Колата е секој ден на мајстор. Утре ќе оди за рачната. Минатата цела недела беше на мајстор за проверка. Антена ми украдоја, непланирано време и барање мајстори. Па течеше од антена, па пак на мајстор. Не бев дома, на работа бев. Ниеден автоелектричар не се нафати да смени брава. Јас сам немам време, треба да станам во 7, да завршам до 10, па да терам со други обврски. Само овој се нафати, ама да ти бил талент и бравар и електричар. Ја за*ба за сите пари.
Плус се погоди период кога сите мајстори беа на одмор. А само овој се нафати за брава. На работа одам втора, после работа работам туѓи коли. Мојата ја оставам кај други оти ми е исполнето времето од поправање на коли.
Крај краева - делот со времето е мој. Побарав дел во одреден рок, не го добив. Тоа е тоа. Тука завршува цела тема.
Инаку да, не сакам да спомнувам неколку клабери - едниот во Грција, го најде делот за еден ден ќе беше тука, ама сакав да си достојам на зборот, другиот во Србија, па не му го нарачав и него, а го имало, оти веќе нарачав од кај Прчот и не сакам така да го извисам, си стојам на зборот. Еве и доказ, нема кај мене лаги и превари, дури и да ја зел, ќе ја платев, секоја чест за дечкото:
За тие 10 дена чекање ќе земев од Аутодок или од Аутоцентар за 4-5 дена по нарачка.