Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2373898 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8580 на: 07 Мај 2020, 12:31:20 pm »
А зошто не реагирате до класни раководители, директори, инспекторат?

Во рзни ситуации до сите, и до Општина и Министерство. Некако тоа не поминува кај нас. Ќе се обидам да ги најдам доказите кога го викавме  инспекторатот за  најдена и сликана мува во пројата што ја најдоа деца во појадокот. Од прилика наодот беше - „таа мува не е мува“. За посериозни порблеми помалце те фермаат. Ние и на КОД кај Лупевска завршивме па пак ништо не се реши.

Претпоставувам за ова се работи

Треба голем труд и средства да се вложат па да се истера правдина тука..во повеќето случаи и тоа не е доволно. Службите скоро ич не си ја бркаат работата особено за лицата што се подобни т.с другари со Курто и Мурто.  Скоро сите градинки и училишта во Македонија се со блокирани сметки, со децении. За тоа некој треба да одговара т.с затвор да лежи, имот да му се одземе... ама овде Курто и Мурто си тераат мува не ги лази. Исто како претходно ќе се напалат луѓево кај да е дека Мурто не чини Курто е бољи, па ке ја тупат и тука и секаде и опет исти курац.

Ова со храната е универзален проблем и рак на цело општество и во градинки и во школи. Измамници со корумпирани структури ги трујат децата.

Ние на оваа емисија излеговме (25-та минута)
. Еве после две години борби ништо не се реши. Всушност испаѓа дека цела таа структура е добро навежбана и често овој случај завршува исто како нашиот. Сега имаме 10 деца во еден клас и 34 во друг од иста генерација. Направено е гето и нема дозволен контакт помеѓу едни и други. Проблемот од еден случај се прелева на остантите деца и тие се заробени сега во својата микро околина. Спремни се да израсанат во вистинска гето генерација, отрфрлени и изолирано, сплотени во идејата да се спротистават секому кој не во нивната мала група.

А во училиште наставници, педагози, психолози со наведната глава поминуваат покрај нас родителите. Најбитно за нив се сведува поклон за 8ми март да биде “богат“. Да ја заработиме љубовта и вниманието.

Немој да мислиш дека не се вложуваат родители со години со свој труд да помогнат да се проправи нешто. Кај нас за храна има комисија од 3-4 родители кои одат во контроли, прават записници, поденсуваат пријави. Долги голготи се тераат за да се направи нешто просто како што е да се казни или да се замени операторот кој испорачува храна поради прекршување на основни критериуми за хигиена и квалитет.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #8581 на: 07 Мај 2020, 13:00:55 pm »
@bramovsk за се што пиша (скоро за се) си во право. Одговорот треба да се бара во општините иако тоа е скоро невозможна мисија. Партизацијата е толку навлезена што ниедна компанија што дава услуги не добива тендер доколку не е блиска до партија или градоначалник. Слична е состојбата и со наставниците. Ако во твоето училиште се бара наставник и се распише оглас предност нема да има наставник од твојата општина кој има поголем просек и живее на сто метри од училиштето. Предност има Коле од свирипичино што лепел плакати и можеби не го ни видел факултетот од каде има добиено диплома. Меритократијата како поим овде не постои.

Sent from my Redmi

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #8582 на: 07 Мај 2020, 13:14:31 pm »
Delete...
« Последно менување: 07 Мај 2020, 13:30:10 pm bear »
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #8583 на: 07 Мај 2020, 14:03:00 pm »
Дали само јас имам проблем со он лајн плаќање сметки со ЕВН?

Не ми праќа код ни на мејл , ни на телефон за да ја завршам трансакцијата/плаќањето.

Отсутен Dinno

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
  • Where are the aliens?
« Одговори #8584 на: 07 Мај 2020, 14:08:23 pm »
Дали само јас имам проблем со он лајн плаќање сметки со ЕВН?

Не ми праќа код ни на мејл , ни на телефон за да ја завршам трансакцијата/плаќањето.

Истиот проблем го имам и јас, од вчера пишува дека плаќањето е во тек ни меил има стигнато ни ништо.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8585 на: 07 Мај 2020, 14:12:44 pm »
Таман ме убедија да плаќам он лајн...
Глупости.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8586 на: 07 Мај 2020, 14:26:14 pm »
каков код на мејл?
имаш профил?
во профилот ги имаш сите сметки за објектите кои ги имаш регистрирано
јас платив без проблем

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8587 на: 07 Мај 2020, 15:39:50 pm »
Од која банка ти е сметката?

На некои системи (Не знам дали беше Cpay) почнаа со тоа праќање код пред да потврдиш уплата.

Ако нешто тргне наопаку, не пробувај пак.

Обавезно следи на онлајн бенкинг дали при таа проба за наплата ти повлекле средства.

Жив пример:
Пред 1 месец СТБ имаа некоја беља со Visa картичките.
Пробав 2 пати да платам нешто онлајн со Visa и отпосле сконтав дека 2 пати ми се земани пари а не стигнале каде што треба.

После тоа имаш досадна комуникација во 5-6 наврати додека ти ги вратат парите.

Со еден збор: Отварајте Четиринајсе! :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #8588 на: 07 Мај 2020, 15:56:10 pm »

На некои системи (Не знам дали беше Cpay) почнаа со тоа праќање код пред да потврдиш уплата.

Обавезно следи на онлајн бенкинг дали при таа проба за наплата ти повлекле средства.

Жив пример:
Пробав 2 пати да платам нешто онлајн со Visa и отпосле сконтав дека 2 пати ми се земани пари а не стигнале каде што треба.

Истото и јас го имав.
Кај евн пишуваше дека 1 трансакција е неуспешна, а усвари беше успешна во банка.
Од тогаш ги прегледав сите тран.уназад 2  години :)
Евн лаже и краде !!

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8589 на: 07 Мај 2020, 17:04:08 pm »

Жив пример:

Супер, на СТБ ми е картицата.
Имав 4 неуспешни транскации на ЕВН со порака на сајтот дека "Плаќањето не е успешно".
Ако и покрај ова 4 пати ми повлекле пари ќе им влезам со шатган.
Уште не сум им простил од онаа заебанцијата со штедната книшка за која пишав пред некое време.

каков код на мејл?
имаш профил?
во профилот ги имаш сите сметки за објектите кои ги имаш регистрирано
јас платив без проблем

Одам на evnonline, па еvnhome, па се најавувам со мејл и пасворд, па одам во неплатени фактури, кликам ПЛАТИ, впишувам носител на картица и број на картица и излегува ова:

Бидејќи ваков код не ми стигна ни на телефон , ни на мејл кликам ИЗЛЕЗ и добивам , нормално oва:

Картицата ми е на СТБ, дебитна.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8590 на: 07 Мај 2020, 17:17:02 pm »
Провери статус на сметка, ако ти фалат пари прати мејл одма до СТБ

Ако не се десил бед, веднаш или наскоро после неуспешните обиди ќе ти се освежи салдото.

Ако гледаш дека фали и до утре ѕвони на подрршка да те упатат и опраат.
Само речи им да не зборат француски и шпански додека ти објаснуваат, туку кратко и јасно за да разбереш. :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #8591 на: 07 Мај 2020, 18:25:12 pm »
Дечки, не ви е поедноставно преку електронско банкарство односно преку апликациите на банката од каде ви е картицата.
Апликацијата мБанка на Комерцијална е одлична, за плаќање сметки е ептен едноставна.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8592 на: 07 Мај 2020, 18:46:36 pm »
Не, не е.
Преку е-банкарство мора да го имаш фолио бројот од сметката односно да ја чекаш електронски фактурата на меил или хартиено.

Ако се мајавуваш кај нив на веб, уште на 01.ХХ можеш да ја платиш сметката. Башка нема утреден платил/неплатил, потврда на смс и меил.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8593 на: 07 Мај 2020, 19:33:31 pm »
Во случајов е мање више исти курац, затоа што СТБ во случајот што наведов имаа проблем конкретно со Visa картиците.

Ако платиш преку налог, пак е истата беља - тие пари доаѓаат од истата дебитна (дебилна) Visa и бедот може дури да стане поголем :)))
Сторнирање и тие слични глупости...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8594 на: 07 Мај 2020, 19:39:46 pm »
[sarcasm] Само платата вадење ќеш од банкомат и со уплатница у пошта или банка! [/sarcasm]

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.