Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2118051 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14149
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #17730 на: 27 Февруари 2025, 14:31:58 pm »
Па ќе отиде кога народот ем не искача на избори, ем тие што искачаат ги бираат истите тиквари 30 и кусур години по ред. Без разлика кој за која партија е, или и да не е, што направи позитивно новата влада од кога се формира до сега? Има ли нешто такво вредно да се сподели?
За народ што ги остави комуњарските предавници живи и на власт 7 год, ништо не треба да се направи.

Sent from my iPhone using Tapatalk

11 години претходно да не правиме муабет. Кредити подигнуваа да потплатат да се вработат во Општина Аеродром. Работно место ...6000 евра за партија да дадеш.

И стиропори проголтаа и се.

Затоа боли ме штурац :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1783
« Одговори #17731 на: 27 Февруари 2025, 15:34:32 pm »
Па ќе отиде кога народот ем не искача на избори, ем тие што искачаат ги бираат истите тиквари 30 и кусур години по ред. Без разлика кој за која партија е, или и да не е, што направи позитивно новата влада од кога се формира до сега? Има ли нешто такво вредно да се сподели?
За народ што ги остави комуњарските предавници живи и на власт 7 год, ништо не треба да се направи.

11 години претходно да не правиме муабет. Кредити подигнуваа да потплатат да се вработат во Општина Аеродром. Работно место ...6000 евра за партија да дадеш.

Последниве 7 години се најлошото нешто што се случило на оваа територија. Полошо и од турско.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #17732 на: 27 Февруари 2025, 15:43:14 pm »

Последниве 7 години се најлошото нешто што се случило на оваа територија. Полошо и од турско.
Најголемо зло за 7години што се иселија толку од под турско не се иселени.Секој човек во 21 век да поддржува било какви политики на сдс е за сериозно посматрање ,не постои политичко уредување веќе 35 години но најголемо зло значи зло од сдс не да нема туку да доживееме да никогаш да не помислат така да уредуваат размислуваат и градат било што во сите сфери на општество.Листа за набројување е долго не знам што убаво да напишам едно 1 едно нешто за тоа зло ми се гадат со самата помисла.Господ нека дава здравје амин

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #17733 на: 28 Февруари 2025, 07:48:27 am »
Последниве 30 години 600-700 000 се исселени.
Последните 7 години беа само продолжение на тие претходно.
А и овие сега нема ништо поразлично да биде, само што од секогаш ги бивало повеќе за пропаганда и нормално национализмот најлесно се продава и вечито со нив сме во филмот "Некој сака да нѐ уништи".

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6015
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #17734 на: 28 Февруари 2025, 07:55:19 am »
Прилеп е моментално најдобар во иселување. ;D

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17735 на: 28 Февруари 2025, 08:10:43 am »
Изгледа секој има различни гледишта на состојбите и потребите се иселувале и ке се ислеуваат понатаму ЈАС СУМ ПРВ ДА ЧОВЕК
 НЕЗАВИСНО МЛАД/СТАР/ВО ГОДИНИ  ЗАМИНЕ да помине барем 6-7 години да се социјалзира,стекне искуство,јазици пријатели,работни вештини, заработувачка во друга средина.Од каде што е човек секогаш можи да си се врати  се е тоа од голем придонес за еден човечки живот се раѓаш и се формираш во сите сегменти .Да збориме дека е нормално тоа што го води сдс не само од сега него и од бивша југа така е било секогаш против било какви Македонски интерси и се македонско, за ништо и не ги бидува едно добро нешто ми кажи што сдс направил кога имале "власт" oд 1970година па наваму и се ке ти е јасно ниту сам левичар ниту десничар лебчето чесно заработено ни ден стаж немам во мкд мојот коњ намирен во странство дали јас сега пошто сум повратник ке "солам памет" или муда да искривувам на страна не сум јас крив што поголемиот % е доведен до ова дереџе ти рано наутро кога човек нема работа и не знае што да прави и тоа во работни години тоа е пораз на едно општество секој човек што заминува-заминува за подобри услови а тоа е работа и пари.Заеби тоа ти дека прљаво било,судство е секаде исто да не се огрешиш пред закон но кај нас е преседан од аздисаност луѓето крадат прват сплетки слабо образование,кулутра и наука зеро %вложени средства добро е што немаме фарма и елита по тв додуше македонски тв канали и не постојат.Јас познавам многу многу чесни успешни македонци реализирани остварени работно ,семејно,псхички,физички,емотивно.Од ова што гледам за 2 год не сум јас паднат од марс овдека нема ни пријателство здржување отуѓеност,ладнокрвност нема дешавки настани концерти собири каде луѓето ке се собираат дружат разменуваат идеи, разговори збориме во реалност не виртуелн свет.Од родбини гледам на никого не навлагам во инитмниот свет жени посебно ,мажи посебно немора у црква да идат да се венчат никој со никого не комуницира не се дружи како ке дојде до интерацкија помеѓу дваица.Негативност на најголемо ниво ако земе некој дом да се скрасува ти не си нормален ке плаќаш 2.3 илјади евра  у најзагаден град ти ова ти она аблала никаде нема да дојде до изражај потикинување да каже браво! градовите други во мкд пустош хаварија нема луѓе на куќите катнаци младите испобегале не само од држава во скопје,абе една шајка се нема удрено по истокот па ти сакаш луѓето да седат. Никаде не цветаат ружи човече дај еконимист да води држава кој знае како да отвори фабрики произвдства да сабајле народ од аутобуски по градови неможе од 05 наутро до 10 да неможе да се расчисти па да видиш како државата си е убава.Секаде каде и да одиме бараме работа да работиме па после на се правиш пресметки.Колку плата па по плата се ориентираш . И јас како вучич ке седнам книга да пишувам ... Луѓе борете се снаоѓајте нема предаје !!!није опција

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #17736 на: 28 Февруари 2025, 12:15:33 pm »
А и овие сега нема ништо поразлично да биде, само што од секогаш ги бивало повеќе за пропаганда и нормално национализмот најлесно се продава и вечито со нив сме во филмот "Некој сака да нѐ уништи".

Друже не релативизирај. Копитоно муртинско ни ја расплака мајката.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1201
« Одговори #17737 на: 28 Февруари 2025, 12:18:19 pm »

Мајката ни ја расплакува секој што дошол на власт во државава откако постои државава. И слеп ќе види дека опозиција и позиција секогаш соработувале едни со други само за една тип на корист - нивната лична. И секогаш на сметка на народот.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2836
  • Слобода или смрт
« Одговори #17738 на: 28 Февруари 2025, 12:34:47 pm »
Држава со толкав процент на население кое работи спротивно на интересите на државата не може да опстои. Министерот за надворешни работи излегува на интервју и ти вика нереално било да очекуваме тој да ја чувствува химната за своја. А е платен да ја претставува државата и нејзините интереси. Што понатаму?

Втор момент е што веќе и македонскиот бизнис ја губи силата. Мислам на македонскиот етнички бизнис да се разбереме. Немате претстава колку косоварски капитал влезе во Штип и општо источна македонија искупија клучни сегменти а македонците почнаа капиталот да го селат по грција и бугарија. Не се прости газдите согледуваат на каде оди работата и прават контрола на штетата.

Македонија е во многу полоша состојба од пред 10 години тоа е неспорен факт. Веќе и поделбата делува закаснета, сега ќе оди се курбан.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17739 на: 01 Март 2025, 11:08:22 am »
🤟

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #17740 на: 01 Март 2025, 12:20:02 pm »

Друже, ако си ВМРОец не треба да ни го триеш од нос.
Мојот став е подеднакво критичен за сите влади од 1991.
Дали СДС, дали ВМРО.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #17741 на: 01 Март 2025, 13:05:35 pm »
Не е прашање дали сум ја ВМРОец или ти си латентна комуњара баце. Прашање е како дозволивме таква непрокопсаница како тоа селско говедо да не доведе до состојба на непоправливост.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #17742 на: 01 Март 2025, 16:43:24 pm »
Малку треба да си зголемите политичката свест, ти и таквите како тебе. Толку имам да ти кажам. ✌🏻

Отсутен Memento

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #17743 на: 01 Март 2025, 17:52:04 pm »
Бидејќи е ова автомобилски форум, во тој контекст мене најмногу ми пречи следново:

Во минатите 7-8 години основни работи не се решија како обнова на јавниот транспорт во Скопје и развивање на предградието, сателитските населби како и останатите градови за да се растерети сообраќајот.

Сеуште не се решаваат вакви работи. Бинбин тротинети не се решение.

За инфраструктурата немам коментар – сите патишта се тежок фушерај без оглед кој е на власт.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1201
« Одговори #17744 на: 01 Март 2025, 18:23:20 pm »
Бидејќи е ова автомобилски форум, во тој контекст мене најмногу ми пречи следново:

Во минатите 7-8 години основни работи не се решија како обнова на јавниот транспорт во Скопје и развивање на предградието, сателитските населби како и останатите градови за да се растерети сообраќајот.

Сеуште не се решаваат вакви работи. Бинбин тротинети не се решение.

За инфраструктурата немам коментар – сите патишта се тежок фушерај без оглед кој е на власт.

Готов пат од Водно до Сопиште не можат со години да го пуштат, само си префрлаат топката една институција на друга, ти за нови патишта и населби викаш...