Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2995791 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5403
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #12750 на: 30 Април 2022, 12:06:49 pm »
За господин во продавница не знам, ама ако е Ингко тогаш во Ефтинија го има во продавница. Ако е за нарачка пробај и кај овие дали продаваат Ингко ласер(ски нивелатор):
https://www.facebook.com/search/top?q=best%20tools%20zhelezara

Баш кажи дали испаднало нешто поевтино, јас мање више добро поминав.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #12751 на: 05 Мај 2022, 00:40:14 am »
Gospoda mi treba pomosh
Ima li nekoj od ovde vraboten vo opstina centar ili da ja znae direktorkata vo osnovno uciliste Kiro Gligorov do zavod za vrabotuvanje?
Mi treba gooolema usluga da zapisam dete 1vo odd. Na ruzveltova sum na sama granica i me odbivaat od skolovo kao opstina Karposh nesum vo Centar a skoloto mi e na 50m od zgrada. Kje mora maliot da go zapisuvam vo Vojdan koe mi e na 1km podaleku.
Lani dodeka bese silegov zapisaa deca od sviripicino tamo sega ovoj noviov izigrava nekoja postenjacina

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #12752 на: 05 Мај 2022, 00:44:29 am »
Златен, отиде илегала и ти...
Не можеш така, против закон е.
Можеш да бираш училиште во истата населба што ти е во населба по лична карта, ама не и да смениш населба.

И да ти помогне некој во ова со скаламуции, знај дека ќе биде против правилата.
Не сакаш да си пукаш во здраво колено, верувај ми.

Патем, све е рамно таму, не зезај.
Јас возам 3 километри до школо секој ден. :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #12753 на: 05 Мај 2022, 00:56:44 am »
Znaes site decinja drugarcinja sto rastese so niv prvoodelencinja se vo toa skolo zatoa najvise pritiskam. Da ima drugarcinja. Jas imam isto ideno vo vojdan poranesno 29 noemvri edino samo bulevarov gologanov sto kje mora da se projde drugoto si e okej ama ova mi e ni 50m od doma od balkon go gledam.
Komsiive do mene Tetovci lani deteto go zapisaa tamo kako pojma neam,edni od krusevo se ista prikazna,dve bliznacinja nosat od Granit hotelot ama toa sve bese dodeka bese Silezeto sega noviov nesto diga rucna.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #12754 на: 05 Мај 2022, 09:07:42 am »
Gospoda mi treba pomosh
Ima li nekoj od ovde vraboten vo opstina centar ili da ja znae direktorkata vo osnovno uciliste Kiro Gligorov do zavod za vrabotuvanje?
Mi treba gooolema usluga da zapisam dete 1vo odd. Na ruzveltova sum na sama granica i me odbivaat od skolovo kao opstina Karposh nesum vo Centar a skoloto mi e na 50m od zgrada. Kje mora maliot da go zapisuvam vo Vojdan koe mi e na 1km podaleku.
Lani dodeka bese silegov zapisaa deca od sviripicino tamo sega ovoj noviov izigrava nekoja postenjacina

Единствено што ми падна на памет - да изнајмиш стан, врз база на договорот да смениш адреса на лична карта (ова не знам дали го прават - прашај во МВР во телевизија).

Знам дека е комплицирано ама можда ќе упали ако само за упис адресата по лк мора да ти е од општина Центар.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3943
« Одговори #12755 на: 05 Мај 2022, 09:42:23 am »
Некој да има инфо дали може во Холандија да се патува невакциниран, само со ПЦР?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15247
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12756 на: 05 Мај 2022, 10:22:30 am »
https://www.eindhovenairport.nl/en/corona

https://www.netherlandsworldwide.nl/
 Разгледај тука на дцата линка.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3943
« Одговори #12757 на: 05 Мај 2022, 10:44:00 am »
Читав тука, без вакцина вика не може.
На Аеродром Ајндховен веб страна, вика дека може и со ПЦР од 01.07.2021.
Денес им е празник па амбасада не работи да се јавам, ме префрли на конзултатот, како мрднат стискам пола саат 121212122112121...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15247
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12758 на: 05 Мај 2022, 11:55:33 am »
Проблем ќе ти направат уште кај нас на аеродром.
Моментално за Германија треба или да си вакциниран или прележан или со негативен тест доколку доаѓаш од неризична земја,ама кај нас на аеродром не ги пуштаат луѓето.Ненормална работа,да се чуди чоек.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #12759 на: 05 Мај 2022, 12:14:23 pm »
КОлега замина денес со 2 вакцини примено, зголемена е важноста на вакцините и помина, инаку требаше трета да се пелцува

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #12760 на: 05 Мај 2022, 12:53:16 pm »
Нема да упали, проверуваат место на живеалиште неколку години наназад, баш поради овие работи кои ги кажуваш.
Барај врски чичин, со врски, се е можно.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30781
    • CARclub.mk
« Одговори #12761 на: 05 Мај 2022, 13:31:48 pm »
Одењето во градинка и основно треба да биде ограничено по општина, ама да се дозволи да пратиш дете и во соседната општина, ако градинката/училиштето ти е на Икс метри од живеалиштето.

Вака се ствараат некои нелогичности. Кај мене во Влае, не им дозволуваат на децата од Хром да се упишат во Димо Хаџи Димов - основно школо што им е буквално преку улица.

Од друга страна, не може некој со живеалиште во Карпош да праќа дете во школо во Центар, на 5 километри од дома, само затоа што „така му е попрактично“ и „бабата и дедото се блиску“.

Али во суштина, сето ова само го нагласува моментот со недоволно градинки и училишта и македонскиот „треба сите да ги почитуваат правилата, сè додека не ми стреба мене да не ги почитувам“ пристап кон нештата.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #12762 на: 05 Мај 2022, 14:00:45 pm »
Razbiram lokacijata dami e nekade na sredina izmegju edno i drugo skolo ama ednovo mi e preku ulica drugoto na 1.5km od mene.
Ulicata deli Karposh i Centar opstina. Greota da ides daleku koga ednovo ti e do gz so izvinjenje.
Za gradinka upis vrski
Za skolo upis vrski
Jebem ti drzava da vrtis 300 telefoni. Mislan dete pobrzo vo NASA kje go primat nego ovde kaj nas vo gradinka ili osnovno skolo. Haos e sistemov. Nesum ocekuval vakvi gluposti se dodeka nemi doslo noz do grlo pa da treba da moljakam za upis.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30781
    • CARclub.mk
« Одговори #12763 на: 05 Мај 2022, 14:34:26 pm »
Те разбирам, и затоа и викам дека има нелогичности. Не е логично да не можеш да упишеш дете во школо во друга општина, ако ти е преку улица школото. Затоа и реков - да може во соседна општина, АКО ти е школото во другата општина на (да речеме) до 200 метри од дома. Ако е повеќе, во твојата општина ќе си го запишеш, па макар и на километар и кусур било.

Некаков ред некогаш ќе мора да се доведе. Проблемот е што ние сме навикнати да функционираме во безредие, па тек тогаш ќе ни биде криво...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2907
« Одговори #12764 на: 05 Мај 2022, 15:38:15 pm »
Јас лани кога го запишував детето во 1 одд, во Аеродром, сакав во Љубомир Лапе, ама кога отидов да се распрашам, ми кажаа дека од МВР им испраќаат список на дечиња со адреса на живеење (реонски се распределуваат), по тој список бевме во Блаже Конески и на крај таму и се запишавме. Сакам да кажам проблем беше во иста општина, а камоли во кога станува збор за различни општини. Ама во ова безредие можда и ќе успееш во намерата.
Своерачен потпис ;)