Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2376356 пати)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8550 на: 06 Мај 2020, 12:21:07 pm »
Мене до ден денес ми се мистерија оние со стапчиња или шо и да се што одат и кажуваат каде има подземни води.

Едно суеверие кое ми има останато у глава е дека ако мачка се омачи некаде, тоа значи дека тоа место е добро, нема лоша енергија.
Едно деде кај мене така мереше и до центиметар погоди од колку до колку и од каде до каде.
П.С. Ме јаде јанѕа сега од муабетиве зошто направив бушотина...
kakva bushtoina?
Jas 4k dadov za ovie so sondi da najdat od kaj idi vodata, pak ne mozea da najdat tocno, pola kupatilo mu go iskrshija na komshijata za da nadat tocno, znaci so sovremena tehnologija i pak od prilika rabotea. Poznavam poedinci shto pokraj oprema od desetici iljadi evra imaa i vakvi napravi za baranje zlato. Ami ovie pokraj reka shto zhiveat ?
Pa onda imashe oglasi so feng shui, demek stanot bil po feng shui, garant se ima nekoj zaebeno.
Edino shto mi drzi voda muabet, porano ko se naseluvale, zemale parcinja meso, i stavale na nekolku lokacii, primer koze, taftalidze novo lisice, i posmatrale mesoto kaj kje ostane najdolgom vreme zdravo tamo se naseluvale....
Inace ja u vlaga ne bi ziveel.
Дедето (Бог да го прости) имаше 90+ год., дојде со направијата негова и кажа одма имаш 2 точки во плацов каде што можеш да бушиш и имаш вода. Едната точка ти е појака, имаш жици од 10 па се до 30м длабочина. Избушивме 30м и ставивме цевка Ф240, вода има од 11м, утнал за 1м.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #8551 на: 06 Мај 2020, 12:29:14 pm »
Дедето (Бог да го прости) имаше 90+ год., дојде со направијата негова и кажа одма имаш 2 точки во плацов каде што можеш да бушиш и имаш вода. Едната точка ти е појака, имаш жици од 10 па се до 30м длабочина. Избушивме 30м и ставивме цевка Ф240, вода има од 11м, утнал за 1м.

Неповрзано со купување стан ама... Кај нас во регионот за наводнување на полињата е нормална појава да си набиваш цевки на 6-10 метри во земја за подземни води и наводнување. Јас, брат ми и стариот имаме бушено и набивано цевка на четири различни места низ поле. Секогаш мерел некој дедо (како во случајот со Томица) со неговите направии, особено на места кадешто расте бозел.

Мери, ти кажува од прилика на која длабочина е, правиш дупки со бор машина на цевката за да не собираш камења и набиваш. Проценката за длабочината не е била точна до сантиметар, ама во мојот случај не промашија. Дали е среќа или инцидентно не знам, ама знам дека не сме ваделе цевка затоа што немало вода.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #8552 на: 06 Мај 2020, 12:42:06 pm »
Избушивме 30м и ставивме цевка Ф240, вода има од 11м, утнал за 1м.

Кај нас во регионот за наводнување на полињата е нормална појава да си набиваш цевки на 6-10 метри во земја за подземни води и наводнување.

А како сте со самоубиства по комшии?

;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #8553 на: 06 Мај 2020, 12:56:27 pm »
Избушивме 30м и ставивме цевка Ф240, вода има од 11м, утнал за 1м.

Кај нас во регионот за наводнување на полињата е нормална појава да си набиваш цевки на 6-10 метри во земја за подземни води и наводнување.

А како сте со самоубиства по комшии?

;D
Немам многу комшии, валда не сум баксуз и тие малку што ги имам ја да сум крив ако ги немам...  :-X

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #8554 на: 06 Мај 2020, 12:59:32 pm »
@Bicikle

Каде така? :)
New blood of old school

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8555 на: 06 Мај 2020, 14:01:25 pm »
Штом немаш многу комшии значи сите го свариле гравот...

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #8556 на: 06 Мај 2020, 16:13:36 pm »
Мене до ден денес ми се мистерија оние со стапчиња или шо и да се што одат и кажуваат каде има подземни води.

Едно суеверие кое ми има останато у глава е дека ако мачка се омачи некаде, тоа значи дека тоа место е добро, нема лоша енергија.
Едно деде кај мене така мереше и до центиметар погоди од колку до колку и од каде до каде.
П.С. Ме јаде јанѕа сега од муабетиве зошто направив бушотина...
kakva bushtoina?
Jas 4k dadov za ovie so sondi da najdat od kaj idi vodata, pak ne mozea da najdat tocno, pola kupatilo mu go iskrshija na komshijata za da nadat tocno, znaci so sovremena tehnologija i pak od prilika rabotea. Poznavam poedinci shto pokraj oprema od desetici iljadi evra imaa i vakvi napravi za baranje zlato. Ami ovie pokraj reka shto zhiveat ?
Pa onda imashe oglasi so feng shui, demek stanot bil po feng shui, garant se ima nekoj zaebeno.
Edino shto mi drzi voda muabet, porano ko se naseluvale, zemale parcinja meso, i stavale na nekolku lokacii, primer koze, taftalidze novo lisice, i posmatrale mesoto kaj kje ostane najdolgom vreme zdravo tamo se naseluvale....
Inace ja u vlaga ne bi ziveel.

Еј топ отиде темава.Кога сте бушеле за вода? Сподели ми контакт од тие што бушеле. Не се убивам јас за пријател за жената прашувам.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #8557 на: 06 Мај 2020, 16:30:28 pm »
Некаде во ноември, во Скопје беа дојдени на продолжен викенд три наставнички од Финска. Кога разбраа колку се платени и со какви родители се расправаат наставниците овде, многу работи им станаа јасни.

Sent from my Redmi

До пред да дојде времево за онлајн учење стално се воздржував од квалификации за тоа колку работат сработваат и колку се платнеи нашите просветители, барем во основните училишта. Иако, според мој личен критериум, високо рангирана профеесија за развој на едно општество, стално некако се  судирав со чудна реа што ја осеќам наоколу. Сега со онлајн работењево доста работи излегоа појасно на виделина. Повеќето од тие не се ни потрудуваат таа мала плата да си ја заслужат. И, релано на таков менталитет кој што го покажуваат, поголеми примања нема да биде нешто значително приметливо за подобрување на квалитетот на нивната работа. Чест на исклучоци, голема мрзливост и неписменст се насобралоа во таа професија. Во комбинација со безочна корупција и разорен систем на повисоко ниво - совршен рецепт за тоа да се уништат цели генерации млад потенцијал.

Присутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #8558 на: 06 Мај 2020, 16:34:04 pm »
А зошто не реагирате до класни раководители, директори, инспекторат?
New blood of old school

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8559 на: 06 Мај 2020, 16:41:08 pm »
Шлап, глап.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #8560 на: 06 Мај 2020, 17:19:05 pm »
А зошто не реагирате до класни раководители, директори, инспекторат?

Во рзни ситуации до сите, и до Општина и Министерство. Некако тоа не поминува кај нас. Ќе се обидам да ги најдам доказите кога го викавме  инспекторатот за  најдена и сликана мува во пројата што ја најдоа деца во појадокот. Од прилика наодот беше - „таа мува не е мува“. За посериозни порблеми помалце те фермаат. Ние и на КОД кај Лупевска завршивме па пак ништо не се реши.
« Последно менување: 06 Мај 2020, 22:20:02 pm bramovsk »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #8561 на: 06 Мај 2020, 20:52:45 pm »
Anima Mundi Styling

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #8562 на: 06 Мај 2020, 21:10:31 pm »
Ебати џукелите, фејслифт му напраја... и колку да го гризат, пак поубо е од ново БМВ :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8563 на: 06 Мај 2020, 21:19:32 pm »
Пеер, оти не ги набрка, барем малку да ја спасиш од јадење? :(
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #8564 на: 06 Мај 2020, 21:29:29 pm »
Anima Mundi Styling

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јас колку што гледам колата негде е закачена, отпадот доле не е браник. Додатно ваљда не мислите дека кучињата можат браник да гризат