Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2039806 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #15000 на: 18 Ноември 2023, 19:09:49 pm »
Клабери од Имачка, дали може некој да земе рецепта (ако даваат како кај нас нз) за следниов спреј, бидејќи е 10€ за два а без рецепта е 80.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako imaat poznat doktor mozebi inace daleku pozeznato e

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #15001 на: 18 Ноември 2023, 21:12:33 pm »
Спрејот иде само на рецепт, те мора да ти го препише доктор. А ако немаш состојба што ја третира спрејов, тешко некој да ти пише рецепта.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5196
  • Пиши лаже
« Одговори #15002 на: 18 Ноември 2023, 23:31:44 pm »
Да, да знам тоа. Мислев да не случајно некој од форумов има некој балкаец доктор што не би направил проблем за тоа. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5921
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15003 на: 18 Ноември 2023, 23:38:10 pm »
Ќе прашам и ќе ти пишам ако успеам да контактирам еден доктор. Се знае кој е за црни бизниси тука  ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15004 на: 19 Ноември 2023, 01:07:49 am »
e i posle oti nekoj olkku zemal plata oti onolku. Ato ti 1 pratka ne mojsh da dostavish ne pa da ti dajme po odgovorna rabota za pokje plata.
Nego
да не имат некој филозофија, логика и психологија од средно ?
Или да ми посочит кај да купам.
Ако има некој ќе се договориме што како...

Велосишес чичин, па то ти велев погоре
"Чичо, правиш муабет за оние добрите, од 95-та или современиве - какви и да се?"

Ако е за од 95-та, да вртам телефон.
Ако ги нема моите, ќе се јавам на професорот.

Ако е за понови/денешни - ако ги има, имаме едно дете ѓемназија, да прашам дали учат тоа, да скенира :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5554
« Одговори #15005 на: 19 Ноември 2023, 08:06:38 am »
Море Бицикле, која жена те разочара толку шо бараш психологија и логика од средно :D Ако ти е за на факултет припрема, оди во славјанскиот речи им добар ден и некој денар капар, ќе ти испринтаат диплома место д се заебваш да бараш учебници.
Сите со гости во глата шо се имат дипломирно психологија таму :D

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #15006 на: 19 Ноември 2023, 10:57:12 am »
e i posle oti nekoj olkku zemal plata oti onolku. Ato ti 1 pratka ne mojsh da dostavish ne pa da ti dajme po odgovorna rabota za pokje plata.
Nego
да не имат некој филозофија, логика и психологија од средно ?
Или да ми посочит кај да купам.
Ако има некој ќе се договориме што како...

Велосишес чичин, па то ти велев погоре
"Чичо, правиш муабет за оние добрите, од 95-та или современиве - какви и да се?"

Ако е за од 95-та, да вртам телефон.
Ако ги нема моите, ќе се јавам на професорот.

Ако е за понови/денешни - ако ги има, имаме едно дете ѓемназија, да прашам дали учат тоа, да скенира :)
абе ако најдеш од старите, одлично, ако не, ко ќе е суша и град помагат :) дај шта даш.
@vladic3110 хах, да баш така Сократ (мислам дека беше) станал филзозоф, нонстоп се карал со жената му. Инаку не, не знам сега некако ми дојде музата за учење, од коронава можда последици xD Едноставно интересно ми е, а можда и "stranac iz elije" ми влијаеше ( јутубер).

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #15007 на: 20 Ноември 2023, 18:03:39 pm »
Колку е паметно да користам OneID за електронски да ги ажурирам податоците за вбанка?

Лична карта во апликација од приватна фирма во македонија и само на лоши работи ми текнува.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5196
  • Пиши лаже
« Одговори #15008 на: 20 Ноември 2023, 18:07:09 pm »
Не би лично.
Немаат никаква поддршка, ниту враќаат мејлови. Штом не пдговараат таму, јас не би.

Инаку, да не случајно некој од Вас оди до Декатлон?

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43717
  • Il Moderatore
« Одговори #15009 на: 20 Ноември 2023, 20:06:07 pm »
One ID е сервис на KIBS. Ако на некого може да му се верува во дигиталниов македонски простор, тоа е KIBS (KIBSTrust). Е сеа дали ќе веруваш или не, до тебе е. Ако некогаш, било кога, за било какви потреби, си извадил токен од KIBS, тогаш верувај, веќе ги имаат твоите податоци од ЛК а богами и повеќе :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #15010 на: 21 Ноември 2023, 09:30:09 am »
Се регистрирав и вчера се логирав само. Се премислив со ривјуата на плејсторот и дури прашував овде, ја избришав апликацијата.

Денес ја инсталирав и ај ќе ја терам до крај работата, и на логирање „За вашиот профил веќе имате регистрирано максимален број на уреди“.
Апсолутно никакви опции потоа, а во ЧПП опишано невозможно решение. Друг контакт нема.

Комедии, наједноставно сценарио непокриено, ботој.   :-\

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #15011 на: 21 Ноември 2023, 15:01:06 pm »
Има ли полисмени на форумов, или по упатени.

Дали е дозволено да се носи пепер спреј со себе, или се смета за забранет предмет?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5921
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #15012 на: 21 Ноември 2023, 15:18:05 pm »
Не е дозволено. *извор - братучед полицаец*
Во Германија е легално.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5554
« Одговори #15013 на: 21 Ноември 2023, 15:33:14 pm »

Дали е дозволено да се носи пепер спреј со себе, или се смета за забранет предмет?
Сива зона е, не постои во законот никаде, не пиши дека смеј, не пиши дека не смеј, исто и за ладно оружје, остаена е слобода на полицијата да одлучи шо ќе одбери, може и за штрафцигер или швајцарско ноже во џеп да те легнат ако се поклопат коцките.
Грција е забранет со закон, јас имав еден порано со испринтано лепенка од антипреспирант преку него, сум немал проблем, дури го имав во врата ме имаа и претресено неколку пати н влез низ годините, никому ништо.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #15014 на: 21 Ноември 2023, 16:35:01 pm »

Сива зона е, не постои во законот никаде, не пиши дека смеј, не пиши дека не смеј, исто и за ладно оружје, остаена е слобода на полицијата да одлучи шо ќе одбери, може и за штрафцигер или швајцарско ноже во џеп да те легнат ако се поклопат коцките.
Грција е забранет со закон, јас имав еден порано со испринтано лепенка од антипреспирант преку него, сум немал проблем, дури го имав во врата ме имаа и претресено неколку пати н влез низ годините, никому ништо.

Kako be za shvajcarsko noze? More arno me potseti jas sekirche vozam v kola so godini :) i preku granica i se...nikako ne mi teknuva da go ostavam doma. ene go dremi v bagaznik non stop