Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2040178 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #15120 на: 13 Декември 2023, 01:26:46 am »
Не знаеш што е бетер - крадењето чизми од пред стан, или ОСТАВАЊЕТО ЧИЗМИ ПРЕД СТАН.
И двете се кривични дела.
e shto e krivicno delo vtoroto ?

На Денибој метафорите му се понекогаш толку комплицирани да треба цели пет минути да добие аплауз.

Контекст: види му профил слика. :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #15121 на: 13 Декември 2023, 09:11:36 am »
@MartinAlfista Управителот на зградата залепи соопштение дека се воведуваат нови ставки? Врз основа на снимките од видео надзор утврди кој е сторителот на „прекршокот“?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5920
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15122 на: 13 Декември 2023, 10:50:59 am »
Како се одржува еден СУВ со фул опрема(највисока за тој модел) во Македонија, продаден за доста висока сума. Антифризот го сменил газдата и тој бил лош. Моментално лежи во сервис и се менува сѐ до штрафче.  Дури ни светлата не се штелувани, прениски се, ни со долги ништо не се гледа.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5555
« Одговори #15123 на: 13 Декември 2023, 11:00:36 am »
По се што наброја од претходно ова ти е класична канта шо се вози по нашите патишта, фали уште да е паднато во трапот назад и 20ки бандаши.
 Толкава канта, особено Мерцедес нема никаква поента да земиш да ја поправаш во првобитно стање, не за џабе има и поговорки за такви мерцесдеси.
    Најисплатлива инвестиција зао овај џип е да си ја продај внатрешноста и со парите да си купи 5-6 гулаби поскапи и да го конвертира во кутлук за гулаби чување. барем ќе вади некој денар од продажба на беаси :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15124 на: 13 Декември 2023, 11:09:01 am »
Полека се средува, по каталог е со јаки 19ки бандажи, моментално има 17ки, новите гуми се чекаат, најверојатно Ханкук 4S2 ќе бидат, ако не тие тогаш Континентал. Електрониката цела работи и на седишта и на ретровизори и на шталтабла, уште на дијагностика да ресетирам менувач, да видам дали е правено ДПФ ОФФ и да се вози. Можи гуми+сервис да коштаат 2000€, ама вреди секој поминат километар, страшна амортизација има ко за СУВ.

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #15125 на: 13 Декември 2023, 11:18:28 am »
И? Пак Ќе биди канта, само без дно овај пат, претходно некој забораил дека масло се менува во моторот и ред др работи, му ебал матер 15 години.  Нема враќање од тоа стање Подобро продај го барај позачуван примерок, ако веќе се има мерак по моделот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #15126 на: 13 Декември 2023, 11:18:59 am »
@MartinAlfista Управителот на зградата залепи соопштение дека се воведуваат нови ставки? Врз основа на снимките од видео надзор утврди кој е сторителот на „прекршокот“?

Залепија соопштение и во сите сметки имаше посебен лист со соопштението.

Снимки од надзор поврзани со уникатниот пин од станот кој бил укуцан при влез.

Станарите се одговорни и пријавуваат на чуварите веднаш штом ќе видат таква појава, и овие си враќаат камери, гледаат кој излага со куче во периодот, гледаат други камери кај врши физиолошки потреби животното, и гледаат кој пин е укуцан кога човекот со кучето влегува во зграда.

Таа ставка е доста "универзална" ама мииислам дека ја употребуваат само за случаи како што опишав.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15127 на: 13 Декември 2023, 11:23:51 am »
И? Пак Ќе биди канта, само без дно овај пат, претходно некој забораил дека масло се менува во моторот и ред др работи, му ебал матер 15 години.  Нема враќање од тоа стање Подобро продај го барај позачуван примерок, ако веќе се има мерак по моделот.
Јас би инвестирал и сум сигурен дека помалку ќе кошта отколку астрата. Човекот не се замара многу, носи кола во сервис, дава пари, не прашува што е сменето. Сака сигурна кола. Има и друга полуксузна кола исто со највисоко ниво на опрема, ја носи во најдобар сервис во Прилеп, ја остава, чита сума на фактура и плаќа. Исто и на перална ја остава, сам не чепка иако има големо познавање и бил увозник на автоделови.
Тој што има пари нема проблем со одржување.  ;D

Чисто примеров ми беше како колите завршуваат кај нас, без разлика каква е и колку кошта. Многу е тешко да почнеш да вложуваш во таква кола.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2171
« Одговори #15128 на: 13 Декември 2023, 11:32:33 am »
Има една народна нема ништо поскапо од  евтин Мерцедес.
Колега го јаде немиен со w204 320 cdi 4matic 7G tronic. Одвај го среди мењачо.
За 1 година пак да откажи таа електронска плоча. 4к даде за поправки, одвај го продаде. Па сега бара нешто поново и помало. Скапа екскурзија имаше.

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #15129 на: 13 Декември 2023, 11:35:31 am »
Ако имал големо познавање немало да инвестира во дупка од старт, уште помалце да ја остава на перална, да му ја врват со истата крпа 300 коли претходно, собери калта од праговите па нагоре после убаво да се истрие секаде :D  Џабе парите без ум, ама ако, како ќе живеат сите со сервиси перални итн. :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6743
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15130 на: 13 Декември 2023, 11:36:45 am »
99% земена е компензација

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #15131 на: 13 Декември 2023, 11:38:41 am »
Има една народна нема ништо поскапо од  евтин Мерцедес.
Колега го јаде немиен со w204 320 cdi 4matic 7G tronic. Одвај го среди мењачо.
За 1 година пак да откажи таа електронска плоча. 4к даде за поправки, одвај го продаде. Па сега бара нешто поново и помало. Скапа екскурзија имаше.
Другар исто, два пати плати солена сума за истиот мењач. Сеа нема јавено уште, ама  некако се повеќе во на жена му фиестата се возиме, позгодна му била за низ град :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15132 на: 13 Декември 2023, 11:39:34 am »
Не е компензација. Кеш е. Многу е во дупка, посебно во Велес во неговата фирма, ама тоа е друга тема, кога ќе се открие цел криминал ќе го има на вести (добра сума над 100.000€). Инаку до сега немаше МЛ да вози да не го крадеа вработените. ;)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6743
  • Бенве сие бенве
« Одговори #15133 на: 13 Декември 2023, 11:44:33 am »
Место во тцип требало да вложи во добри вработени.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #15134 на: 13 Декември 2023, 11:47:30 am »
Учини му добро на човекот спои го со @MAPJAH да виде малце аир од облаците и тој. Одма ќе го мени мерцот за Киа.