Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2835938 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #3150 на: 18 Јуни 2018, 23:28:06 pm »
Кога ќе се фатиш за чавче, се станува розево, ама не трае :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3151 на: 18 Јуни 2018, 23:41:58 pm »
Чисто да прашам дали завршивте со дискусијата околу државата и името или може да пишам и јас ако не сте завршиле?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22292
« Одговори #3152 на: 18 Јуни 2018, 23:45:05 pm »
Јас не ни дискутирам..
Си има компетентни луѓе за тоа...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #3153 на: 19 Јуни 2018, 01:15:14 am »
Не знам, во теорија исти е теорија и пракса, ама во пракса не е.
Инаку не е едини Апасиев со тоа нивоу на знаење и равирање, ги има многу, кој попознати кој поепознати, и секако секој различно го користи знаењето. Знаењето е сила, знаењето е моќ, а моќта не е за секого. Чудна работа што му прават парите и моќта на лоеку, ти се чини структурата на днк му ја мењаат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45016
  • Il Moderatore
« Одговори #3154 на: 19 Јуни 2018, 06:24:22 am »
А бе и другар му, Павле, многу беше такааа... како да кажам.. речит и описен во критикувањето, слично како и Апасиев.. Ама ене го, си легна на брашненце. Така да, не им се воодушевувај на политичари, па не знам што да е. Нормално, освен ако немаш аспирации да станеш еден од нив, па си бараш идоли.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #3155 на: 19 Јуни 2018, 07:29:59 am »
Јас не ни дискутирам..

Да не се повторуваме, врати неколку страни наназад. Апасиев испадна некомпетентен, за жал.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7259
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3156 на: 19 Јуни 2018, 07:53:58 am »
Кога ќе слушнам, или видам на фб постови, со алал да му е на овој, браво на оној политичар ми иди шамар да си манам.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3157 на: 19 Јуни 2018, 08:07:09 am »
vo momentov samo Apasiev izgleda zboruva vistina. Site drugi samo kalkuliraat sto i kako ke izlazat.
A kompetentni se eden kup shareni sto zemaa po 50eu od den za protesti i sega se ispopikani po vlada po upravni odbori itn i nikade za zivi gi nema, a pred toa bea profesionalni protestiraci i protestiraa za se i seshto.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9196
  • Пичлеме
« Одговори #3158 на: 19 Јуни 2018, 08:08:54 am »
Фејсбук: Името не го даваме! Рацете да му се исушат! Комуњарите сите да умрат до вечер да дајгоспо! ВМРО аир да не види! Македонија цела да е, секој да ја знае, поздраф од Перт и госпо ќе ги казни сите предавници што ја предадоја Македонија... деактивирав фејсбук лани.

Твитер: Партиски ботови! хаштаг најпаметни сме, хаштаг цел твитер се вработивме иако порано дробевме против партиски вработувања, хаштаг тие од вмро се поглупи, хаштаг тие од сдсм се најпаметни, хаштаг инамногуфина... не сум бил активен твитерџија, ама заради вакви глупости одамна престанав воопшто да бидам твитерџија.

ТВ, наши канали: добро утро Македонијо, по кого ќе колнете денес? Кој е крив? Директн вклучување во емисија на политичкиот аналитичар Лазо Цукрев од Миравци... смешно е да следиш македонски канали, особено на сабајле :)

Форум Кар Клуб: слично како фејсбук...

Одам да се занимавам со внука ми, ќе прајме пици од пластелин :)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3159 на: 19 Јуни 2018, 08:13:47 am »
Toa ke ti e pametno potroseno vreme ☺
a forum, fb, twiter i.tn e preplaveno so politika poso e extremno senzitivna temava i site ne pogagja sakale i ne. I jas sakam Mkd da sme, ama nekoj se resil cela istorija da mi ja izbrise za nekoj milion dolari. Cekajte drugari

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9196
  • Пичлеме
« Одговори #3160 на: 19 Јуни 2018, 08:21:17 am »
Јака историја, нон-стоп ропство :)

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #3161 на: 19 Јуни 2018, 08:25:07 am »
a forum, fb, twiter i.tn e preplaveno so politika poso e extremno senzitivna temava i site ne pogagja sakale i ne. I jas sakam Mkd da sme, ama nekoj se resil cela istorija da mi ja izbrise za nekoj milion dolari. Cekajte drugari
Аман бе, која историја, какво бришење.

Наведи точно што ќе ти избришат.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #3162 на: 19 Јуни 2018, 08:27:16 am »
vo momentov samo Apasiev izgleda zboruva vistina. Site drugi samo kalkuliraat sto i kako ke izlazat.
A kompetentni se eden kup shareni sto zemaa po 50eu od den za protesti i sega se ispopikani po vlada po upravni odbori itn i nikade za zivi gi nema, a pred toa bea profesionalni protestiraci i protestiraa za se i seshto.
Апасиев мисли дека зборува вистина ама не е така. Цела негова аргументација трга од премисата дека ова од Преспа е билатерален договор, односно договор помеѓу две страни како што и пишува во нашиот Устав. Но не е, поради тоа што овој договор е процес кој се води во ООН веќе од 1995 потпишан од тогашните надворешни министри на Македонија и Грција а во име на двете влади. Следствено на тоа, беспредметна е дискусијата дали Апасиев е во право. Нема што повеќе да се дискутира околу тоа дали може или неможе владата или само претседателот може/мора да потпишува договор. Тоа и Иванов го знае затоа си ќути по ова прашање.

И таа поранешна судијка што пишува колумни како може Владата да потпишува вакви договори, исти пепел. Многу луѓе сакаат да се прават паметни и со голема искуство ама не секогаш е добра идеја да се настапува јавно.

Без никаква иронија, јас мислам дека си толку заслепен од читање и гледање информации кои што ти го искривуваат начинот како ти го доживуваш овој договор. Ти може да мислиш дека некој сака да ти брише историја но најважното е да биде историја со факти, односно историја на која што јас и ти се согласуваме.

На пример ако сметаш дека ти си некаков потомок било културолошки или биолошки на Александар Велики од пред 2300 години и со ова дистанцирање од хеленската култура и нашата словенска ти се брише историјата, тогаш имаш проблем со долго годишно перење на мозок од 1991. Тогаш почна по учебници да се учи како Ацета бил наш, како Македонија од 1913 била поделена на три држави а пустите ние ни држава во 1913 ни бутур. Која иронија човече  :)

Фактот дека во Југославија, Македонија и македонскиот народ е со многу низок степен на образование и огромна неписменост, можеш лесно да најдеш одговори на многу прашања.
« Последно менување: 19 Јуни 2018, 08:35:12 am vlatko.klp »

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3163 на: 19 Јуни 2018, 08:30:04 am »
Аман бе, која историја, какво бришење.

Наведи точно што ќе ти избришат.
Ke osetis, isto kako so ramkoven, kako so referendumot so koi struga i kicevo stanaa i ostanaa pod ropstvo i tn. Taka i ova ke vidis sto ke se desava ...
Apasiev e dzver sega za sega. Se nadevam ke prodolzi na dobar pat ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #3164 на: 19 Јуни 2018, 08:36:32 am »
Јас не ни дискутирам..

Така де.