Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2375291 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4785 на: 18 Октомври 2018, 11:06:29 am »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #4786 на: 18 Октомври 2018, 11:09:28 am »
па не се... Барем не се под стрес, не се колат барем во нивниот округ, ене види ги документаркине, еден е шеф, сите го слушаат, на вечер на огон се збираат талуликаат... ни шеќер, ни стрес ни вмро ни сдсм ни се тепаат за банални работи. Каде каде се по напред од нас.
Ние на друго поле сме развиени, на социјално ич не сме. Тамо едно прасе да имаат од сите е, кај нас ако имаш ти прасе и ако се разболи сите ќе бидиме сречни и радосни xD

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4787 на: 18 Октомври 2018, 11:54:28 am »
Tи друже сега зборуваш за нешто друго, иако на втор поглед можеби и не.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4788 на: 18 Октомври 2018, 12:03:42 pm »
Psychological Research Helps Explain Why Dumb Leaders Exist
токму денес нешто дискутиравме дека шефовите се боксерски вреќи :)
По нив маваат газдите, по нив маваат работниците, по нив маваат муштериите...

За да го издржи, или да не го чувствува тоа мавање, Шефо, мира да биде туп и глуп ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4789 на: 18 Октомври 2018, 13:15:00 pm »
нема поголем благодет од тоа да си глуп
и се’ да тие равно ко планета земја
и да не се замараш со ништо
се што ќе те прашаат, прво пробај да го решиш со А?, а после дај потврден одговор со „не знам“

бла-го-дет

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4790 на: 18 Октомври 2018, 13:34:30 pm »
нема. Ја по мене знам. :D
Tи друже сега зборуваш за нешто друго, иако на втор поглед можеби и не.
Зарем толку голема лага е аволуцијава, та за овие 200.000 год+ не сме стигнале до ниво да функционираме без некојда не камжикува, а притоа да не се испоколиме меѓусебно?
Инаку за да ти одговорам толно на прашањето треба цел свет да го имам прошетано па да ти кажам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4791 на: 18 Октомври 2018, 15:37:53 pm »
Теоријата е дека со анархија ќе има поголем ред. Колку и на прв поглед тие две работи да звучат како дихтомија. Пошто така ќе им се остави на луѓето (општеството) слободно да ги решаваат поединците кои отскокнуваат од нормите и стандардите. Како што гледаме од фунционирањето на племенските заедници, каде правдата не е идеална но работите се релативно поправедни од модерново општество.
Вака како што е сега, навидум имаме цивилизација со ред и закони, ама законите не важат за сите и некои поединци целосно го контролираат и злоупотребуваат системот.

На пример кога идиот од глупост ќе убие неколку соплеменици, племето експресно бргу и праведно ќе му пресуди. Во контраст денес кога идиот ќе изгази луѓе со скапото ауто подарок од тато, често работите се заташкуваат и правдата не само што не е задоволена туку идиотот останува неспречен пак да убие други луѓе.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #4792 на: 18 Октомври 2018, 15:49:45 pm »
Па примеров генерално е точен и функционира во држави со невладеење на правото како многу држави на балканот, афрички држави, некој дел од државите во јужна Америка, Кина, Русија и да не ги редам. Е сега вакво нешто во скандинавска држава си функционира 98%, во западно-европски држави 90%, во Америка 90% во С.Кореја на пример 100% ама таму е друга прикаската од тој аспект.

На пример имаме Урко утепа човек во К.Вода и тој не е во затвор. Онаа исто мх мх мх Алачки што јако пее и што готви јадења по телевизи утепа човек во Скопје со автомобил кај е сега? Ја боли дундата....и после Америка била крива :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4793 на: 18 Октомври 2018, 16:24:11 pm »
Теоријата е дека со анархија ќе има поголем ред. Колку и на прв поглед тие две работи да звучат како дихтомија. Пошто така ќе им се остави на луѓето (општеството) слободно да ги решаваат поединците кои отскокнуваат од нормите и стандардите. Како што гледаме од фунционирањето на племенските заедници, каде правдата не е идеална но работите се релативно поправедни од модерново општество.
Вака како што е сега, навидум имаме цивилизација со ред и закони, ама законите не важат за сите и некои поединци целосно го контролираат и злоупотребуваат системот.

На пример кога идиот од глупост ќе убие неколку соплеменици, племето експресно бргу и праведно ќе му пресуди. Во контраст денес кога идиот ќе изгази луѓе со скапото ауто подарок од тато, често работите се заташкуваат и правдата не само што не е задоволена туку идиотот останува неспречен пак да убие други луѓе.
Епа ха, тоа и јас го велам... Не знам орти не се разбираме. Ако ти е колку за контра, кажи ќе се грабниме вмор-сдсм... :D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #4794 на: 18 Октомври 2018, 20:53:56 pm »
Има ли шанси по телефон да се дознае царина на возило од увоз или само кога одеш таму те крстат? 😃

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #4795 на: 18 Октомври 2018, 22:18:00 pm »
од искуство за мотор ми рекоја 1000 еу бакшиш на лчице место 2000 + 50 еу паркинг.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4796 на: 18 Октомври 2018, 23:51:00 pm »
Ова често знам да го практикувам ама трае 3 до 6 секунди пред некој стварно глуп да почне да ме учи како треба. А треба да го извежбам подолго да ми трае
нема поголем благодет од тоа да си глуп
и се’ да тие равно ко планета земја
и да не се замараш со ништо
се што ќе те прашаат, прво пробај да го решиш со А?, а после дај потврден одговор со „не знам“

бла-го-дет

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #4797 на: 19 Октомври 2018, 00:23:27 am »
Има ли шанси по телефон да се дознае царина на возило од увоз или само кога одеш таму те крстат? 😃

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Од прилика цена можат да ти кажат само, по број на шасија сега оди царината..

EDIT:

I'll just leave this here..  :)
« Последно менување: 19 Октомври 2018, 00:36:29 am Принц »
New blood of old school

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4798 на: 19 Октомври 2018, 07:19:53 am »
...

Значи уште од млади години бил мераклија да биде гласен, бомбастичен и речиси “ист“ како и сите други македонски “политичари“.
Како прво и основно, никогаш возрасен човек кој се себеси смета за посериозен, интелигентен и сериозен не треба да повишува глас/тон/нервоза за да пренесе мислење, идеја, или да сподели вдахновение додека држи говор.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!