Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2373678 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4950 на: 03 Ноември 2018, 21:26:42 pm »
Фала Луки 😊

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #4951 на: 04 Ноември 2018, 08:33:07 am »
Луки ако земам кола тука од Холандија може ли да и ставиме германски цол?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4952 на: 04 Ноември 2018, 08:44:17 am »
Луки ако земам кола тука од Холандија може ли да и ставиме германски цол?

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Не може. Мора холандски цол. Може од тие германските привремените само (жолтите), ама со нив ќе имаш проблем во Унгарија и Романија. И холандскиот цол релативно лесно се вади, ама е поскап од германскиот.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4953 на: 04 Ноември 2018, 12:29:17 pm »

На крај и тоа сето е само твое мислење, мислење кое за мене лично барем - не го аргументираш многу добро.

Ти лично можеш да сметаш дека поефикасно делување е директното и личното делување внатре од системот. Јас мислам дека грешиш. Не само заради тоа што самиот кажуваш дека од твоето лично делување не си добил резултати. Јас и од сопствено искуство знам дека директно делување внатре од системот овде не функционира, а не функционира затоа што системот не функционира. Системот од друга страна можат да го сменат само луѓето, кои за воопшто да можат (и да сакаат) да го направат тоа - прво треба да бидат свесни за реалноста на проблемот. Но за реалноста на проблемот на жалост мнозинството не се свесни (или не сакаат да бидат свесни).

Никаде не реков дека само делувам или сум делувал институционално и/или внатре во системот.
Само реков
Цитат
Едноставно одам директно кадешто треба, давам поплаки, критики, официјални барања, и така натаму.

Не сум толку наивен да одам со крстот на чело. Некогаш сигурно сум бил, ама со тек на време ми се здебели вратот.

Еден банален пример е постот на кој реплицирам над твојот, а таквата несвесност (или свесна игнорантност) за суштината на проблемот е одлика на поголемиот број од луѓето. Дека сум во право покажуваат резултатите од сите гласања во оваа држава, после искуствата од првото гласање и однесувањето од клепократите од двата табори кои редовно ни се менуваат на власт. Дека сум во право покажува и тоа како државата постојано оди надолу, сега веќе со забрзување во надолна спирала.

Единствен начин кој носи надеж за било какво подобро утре, е свесност за реалноста и суштината на проблемот. Со тоа и свесност за насоката во која е решението на проблемот. Ете затоа е важно будењето на свесноста кај луѓето (не велам дека мене добро ми оди трудот вложен во таа насока)

Гласањата и резултатите од изборите можат да се интерпретираат и поразлично од “незнаење, неукост, заспиеност, игнорантност“. Има доволно примери дека групите кои се менуваат се уствари криминални групи кои со децении градат паралелен систем на официјалниот од документите и делуваат како едно обично криминално здружение во кое нема никакви правила. Од највисоките редови, па се до еден обичен чистач во едно обично јавно претпријатие/училиште.

Понатаму, не знам дали си свесен дека не е доволно да бидеш во право, затоа што во даден момент во времето, секој еден од нас е во право. Дали во должина од една секунда или од една деценија. Но, во најголем дел од времето тоа е само една лична сатисфакција без некое особено реално значење или учинок.

Трето, нема да има подобро утре. За жал или за среќа.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4954 на: 04 Ноември 2018, 12:40:58 pm »
Твое и сечиво право е да не веруваш во можност за подобро утре. Jaс не ти го спорам тоа право, само се надевам дека не си во право. Веројатноста е на твоја страна, признавам, ама јас сепак се надевам Луки. И никогаш нема да престанам да се надевам, и нема да престанам да се обидувам да направам некој мој мал допринес и некој друг повеќе да се освести - се додека некогаш, можеби и да ја достигнеме критичната маса.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #4955 на: 04 Ноември 2018, 13:08:33 pm »
Битно да гласаме за вмро. Што убо си беше башибозук 10 год, сега на секое џандари...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4956 на: 06 Ноември 2018, 10:58:50 am »
Колеги, има ли некој оптички интернет од Телекабел?

Веќе има приклучено дигитална телевизија, па ме интересира дали влечат нов (оптички) кабел до модем, или преку тој "кабелскот" некако поврзуваат.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4957 на: 06 Ноември 2018, 12:24:02 pm »
Нов.
Оптички.
Со нов модем.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #4958 на: 06 Ноември 2018, 18:00:50 pm »
Може некој да ги прикачи или да ми ги прати тестовите за б категорија. Решени/Не решени не е проблем.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #4959 на: 06 Ноември 2018, 18:13:03 pm »
Може некој да ги прикачи или да ми ги прати тестовите за б категорија. Решени/Не решени не е проблем.
Ги имаш тука http://www.mvr.gov.mk/upravni-rab/27

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #4960 на: 06 Ноември 2018, 22:38:59 pm »
Битно да гласаме за вмро. Што убо си беше башибозук 10 год, сега на секое џандари...

Сега order and progress..еее шо ти животот стасавме и ние во време на мир , толеранција, прогрес, 0 криминал...
New blood of old school

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #4961 на: 06 Ноември 2018, 22:51:39 pm »

Не можам да ги спуштам, а ми требаат во пдф/док документ.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4962 на: 06 Ноември 2018, 23:19:59 pm »
@Tesla, каде ти е фацата? ;D
Без неа не си интересен ;D

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #4963 на: 07 Ноември 2018, 01:29:55 am »

Не можам да ги спуштам, а ми требаат во пдф/док документ.
Сакаш да ги принташ или?
Имаш плагин за сликање целосни страници на Chrome, можеш да го пуштиш да ги ислика и после да ти направи pdf. За 4-5 минути ќе ја заврши цела работа.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1936
« Одговори #4964 на: 07 Ноември 2018, 16:43:06 pm »
Print to PDF директно си има.