Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2385623 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8340 на: 13 Април 2020, 21:16:03 pm »
Чудно,не ми личи на ѕвезда,сега излегов на двор,блешти онака на зелено-плава нијанса (како електрода на швајц апарат)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

На која страна од небото? Извади компас на телефон, кажи го правецот (степени најубаво) и од прилика аголот. Да видиме и ние.. Убаво е небото деновиве без загадување..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #8341 на: 13 Април 2020, 21:34:15 pm »
Чудно,не ми личи на ѕвезда,сега излегов на двор,блешти онака на зелено-плава нијанса (како електрода на швајц апарат)

На која страна од небото? Извади компас на телефон, кажи го правецот (степени најубаво) и од прилика аголот. Да видиме и ние.. Убаво е небото деновиве без загадување..
Еве оваа нешто ако заврши работа,правец од Струмица према Радовиш стојам,појако блештеше пред некој саат време.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8342 на: 13 Април 2020, 22:18:50 pm »
https://stellarium-web.org/
Види овде дали ќе го најдеш соодветниот светол објект :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8343 на: 14 Април 2020, 08:23:29 am »
Венера се гледа страшно силно последниве два месеца. Сигурно тоа го гледаш.

Или па Северница ако е толку накај север, ама не е толку светла како Венера.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #8344 на: 14 Април 2020, 08:58:00 am »
https://www.facebook.com/Press24mk/posts/2918043504911828

Сејте си раат, ќе помини се..
New blood of old school

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #8345 на: 14 Април 2020, 09:15:21 am »
Искористија ситуација додека војската ги обезбедуваше банкоматите и маркетите, да не се осуди некој преку ред да влези или да не држи растојание

Па не се можи насекаде да се стигни.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #8346 на: 14 Април 2020, 09:24:13 am »
Искористија ситуација додека војската ги обезбедуваше банкоматите и маркетите, да не се осуди некој преку ред да влези или да не држи растојание

Што уопште мајка бараат да се бутаат во банка?

Скоро сè може да се направи електронски во денешно време (исклучок што мене ми паѓа на памет е удирање печат на електронска уплатница за "доказ" дека е нешто платено).

Башка нема провизија за електронските налози од физички лица кај повеќето/сите МК банки.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8348 на: 14 Април 2020, 09:35:54 am »

Скоро сè може да се направи електронски во денешно време (исклучок што мене ми паѓа на памет е удирање печат на електронска уплатница за "доказ" дека е нешто платено).

Башка нема провизија за електронските налози од физички лица кај повеќето/сите МК банки.
За да земеш картичка ако ти е истечена на пример.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8349 на: 14 Април 2020, 09:47:58 am »

За да земеш картичка ако ти е истечена на пример.

За да добиеш ебанка, мора у ред да застанеш прво. Па после ебанка. Башка, оди ти на дедо Петре кажи му за електронско плаќање сметки, и објасни му....  ќе умре со неплатени сметки.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #8350 на: 14 Април 2020, 10:03:26 am »
Нели дома ги праќаа по пошта картичките? Порано и пензија дома даваа. Ама да, ебанка за баба Петранка има сосема друго значење.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8351 на: 14 Април 2020, 10:11:33 am »
Нели дома ги праќаа по пошта картичките? Порано и пензија дома даваа. Ама да, ебанка за баба Петранка има сосема друго значење.
Од мое искуство, само некои банки праќаат по пошта. Повеќето сакаат у ред на шалтер да си се наредиш! Ем на две години мора се наредиш на шалтер за обнова на лични податоци - глупоштија невидена.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #8352 на: 14 Април 2020, 10:14:02 am »
Некои банки ти ја блокираат картичката ако личната карта ти истече, па мора да одиш со нова лична карта за да ги обноват податоците кај нив.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8353 на: 14 Април 2020, 10:15:15 am »
Некои банки ти ја блокираат картичката ако личната карта ти истече, па мора да одиш со нова лична карта за да ги обноват податоците кај нив.
Халк ебанката ја блокираат, картичката не...

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #8354 на: 14 Април 2020, 10:35:15 am »
Стопанска Битола ја блокираат картичката :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"