Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3026937 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #12375 на: 18 Февруари 2022, 20:57:53 pm »
Порано наебувале ама немале што да загубат повеќе,можеле само да добијат и имале м****ци очигледно.
Ние не сакаме да го загубиме "луксузот" кој го имаме,а и немаме м****а,па затоа ќе ги трпиме сите срања кои ќе ни ги сервираат ви било која форма.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #12376 на: 19 Февруари 2022, 11:25:03 am »
Мене пола фамилија ми е изгината по фронтови.
Три прапрадедовци (илинденци - едниот војвода Ташеминов другиот Нанов), два прадедовци - едниот дури на фронт грчко-турска војна, што ниту сакал да биде за 15 години подоцна ѕверски да е убиен во Лариса.
Другите два дедовци убиени на фронтот во Егејска.
Дедо ми ветеран Втора светска + граѓанска Грција.

Бидејќи дедо ми беше жив до 2012 година, многу работи што се случуваа за време на Втора светска и граѓанската војна никаде и никој не сакаше да ги запише како сведоштво.

Имаше 2010 една акција демек да се документираат сведоштвата - стотици сведоштва се дадоа - ништо од тоа.

Со покојниот Љубиша Георгиевски (режисерот/претседателот на парламентот), јас,дедо ми и еден професор имаме седено и разговарно во Хотел Епинал во Битола.

Дедо ми му ги кажуваше сите случувања со дати, за како реално се одвиваа одредени дејства и случувања.  Љубиша се чудеше и запишуваа со еден професор по историја од Скопје

На крај и од тоа ништо не бидна.

Историјата јас ја знам ама што кога никој не го интересира, а ете се трудев тоа да се документира.

Тоа е тоа.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #12377 на: 19 Февруари 2022, 11:27:20 am »
А зошто сам не си го имаш документирано тоа? Зошто некој друг треба (требало) да го документира за тебе?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12378 на: 19 Февруари 2022, 11:28:45 am »
Абе тоа што  некого не го интересира или заради било каков интерес сака да го прикажи дека не било така,незначи дека јас треба тоа туку така да го прифатам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #12379 на: 19 Февруари 2022, 13:05:51 pm »
Мене пола фамилија ми е изгината по фронтови.
Три прапрадедовци (илинденци - едниот војвода Ташеминов другиот Нанов), два прадедовци - едниот дури на фронт грчко-турска војна, што ниту сакал да биде за 15 години подоцна ѕверски да е убиен во Лариса.
Другите два дедовци убиени на фронтот во Егејска.
Дедо ми ветеран Втора светска + граѓанска Грција.

Бидејќи дедо ми беше жив до 2012 година, многу работи што се случуваа за време на Втора светска и граѓанската војна никаде и никој не сакаше да ги запише како сведоштво.

Имаше 2010 една акција демек да се документираат сведоштвата - стотици сведоштва се дадоа - ништо од тоа.

Со покојниот Љубиша Георгиевски (режисерот/претседателот на парламентот), јас,дедо ми и еден професор имаме седено и разговарно во Хотел Епинал во Битола.

Дедо ми му ги кажуваше сите случувања со дати, за како реално се одвиваа одредени дејства и случувања.  Љубиша се чудеше и запишуваа со еден професор по историја од Скопје

На крај и од тоа ништо не бидна.

Историјата јас ја знам ама што кога никој не го интересира, а ете се трудев тоа да се документира.

Тоа е тоа.
Реков дека нема да дискутира, ама ќе пореча. Пошто су од порече по некој дедо.
И сега ти немаш никакви осеќања ради што некој не го реализирал документарецо ?

Еве да покрениме иницијатива(и да ја пресадимена друго место, сепак ова е форум за коли не комитска вечер) да се реализира нешто. Јасно ми е дека од иделаи не се живее. ама...

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #12380 на: 19 Февруари 2022, 19:51:19 pm »
Некни го гледав, па ај да го споделам.
Акцент на 14:17

Не знам зошто, најверојатно течниот и чист македонски јазик, но ме потсети на серијата волшебното самарче со Игор Џамбазов :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #12381 на: 20 Февруари 2022, 10:45:04 am »
А зошто сам не си го имаш документирано тоа? Зошто некој друг треба (требало) да го документира за тебе?

Јас можам да го документирам. Идејата беше официјално да биде документирано од Институтот за историја како сведоштво и да биде соодветно архивирано, а потоа анализирано.

Си има процедура за сето тоа. Не е тоа така едноставно ќе си пишуваме блогови или Youtube видеа.

Не знам зошто, најверојатно течниот и чист македонски јазик, но ме потсети на серијата волшебното самарче со Игор Џамбазов :)

Стево е најсветлиот лик на македонската историја во последните 80 години.

Штета што не му оддава признание само затоа што бил "комуњар" како што милуваат да кажат.
« Последно менување: 20 Февруари 2022, 10:50:32 am Carpathian Lord »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12382 на: 20 Февруари 2022, 10:53:51 am »
Ќе го видит некој, ќе појавит интерес. Види ги татарине саде лупаат видеа со глупости , ама си ја тераат агендата.
Среќа што е претцедател па не се иссели стефче. Дај уозбили се.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #12383 на: 20 Февруари 2022, 11:19:30 am »

Јас можам да го документирам. Идејата беше официјално да биде документирано од Институтот за историја како сведоштво и да биде соодветно архивирано, а потоа анализирано.

Си има процедура за сето тоа. Не е тоа така едноставно ќе си пишуваме блогови или Youtube видеа.

Стево е најсветлиот лик на македонската историја во последните 80 години.

Штета што не му оддава признание само затоа што бил "комуњар" како што милуваат да кажат.
За тоа најнештонешто лик грешиш и некогаш ќе ти објаснам.

Sent from my...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #12384 на: 20 Февруари 2022, 12:44:26 pm »
Btw Крсте Црвенковски. Стево беше син му што беше министер за надворешни

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #12385 на: 20 Февруари 2022, 14:21:16 pm »
Крсте да. На туѓа сермија стана сајбија

Sent from my...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #12386 на: 20 Февруари 2022, 15:31:30 pm »
Од што имам гледано/читано имам позитивно мислење.

Можеби не е така. Не тврдам ништо.

Како што гледате, сѐ е труло 😁😅

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #12387 на: 21 Февруари 2022, 12:07:39 pm »
јас сакам да слушам/гледам повеке различни мислења и согледувања за историјата, интересно ми е, не дека ке смени нешто сега, секогаш ке си остане историја но ме интересираат различните согледувања на неа од различни страни, кој како го доживерал ....

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #12388 на: 21 Февруари 2022, 15:50:18 pm »
Од рубриката "зошто нашите разбирале/гибале све и свашта" и зошто сеа се тиквари генерациите. Ги најдов цели архиви од татко ми берени списанија "Наш Дом"  и "Сам свој мајстор" од средина на 70ти па до 90ти, мислам имам и Auto Blic или некое друго автомобилско од средина на 70ти па натака само да побарам. Ако најдам принтер ќе аплоадирам се со ред не ми се верва да ги има онлајн. Иако стари има паметни идеи и работи за читање.

Еве за @Tischläufer

И за @osmica8

И тако даље.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #12389 на: 21 Февруари 2022, 15:53:34 pm »
Ауто Блиц имаш, скенер немаш.