VIOFO A119
немам, ама планирам да земам, за 80€ со гпс сензор е доволно за мене, ама имаш од VIOFO и други модели понови со 4к, со задни камери, со паркинг мод итн... ама крева цена сето тоа.
Најголем бонус е што е мала, нема ни да се заприметува до ретровизор, ја имаше и еден член само не знам кој беше, можи и 118 моделот да беше.
Jaс ќе да сум, имам пишувано за 118-ката. Да не ја урочам, со години ја имам и топ си работи. Многу добар дизајн им е тоа што употребуваат електролитски кондензатор наместо батерија, батерии рикнуваат во жешка кола а кондензатори траат малтене вечно во тоа сценарио (и лесно/евтино се менуваат ако дојде до тоа).
119-ката е подобра ама разликата не е небо и земја. Кога ќе начекам значајно подобар модел планирам да купам а 118-ката да ја ставам на заден видик... Само слабо имам време да следам што модели искачаат.
edit:
https://www.reddit.com/r/dashcams/comments/1dl4on6/updated_list_of_dashcams_from_viofo_a119_vs_a129/- добра споредба и опис на актуелните модели, сега да купувам ова би го избрал:
„
Viofo A119 Mini 2 - Major upgrade over the A119 V3 above. 1440p resolution but more compact/discrete and has the Sony STARVIS 2 sensor, which is a big improvement for night time quality. Includes some advanced features like HDR and 5ghz Wi-Fi for quick file transfers. In my opinion, this is the best front only cam to get nowadays.“Добри снимки и навечер, софтвер што пази регистрациите да се гледаат (експозиција), HDR итн... Единствено што е 2К резолуција, а 4К моделите се прескапи. Да испадне модел што истово ќе го нуди во 4К за ~90 до 100 долари, тоа отприлика е тоа што го чекам.
Инаку кој купува сега единечна камера, VIOFO A119 V3 e best buy, најдобар однос пари/перформанси. 17:30 е заклучокот.