Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2376554 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4890 на: 01 Ноември 2018, 06:40:05 am »

Па па па...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4891 на: 01 Ноември 2018, 07:06:32 am »
Женска видел ли?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4892 на: 01 Ноември 2018, 08:17:32 am »
8 години студирал, се надевам имал време и за клецање :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4893 на: 01 Ноември 2018, 09:09:59 am »
https://lider.com.mk/makedonija/veteranite-na-uchk-nema-da-plakjaat-danok-odluchi-opshtina-saraj/?fbclid=IwAR0GRoDY8hUgfH0qZAdvf1WuocEnTW2-Ru1wPm0PBPSmxnpQLWFOEDmT90s

Уф, ама сме либерални, добри у душа и прогресивни во мислите.
Шведска да ни позавиди.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4894 на: 01 Ноември 2018, 09:28:23 am »
Добар виц. Досега плаќале.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4895 на: 01 Ноември 2018, 09:42:49 am »
Сега е официјално.
На хартија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4896 на: 01 Ноември 2018, 09:48:23 am »
Лелее наслов „нема да плаќаат данок“, а уствари ги ослободиле од ѓубретарина. Не ги можам нашиве весници....

BTW, (on topic): редно е да прифатиме дека победија учките во конфликтот, колку и да има „ама... амаа.... амаа...“ си победија си се изборија, си имаат херои... Америте ли се криви, меркел ли е крива, солана ли е крив, столтенберг ли, ич не битно. Си победија, си имаат херои, си бараат права.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4897 на: 01 Ноември 2018, 09:49:36 am »
Победниците ја пишуваат историјата.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #4898 на: 01 Ноември 2018, 10:32:57 am »
И други народи да можеа да го платат сето тоа со пари (дали од дрога, дали од шверц, дали од проституција) ќе беа победници.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4899 на: 01 Ноември 2018, 10:48:05 am »
И јас да можев да платам со пари денес ќе возев Ферари, ама немам толку, ни од дрога, ни од шверц, ни од проституција, а најмалку од работа :)

Работеле и платиле, имал некој интерес и ги поддржал, таков им бил ксметот или што и да е. А другите може да си мислиме шта би било кад би било. Еден куп македонци работат со дрога и шверц, така да ако сакате може да се пробате во тој доходовен бизнис, не е исклучиво ограничен за учките.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4900 на: 01 Ноември 2018, 12:45:34 pm »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4901 на: 01 Ноември 2018, 15:43:13 pm »
https://lider.com.mk/makedonija/veteranite-na-uchk-nema-da-plakjaat-danok-odluchi-opshtina-saraj/?fbclid=IwAR0GRoDY8hUgfH0qZAdvf1WuocEnTW2-Ru1wPm0PBPSmxnpQLWFOEDmT90s

Уф, ама сме либерални, добри у душа и прогресивни во мислите.
Шведска да ни позавиди.
Не е ШвеЦка бе. Сарај е друга држава.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #4902 на: 01 Ноември 2018, 15:55:09 pm »
#К`смет...

https://twitter.com/MozzartMK/status/1057678016178991106

За малку и Х3 ќе си освоеја ама наградната игра почнува од денес :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4903 на: 01 Ноември 2018, 23:37:14 pm »
Kолку бизарно и суреално е времево во кое живееме. Човекот погоре покажува уште еден пример за дејуре двојни аршини и двојни стандарди во државата - и наместо некои колку толку нормални реакции, се јавуваат куп релативизирања и оправдувања од типот „и до сега беше така“ или „абе само ѓубретарина е тоа“... Као работава ај не дигајте многу бука за ништо.

Епа друже Луки, еве ти погоре дел од проблемот. Луѓево одбиваат да се соочат со реалноста, си прават фантазии за да се справат со страњава што се случуваат. Затоа во нивниот измислен свет не гледаат потреба да престанат да гласаат за политички претставници и партии кои еднаш (односно повеќе пати) веќе ги заебале онака, до балчак.

А ти продолжи во истиот стил како нив да одбиваш да дискутираш за суштината. Во новинските колумни (што не ти се по кеиф) таму ти смета стилот на пишување, па не ја коментираш суштината на текстовите туку стилот на пишување (или сопствеништвото на сајтот). Во моите пишувања, пак ти смета стилот на пишување. Ти всушност наместо со реалноста се занимаваш со било што друго, па дури и со баналности како стиловите на пишување. Небаре писатели сме овде. Иронијата да биде поголема, за мене велиш дека „зборувам како демагог со некоја доза на надвишен интелект“. Пошто дури и јас може да бидам тема на дискусија, само да не зборуваме за реалните проблеми и што со нив.

зборуваш како “демагог“ со некоја доза на надвишен интелект...
...дали имаш лично ти од мене прочитано реченици во кои јас користам силни зборови, проткаени со придавки и суперлативи? Еве, наврати се наназад низ постовите и анализирај ги дали ќе најдеш многу придавки и суперлативи... Но, ако пројдеме низ твоите постови и текстови ќе ги најдеме тие стилски елементи. Затоа што сите “просветлени“ зборуваат на тој начин. Со придавки и суперлативи во позитивна и негативна конотација.
Ај сега продолжи да кликаш лајкови на подјебавања и релативизирања на проблемите. Пошто така ќе ја биде државава, со релативизирање и игнорирање на проблемите.
« Последно менување: 01 Ноември 2018, 23:44:17 pm Van »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #4904 на: 01 Ноември 2018, 23:48:08 pm »
Ај сега продолжи да кликаш лајкови на подјебавања и релативизирања на проблемите. Пошто така ќе ја биде државава, со релативизирање и игнорирање на проблемите.

Неговата држава и те како ќе ја биде. Нашево срање нема да го биде. :D