Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3029192 пати)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #7860 на: 13 Јануари 2020, 10:07:07 am »
Јас извадив меѓународна во Август 2019 во АМСМ. 900 Денари дозволата + 300 денари да те слика на лице место ( со веб камера ) доколку не си носиш 2 слики со тебе.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #7861 на: 13 Јануари 2020, 10:17:08 am »
Другари, здраво.

Смејте се ако сакате АМА
дали за минување низ Косово ми треба меѓународна дозвола?

(Не сум возел никогаш, јебиа... смејте се, ама не ми замеравајте :) )

Ма јок каква меѓународна дозвола. Јас работев таму две години од 20 застанувања никој никогаш не ми побарал. Косоварите се во принцип љубезни освен ако не направиш некој дебилен прекршок.
nauci albanski ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #7862 на: 13 Јануари 2020, 10:59:42 am »
Он таму научи Македонски.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #7863 на: 13 Јануари 2020, 12:26:09 pm »
Информацијата е точна дека ако од МК си влегол во Јужна Србија (Косово), па после тоа сакаш да влезеш во Србија и притоа користиш пасош, нема да те пуштат, само со лична карта би те пуштиле.

Тука е зафрканцијата, ако бараат лична карта а со мене носам 2 деца - тие немаат лична карта...
Значи спрема весников, точно е дека би ме вратиле назад?
Министерство за транс, поп и виски.

• Легенда
« Одговори #7864 на: 13 Јануари 2020, 12:26:48 pm »
Страшно е што за сума од 400-500 денари (и тоа еднаш на три години) воопшто се прави оваа дискусија. Одиш, зимаш меѓународна, мирна глава, не се припотресуваш.

Друга е бељата кај мене, не се работи за денарите :)

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7865 на: 13 Јануари 2020, 12:54:22 pm »
Пред да ти направат меѓународна секако те проверуваат дали имаш забрана за возење/одземена возачка.

Доколку пак си извадил меѓународна и ти ја одземат овде кај нас националната, можеш со меќународната да возиш низ Европа. Go figure.

Две слики и во ПСС за 10 мин ќе ти ја извадат за 800 денари и ќе ти трае додека има важност возачката.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7866 на: 13 Јануари 2020, 13:16:45 pm »
Информацијата е точна дека ако од МК си влегол во Јужна Србија (Косово), па после тоа сакаш да влезеш во Србија и притоа користиш пасош, нема да те пуштат, само со лична карта би те пуштиле.

Тука е зафрканцијата, ако бараат лична карта а со мене носам 2 деца - тие немаат лична карта...
Значи спрема весников, точно е дека би ме вратиле назад?

јас немав ваков проблем за Копаоник преку Косово.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7867 на: 13 Јануари 2020, 13:57:56 pm »
Грција:
- му давам меѓународна (што е ова?), ми бараат обична
- му давам обична, ми бараат меѓународна

Џандари  :-\

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #7868 на: 13 Јануари 2020, 14:15:02 pm »
Работа му е да те казни, па ќе си проба се. И кај нас е исто. Ме застанаа кај Св.Николе од пиле млеко ми побара дечкото, за моја среќа имав се (возачка, лична, сообраќајна, книшка за казнени, прва помош, зимски гуми, ланци, трокут, сајла за влечење, резервни сијалички, дигалка, резервно тркало, пп апарат...) на крај ми пиша казнени зашто сум возел со уклучени предни магленки а немало магла, пробав да му објаснам дека патот не е воопшто обележан (уште се правеше) и навечер не се гледа каде завршува на страните....не го интересираше пошто таков бил законот предните магленки ги заслепувале возачите од спротивен правец...шијем ти га џура...квотата-мора да си ја исполни, да пише 10 казни денес, тоа е.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #7869 на: 13 Јануари 2020, 14:21:19 pm »
Нека дојде така у Чаир да бара исто, Џон Кенеди .. а не на регионален пат накај Св.Николе.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #7870 на: 13 Јануари 2020, 15:09:58 pm »
pfff mene mi e megunarodnata pominata veke nekolku godini, ja nosam radi reda i da recam "koga be pominal rokot" ako ja zagleda nekoj  :P,  ednas na grcka mi ja pobaraa nasite, se navednav da ja izvadam, mi vika teraj ajde, prasina ima fateno, na zena mi i e taze i ako mi pobaraat i se zagledaat togas one ke vozi...
inaku da, klasika reket na narod, za karton so slika i pecat da e povaliden od biometriska vozacka

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #7871 на: 13 Јануари 2020, 16:52:00 pm »
Го прашувам еден другар како викате за вести, он ми вели lajme

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34542
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7872 на: 13 Јануари 2020, 22:17:54 pm »
nauci albanski ?

Научив по нешто, финансиска терминологија.
На Штулов кај нас, студентите на економски факултет имаат предмет албански јазик.... Велат поима сме немале за пола од албанскиот јазик дека постои. Ќе положат испит и кога ќе спомнат некој термин на другиве тука ги гледале како од марс паднати.

Работа му е да те казни, па ќе си проба се. И кај нас е исто. Ме застанаа кај Св.Николе од пиле млеко ми побара дечкото, за моја среќа имав се (возачка, лична, сообраќајна, книшка за казнени, прва помош, зимски гуми, ланци, трокут, сајла за влечење, резервни сијалички, дигалка, резервно тркало, пп апарат...) на крај ми пиша казнени зашто сум возел со уклучени предни магленки а немало магла, пробав да му објаснам дека патот не е воопшто обележан (уште се правеше) и навечер не се гледа каде завршува на страните....не го интересираше пошто таков бил законот предните магленки ги заслепувале возачите од спротивен правец...шијем ти га џура...квотата-мора да си ја исполни, да пише 10 казни денес, тоа е.

Мене таму ме застанаа и не ја носев сообраќајната. Ми рекоа дека сообраќајната е да се носи а не за дома во фиока да стои и ме пуштија.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #7873 на: 13 Јануари 2020, 22:24:03 pm »
Не само на економски, на сите факултети задолжително се учи (или барем се учеше) албански, 4 семестри.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Легенда
« Одговори #7874 на: 13 Јануари 2020, 22:39:41 pm »
Го прашувам еден другар како викате за вести, он ми вели lajme

Еми, ако не знам да лаам? :))))