Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2380518 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #9720 на: 31 Октомври 2020, 09:42:14 am »
Димо Тодоровски со Гроздоберка се бараше?

@osmica8 Да да, многу точно, истражување правам за 3д моделирање, па ми беше потребно да вклучам референци за самото дело и самиот скулптор

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9721 на: 31 Октомври 2020, 09:54:51 am »
Дај им све нека им е на тацна нека се предозираат нека си еб*ат мајката, сами ко не мислат ти ќе мислиш. Или нека го средат системот да нема потреба некој накроман да постанит.
Точак, тоа ракијата што ја величиш е бетер него трева. Ко прво нема реални шанси човек да се предозира од марихуана, ко второ уљето е дар од природата.

Не генерализирај толку кога не си информиран.
И од ркаија не мош да се предозираш, чисто за информација. Ете имаш в аптека за лек со рецепт за тие што се болни.
« Последно менување: 31 Октомври 2020, 10:00:56 am Bicikle »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9722 на: 31 Октомври 2020, 10:00:36 am »

И од ркаија не мош да се предозираш, чисто за информација.

Затоа секој 01 Јануари имаш извештај колку тинејџери завршиле на токсикологија од предозирање.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9723 на: 31 Октомври 2020, 10:01:35 am »
Мислиш од трева не мојш да завршиш на токсикологија или на ургенте?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #9724 на: 31 Октомври 2020, 10:16:18 am »

Можиш има по некој случај годишно, најчесто  тинејџери ќе се наштракаат џобал и не ги вози како шо очекуваја за првпат, касно ги пушта, а за дома бегање се ќе и одма почнува паниката да работи  и сами се пријавуваат на болница, ќе се посмеј персоналот ќе  јадат по пола апаурин за смирвање и то е то :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #9725 на: 31 Октомври 2020, 10:27:15 am »
Дај им све нека им е на тацна нека се предозираат нека си еб*ат мајката, сами ко не мислат ти ќе мислиш. Или нека го средат системот да нема потреба некој накроман да постанит.
Точак, тоа ракијата што ја величиш е бетер него трева. Ко прво нема реални шанси човек да се предозира од марихуана, ко второ уљето е дар од природата.

И од ркаија не мош да се предозираш, чисто за информација. Ете имаш в аптека за лек со рецепт за тие што се болни.
И те како можеш, ако претераш. За моменталната ситуација Molec убаво објасни.

Ко што гледаш од сликата, во 2010(прво нешто сликовито што најдов) во Америките немало ниедна смрт како директна последица од користење на марихуана.
Инаку теоретски е можно да се предозираш но реално не, бидејќи треба да се конзумира околу 700 килограми трева во рок од 15 минути. Исто како што можеш и со вода да се предозираш, но треба да испиеш 7 литра за краток период.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9726 на: 31 Октомври 2020, 10:32:35 am »
Ами и со ракијата е исто, да знајш да ја возиш ќе се напиеш колку да се олабајш и толку. Ко ќе се препиеш почнуваат нус појавите :)
Ко ќе ј легализираат слично ќе биде. Маслото е поконцентрирано и полесно мојш да се предозираш. Ако гледаш така и овие што се од алкохол предозирани со една инфузија се џам.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #9727 на: 31 Октомври 2020, 10:40:42 am »
mene mi imaat kazano deka marata, onaa za lecenje ne so psihosomatskite supstanci, stvara ph neutralna sredina vo organizmot, znaci nema kiselost, glavna pricina za kancer... ako se predoziras ke gledas tro pojke zmaevi u razni boi
 ;D

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #9728 на: 31 Октомври 2020, 10:43:33 am »
Ако не внимаваш од маслото  можеш да се предозираш но единтвен сајд ефект од тоа ти е што ќе бидеш хај троа подолго(2/3дена) и ќе те пука параноја.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9729 на: 31 Октомври 2020, 10:45:53 am »

И те како можеш, ако претераш. За моменталната ситуација Molec убаво објасни.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ко што гледаш од сликата, во 2010(прво нешто сликовито што најдов) во Америките немало ниедна смрт како директна последица од користење на марихуана.
Инаку теоретски е можно да се предозираш но реално не, бидејќи треба да се конзумира околу 700 килограми трева во рок од 15 минути. Исто како што можеш и со вода да се предозираш, но треба да испиеш 7 литра за краток период.

Од долгорочно земање на алкохол или од еднаш ? И нз од кај тие идејата дека го велича, ама и да е така ако пиеш со усул и ако знајш да пиеш немаш гајле. Ако се предозираш ќе се искараш со сите ќе фатиш цироза и ќе завршиш сам ко пес. Ја су и алкохолот да се контролират. И цигарите.
Ете нека ја намалат цената, и фондот нека нека покрива кај тие што имаат мака, ама претежно тие што бараат легализација си бараат за разонода да си чадат. Знам случаи што се предозирале со масло, затоа зборам. А овие што продолжија да си пафкаат сите имаат социјален проблем.
Едит
Да убаво објаснил
"
Пошто сум истражувал на темава од мука: уље со CBD е суплемент, со CBD и THC е лек. Тоа не значи дека ако буфташ 5 бакљи арачиново хејз дневно ќе бидеш здрав...зборувам за комерцијално медицинско уље произведено под соодветни услови и стандарди кое има специфична намена при лечење на одредени заболувања/симптоми од болести. Медицинското уље нема потреба да се пуши, капка под јазик, до сега никој што користел не се пожалил од нус појави, освен што е грдо е на вкус." Треба да се разликува лек од рекреативно џанкање, едното го земаш од мака другото за да бидеш хај. А за медицински цели веќе е легално.
« Последно менување: 31 Октомври 2020, 11:57:16 am Bicikle »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9730 на: 31 Октомври 2020, 10:47:25 am »
Ако не внимаваш од маслото  можеш да се предозираш но единтвен сајд ефект од тоа ти е што ќе бидеш хај троа подолго(2/3дена) и ќе те пука параноја.
И срцелупање, и намалено ниво на шеќер што води кон колапс.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #9731 на: 31 Октомври 2020, 11:03:14 am »
Rakija znaeme kako deluva na vozenje, mene me interesira kako ke se vozi naduvan :).  Ajde neka kazat tie sto imale iskustvo, a veruvam po pisuvanjata ke se najde nekoj i na forum :) ;)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #9732 на: 31 Октомври 2020, 11:36:30 am »
Rakija znaeme kako deluva na vozenje, mene me interesira kako ke se vozi naduvan :).  Ajde neka kazat tie sto imale iskustvo, a veruvam po pisuvanjata ke se najde nekoj i na forum :) ;)

Јас не сум возел кола надуван а не ни планирам да возам, ама сум возел точак и можам да кажам дека правиш покомплицирани пресметки од автопилотот на Тесла за време на возењето  ;D

А од искуства на други луѓе сигурен сум дека си повнимателен,поопуштен  од пијан возач на кола од која што трешти турбо фолк

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9733 на: 31 Октомври 2020, 11:45:23 am »
Кога ќе те сопрат за прекорачана брзина и ти го принесат "пиштолот" да видиш колку си возел, го зимаш да дуваааааш ;D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #9734 на: 31 Октомври 2020, 15:06:26 pm »
Jas koga pijam pijam, duvanjeto go ostavam na tie sto pijat pomalku :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају