Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2385581 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4185 на: 16 Септември 2018, 12:06:33 pm »
Јас се прашувам кој се влегол во полиција, се гледа колку ги проверувале пред да ги примат

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4186 на: 16 Септември 2018, 12:31:07 pm »
Има и од тие што мораш да ги примиш. Овој звучи на таков.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #4187 на: 16 Септември 2018, 13:33:55 pm »
Јас се прашувам кој се влегол во полиција, се гледа колку ги проверувале пред да ги примат

Проверуваат де. Ако имаш претходно досие, или си ситен дилер лихвар и слично- си подобен за работа во МВР. Таман си е. Епа фиром бе батиња. ;D :D :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4188 на: 16 Септември 2018, 13:45:24 pm »
Значи не бил само на лик таков "незгоден", стварно бил мрднат/несалам. Идеше на вежбање, сега ќе паузира претпоставувам некоја година.
Пу јазк. Значи билдерот не е мртвиот уствари? Јас пак се надевав дека тој ќе оди под 2 кубика земја...

Штета.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4189 на: 16 Септември 2018, 14:01:38 pm »
Билдер е али не овој од сликите погоре...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4190 на: 16 Септември 2018, 14:30:51 pm »
Едните владет тоталитаристички, со апсење луѓе за марули и ќебапи додека се порачува Мајбах со телевизорчиња децата цртани да гледаат... другиве од што се либерални да не навредат некого ќе дозволат да бидеш заколен, упуцан и запален сред бел ден за 4000 евра.

Абе се ќе направат само да не им го накршат на кревките им коалициони партнери кои се вреѓаат бетер од пубертетлика за време на мензис...

Фиромски фекалитети.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #4191 на: 16 Септември 2018, 15:15:30 pm »
Не е само Шупакленд канализација...цел балкан е исто срање. Буре барут? Не, буре лајна.

Единствено решение....

Освен Грција/Хрватска, таму може со вирус да се улета, природата е греота да страда ради гниди.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #4192 на: 16 Септември 2018, 22:11:26 pm »
http://www.jadiburek.com/sodrzina_detalno.aspx?id=3578
Во Белград имало геј парада, а ова прееска кај нас што имаше волку автобуси и тоа беше геј парада? :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4193 на: 16 Септември 2018, 22:33:46 pm »
Кај нас имаше Мрш за Македонија.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #4194 на: 17 Септември 2018, 12:24:12 pm »
Актерката Ирена Ристиќ приведена па однесена во „Бардовци“ оти чистела ѓубре пред Влада

Тоа често го спомнувам. Во нашиов дел од пеколот да пробаш некому да му сервираш култура, бон тон што се вели, ќе те прогласат за несалам.

За оваа не знам, можеби претерала или што ти ја не знам... ама ме натера да размислам колку навистина батал сме и колку ништо не се почитува, особено не природата.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4195 на: 17 Септември 2018, 12:40:30 pm »
Абе малце си е така... агресивна во ширењето на своите верувања и убедувања. Мене ми личи на добар PR stunt за да прошири збор за #небидиѓубре. Знаела дека со тоа што мете пикавци пред Влада не прави ништо нелегално, и знаела дека ако ја приведат ќе се крене муабет на социјални мрежи.

И еве, луѓе како мене ќе отворат да видат која е и што прави во животот, и ќе се информираат за акциите за чистење што таа и волонтерите ги спроведуваат на разни локации. Само, можела и полошо да помине, убаво си пишала дека во полиција работат луѓе што не ги познаваат/почитуваат протоколите и правилата, па можеле бетер да се однесуваат со неа.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #4196 на: 17 Септември 2018, 14:48:11 pm »
Кога доаѓаат VIP личности, има сериозни протоколи за безбедност. И рекле да се склони, ама гопожата веројатно не се разбира од збор.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4197 на: 18 Септември 2018, 01:37:27 am »
Метан се замозапалува? Ајде просветли ме малку хемија, што е CH4, специфична густина, агрегатна состојба, самозапалливост итн :)

добро бе пријателе.. што е со тебе и толкувањето на речениците? од каде извади сега термин “самозапалување“? каде јас тоа го спомнав? и дали сериозно мислеше да ме наведеш на загадување со метанот? нај чистиот гас, кој има нај малку загадување при согорување?

а по прашањето за опасно... треба ли да ја појаснувам разликата од корисна експанзија на 3 бари кај ЛПГ (8 до 20 бари на полнење) наспроти ЦНГ кој е на работен притисок од 200 бари (околу 300 на полнење), и дека тоа го возиш во кола, на 2 метри од твојот грб, односно 30 сантими од грбот на твоите деца што седат позади? да дискутираме ли за опасноста од запалливоста на метанот која е поголема од класинчниот пропан-бутан микс т.е. плин? знаеш ли за каква експанзија на ширење збориме доколку се појави процеп на било кој дел од системот на метан, цевка нека е на холендер?

а за немањето искуство со тие уреди кај нас? затоа што во гетеборг видов единствено добар и квалитетен метански уред како се монтира... со дебелозидни челични цевки, што ни нај големиот “јунак“ неможе со раце да ги свитка. тоа кај нас никогаш и никој не монтирал до сега, наспроти бакарни што тураат, па нека се и нај дебелозидните.. единствено плимонт има какво такво некакво искуство со метан, се друго е доста опасно. ЈСП автобусите што ги направија на метан, станаа уште по не еколошки.. мерењата така покажаа, дека загадуваат повеќе со метан одошто само на дизел да си работат, затоа што дизелските агрегати неможе да работат само на метан. притисокот во цилиндар и температурата нема да го запали метанот во цилиндар. треба искра или друг извор на пламен-согорување... ;) но кај јсп беше друг проблемот т.е. истиот од погоре... немање стручен кадар да го тоа намонтира како што треба и наштелова...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #4198 на: 18 Септември 2018, 11:29:46 am »
Она кога ќе ти дојде Арачиново у Британија.

Нека иде у Алум Рок нека казнува.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7228
  • French diamond
« Одговори #4199 на: 18 Септември 2018, 13:49:43 pm »
Нека си го чува пиштолчето за дома.