Изгледа секој има различни гледишта на состојбите и потребите се иселувале и ке се ислеуваат понатаму ЈАС СУМ ПРВ ДА ЧОВЕК
НЕЗАВИСНО МЛАД/СТАР/ВО ГОДИНИ ЗАМИНЕ да помине барем 6-7 години да се социјалзира,стекне искуство,јазици пријатели,работни вештини, заработувачка во друга средина.Од каде што е човек секогаш можи да си се врати се е тоа од голем придонес за еден човечки живот се раѓаш и се формираш во сите сегменти .Да збориме дека е нормално тоа што го води сдс не само од сега него и од бивша југа така е било секогаш против било какви Македонски интерси и се македонско, за ништо и не ги бидува едно добро нешто ми кажи што сдс направил кога имале "власт" oд 1970година па наваму и се ке ти е јасно ниту сам левичар ниту десничар лебчето чесно заработено ни ден стаж немам во мкд мојот коњ намирен во странство дали јас сега пошто сум повратник ке "солам памет" или муда да искривувам на страна не сум јас крив што поголемиот % е доведен до ова дереџе ти рано наутро кога човек нема работа и не знае што да прави и тоа во работни години тоа е пораз на едно општество секој човек што заминува-заминува за подобри услови а тоа е работа и пари.Заеби тоа ти дека прљаво било,судство е секаде исто да не се огрешиш пред закон но кај нас е преседан од аздисаност луѓето крадат прват сплетки слабо образование,кулутра и наука зеро %вложени средства добро е што немаме фарма и елита по тв додуше македонски тв канали и не постојат.Јас познавам многу многу чесни успешни македонци реализирани остварени работно ,семејно,псхички,физички,емотивно.Од ова што гледам за 2 год не сум јас паднат од марс овдека нема ни пријателство здржување отуѓеност,ладнокрвност нема дешавки настани концерти собири каде луѓето ке се собираат дружат разменуваат идеи, разговори збориме во реалност не виртуелн свет.Од родбини гледам на никого не навлагам во инитмниот свет жени посебно ,мажи посебно немора у црква да идат да се венчат никој со никого не комуницира не се дружи како ке дојде до интерацкија помеѓу дваица.Негативност на најголемо ниво ако земе некој дом да се скрасува ти не си нормален ке плаќаш 2.3 илјади евра у најзагаден град ти ова ти она аблала никаде нема да дојде до изражај потикинување да каже браво! градовите други во мкд пустош хаварија нема луѓе на куќите катнаци младите испобегале не само од држава во скопје,абе една шајка се нема удрено по истокот па ти сакаш луѓето да седат. Никаде не цветаат ружи човече дај еконимист да води држава кој знае како да отвори фабрики произвдства да сабајле народ од аутобуски по градови неможе од 05 наутро до 10 да неможе да се расчисти па да видиш како државата си е убава.Секаде каде и да одиме бараме работа да работиме па после на се правиш пресметки.Колку плата па по плата се ориентираш . И јас како вучич ке седнам книга да пишувам ... Луѓе борете се снаоѓајте нема предаје !!!није опција