Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3030529 пати)

Отсутен CarLover123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8280 на: 06 Април 2020, 22:47:47 pm »
Има ли вибер групи кај што можи да се постират слики од коли да гледаме

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #8281 на: 07 Април 2020, 00:23:22 am »

не ли ти е доста инстаграм и цел интернет :D

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #8282 на: 07 Април 2020, 01:09:06 am »

не ли ти е доста инстаграм и цел интернет :D
Судејќи по името на корисникот, шо знам...

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #8283 на: 07 Април 2020, 01:18:11 am »
Таа е болеста, сине...

Еве јас имам автомобил, а штотуку влегов овде од гледање огласи :)))

Еве, не знам зошто :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #8284 на: 07 Април 2020, 19:20:23 pm »
Слушам на вести, кафанџиите ги отпуштиле работниците, немале скршен денар за плата, не сакаат да земат (не им требало) кредит (помош од владата) за да поделат плата на некој што не работи, односно нека си го земат кредитот (помошта) отпуштените работници...

Се потсетив на стар муабет :)

На времето, поради зголемен обем на работа барав покачување на платата за 1000 денари, газдата ми кажа дека немал, сме земале повеќе од него.
Ми падна жал и му реков да стави клуч, да не се мачи ако не може да извади повеќе од мојата плата.
Тој ми вели, ама сите вие (20 души) земате повеќе од мене ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8285 на: 07 Април 2020, 19:41:00 pm »
Пола за вас, пола за него.
Од другар мој жена му работи рецепиција нешто, као мерките биле ветар во магла и као ови два месеца газдата обеќал 50% од сопствен џеб ќе им плаќал, за натака не знаел. Колу е така не знаа, од кај да знаа, не су газда. Мене ме думат како е рекетот регулиран во овие моменти.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6409
« Одговори #8286 на: 07 Април 2020, 19:54:27 pm »
Кој  да го отпуштат  пола  шо му работат не се пријавени  воопшто, јас на ниедно место  кај шо сум работел  во таа бранша не сум бил осигуран нормално.. На едно место бевме  осигурани  од 5/6 души на смена  еден и тоа на два саати само,  плус да ги вратиш ко ќе ти  ги префрлат,  максимум шо бев осигуран е на едно место 4 саати и сам се одјавив оти  газдата не префрлаше навреме  плата,  а дознав кога отидов на операција  за заб ми побараа 14000 денари за приватно  заради непрефрлена плата, видов не видов се одјавив сам за преку фондот како  невработен да имам здравствено.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #8287 на: 07 Април 2020, 19:55:59 pm »
Слушам на вести, кафанџиите ги отпуштиле работниците, немале скршен денар за плата, не сакаат да земат (не им требало) кредит (помош од владата) за да поделат плата на некој што не работи, односно нека си го земат кредитот (помошта) отпуштените работници...

Се потсетив на стар муабет :)

На времето, поради зголемен обем на работа барав покачување на платата за 1000 денари, газдата ми кажа дека немал, сме земале повеќе од него.
Ми падна жал и му реков да стави клуч, да не се мачи ако не може да извади повеќе од мојата плата.

Фер чоек, пола/пола дели... пола нему, пола на сите вас 100 души останати ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #8288 на: 07 Април 2020, 20:23:45 pm »
Имаше и други комични моменти.

Начул нешто за продуктивност и вели дека продуктивноста била на ниско ниво, така да не можел да качува плата.
А ние црнчиме по 12 саати да покриеме недостаток на персонал, немаме време за персонално јадење, натоварен ко магаре со трчање одиш на маса пун, се враќаш од друга маса пун, во кујна сецкаат и со раце и со нозе...

Газда, поголема продуктивност може да очекуваш само ако ни израснат уште две раце или да не клонираш ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5518
« Одговори #8289 на: 07 Април 2020, 22:58:18 pm »
Така де ама 150 денари за пиво можат да наплаќаат.... Дека се погодени погодени се нема збор тоа, но овој циркуз еден ден ке помине. Ќе дојде време како годинава во банско горе на стазите што беше. Баби по 70 и кусур години да работат...

• Легенда
« Одговори #8290 на: 07 Април 2020, 23:23:10 pm »
Требало да ви стави Чернобилин во пијачките, да ви израснат уште по 2 пара раце :)))

Ебемти газди... Пола другари си ебаа мајката у странција од такви.
Немам со кој да седнам да се позаебавам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8291 на: 08 Април 2020, 00:13:33 am »
немат, све се озбилни овде :)
Ебем ли га, имаат давачки газдите, не е баш плукни залепи. А не дека не претеруваат. рекет само колку плаќаат.

• Легенда
« Одговори #8292 на: 08 Април 2020, 01:57:49 am »
Реќет тамо на тениско... :D

Рекетот е реален, да, само уште тие големи проценти навистина да беа употребени во здравство и школство,
а не да му купувам на детево хартија и марамици за во градинка секои две недели.

Ти еам државата шугава тиеам :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #8293 на: 08 Април 2020, 02:27:16 am »
 Да ти се мочам во таквите "газди". Дај боже и после короната да останат затворени и никогаш да не отворат повеќе, за и тие да мора да работат кај некој за минималец, гнаси смрдени...далеку се луѓето како овие од зборот "газди". Во најтешките моменти ги бркаат луѓето.

За да пикаат по џебови, да кријат даноци и да ги држат луѓето неосигурани и плата под минималец да му даваат и во екот на сезоните имаат, сега немале !

п.с не сум воопшто засегнат од ситуацијата, ама едноставно страшно ме иритираат вакви изјави и вакви крлежи кои знаат само ДАЈ.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
« Одговори #8294 на: 08 Април 2020, 09:59:25 am »

;D ;D ;D

Шо бизниси ќе беа ако не можат 2 месеци во кризно време да дадат плата на вработените. Да е почетник бизнис- ок. Ама овие стари бизниси со години, ебасимуја... све фрлено на кредит и луксузирање курчење значи. :)