маце АРЈАН .... https://www.youtube.com/shorts/UEVsys0yDjw

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18088 на: 08 Август 2025, 20:45:04 pm »
Жива вистина.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #18089 на: 08 Август 2025, 21:20:28 pm »
Функционира ова со аутодок и ASC ? Не знамндали стоеше ова порано :"Не е дозволено наведување на DHL Packstation, пошта, продавница за пратки итн.!"