Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2836535 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #3165 на: 19 Јуни 2018, 08:38:11 am »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3166 на: 19 Јуни 2018, 08:53:03 am »
Јас мислам на апасиев може за кур да му се фатите. Апасиев пред да знаете да куцате на форум даваше на уставен суд работи кои паѓаа и ги поништуваше. Апасиев е наназад 10+ години во борба против глупостите на било која влада само вие вчера слушнавте за него. Апасиев доби 11000 гласови на изборите со некои си 1500 евра буџет и имаше повеќе од лдп како за компарација. Кој сака кафе со апасиев да му образложи каде греши и да му даде правец нека ми пише, ќе го договорам, секогаш е отворен за конструктивна дискусија и проширување на знаењето па бујрумте. За тие што се прават интересни и што тераат хумор и сатира т.е што мислат дека се смешни не се ништо повеќе од задоени вмровчиња и кумуњарчиња.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3167 на: 19 Јуни 2018, 09:04:02 am »
Јас мислам на апасиев може за кур да му се фатите. Апасиев пред да знаете да куцате на форум даваше на уставен суд работи кои паѓаа и ги поништуваше. Апасиев е наназад 10+ години во борба против глупостите на било која влада само вие вчера слушнавте за него. Апасиев доби 11000 гласови на изборите со некои си 1500 евра буџет и имаше повеќе од лдп како за компарација. Кој сака кафе со апасиев да му образложи каде греши и да му даде правец нека ми пише, ќе го договорам, секогаш е отворен за конструктивна дискусија и проширување на знаењето па бујрумте. За тие што се прават интересни и што тераат хумор и сатира т.е што мислат дека се смешни не се ништо повеќе од задоени вмровчиња и кумуњарчиња.
Можеби ти можеш на кур да му се фатиш на Апасиев, незнам. Ние збориме за конкретни работи ти си се фатил како портпарол да браниш лик и неговите дела што успеал, што тој направил. Тоа не го прави нечовек, туку во овој конкретен момент направи грешка и зборува за билатерален договор. Све е во право он што кажа ама процесот што се води ООН не е под ингиренција на претседателот туку на министерствата за надворешни работи. Споров со името никогаш не се водел помеѓу претседателите на двете држави. И незнам кој курац му давате толку многу значење на Апасиев.

И пробај еднаш да не користиш политика и поделби на комуњари и вмровци, мислам дека доста време помина и вакви поделби не се во полза на никој.

п.с. Кажи му на Апасиев да му се јави на Иванов да се видат на кафе и да му каже дека он требал да го потпише договорот.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3168 на: 19 Јуни 2018, 09:07:04 am »
Голема штета е ваков голем човек како тебе што не е во Македонија да му ги отвори очите на македонскиот народ. Голема штета.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3169 на: 19 Јуни 2018, 09:09:29 am »
Ти не си претставник на македонскиот народ, запомни го тоа и неможеш да зборуваш во име на македонскиот народ.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #3170 на: 19 Јуни 2018, 09:12:34 am »
Во секој случај повеќе од тебе.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #3171 на: 19 Јуни 2018, 09:15:11 am »
Испаѓа, според некои, дека 20 год. незаконски, неуставно, се води процес.
Зошто се молчело до сега.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #3172 на: 19 Јуни 2018, 09:17:17 am »
Не испаѓа, туку така е. Неуставно и незнаконски наметнат спор од страна/силеџија. А зошто се молчело ваљда зашо не лажеле цело време, ама сега вистината полека си излегува на површина, дека сите „преговарачи“ си преговараат за свој џеб и ништо повеќе од тоа

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #3173 на: 19 Јуни 2018, 09:26:04 am »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #3174 на: 19 Јуни 2018, 09:29:41 am »
Не испаѓа, туку така е. Неуставно и незнаконски наметнат спор од страна/силеџија. А зошто се молчело ваљда зашо не лажеле цело време, ама сега вистината полека си излегува на површина, дека сите „преговарачи“ си преговараат за свој џеб и ништо повеќе од тоа
Абе што тропаш?
Не извтувај.
Незаконски, неуставно од наша страна, според Апасиев и компанија.

Како може да ни биде наметнат спор кој е спротивен на нашите закони?
Треба да го казниме?

Те прашав нешто конкретно, а ти што ми одговори?
Одговорот ти беше малтене, каде си бил на одмор.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5396
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3175 на: 19 Јуни 2018, 09:30:39 am »
И незнам кој курац му давате толку многу значење на Апасиев.
Човекот ги цитира Законите и Уставот на оваа држава. Тоа што го зборува е издржано и аргументирано со факти. За разлика од сиве ад хоминем муабети што овде и секаде се вртат за него, и сите празни муабети за проблемов кој унилатерално ни е наметнат од Гејлада.

Или додатно да појаснам, не му се придава значење на Апасиев туку на реалноста за Законите и Уставот - наспроти желбите и фантазиите.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3176 на: 19 Јуни 2018, 09:33:34 am »
Ако сакаш одговор обрати се до МАНУ, Влада, Собрание, Уставен суд дали и кој и како преговарал законски или не. Ова е мое мислење, дадено ко од одмор да сум се вратил, пошо не сум ни министер ни премиер ни судија, туку мое гледање на работите.
А сега стварно ке одам на одмор, да се одморам од твоиве тропања глупости. Со оглед што си преживеал војни, земјотреси, метеори, за очекување е некоја животна мудрост да имаш, ама изглед вара. поздрав

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3177 на: 19 Јуни 2018, 09:34:02 am »
Со ваков лузерски менталитет секогаш противникот е силеџија. Сите лузери, плачковци и губитници ги држат истите тие епитетите поради тоа што секогаш некој друг е крив за нивната загуба.

Постот на Микиус беше повеќе ироничен, процесот се води во ООН во кои што ние сме фиром и преговараме со грците да се реши спорот односно привремената референца да се замени со трајно име. Ако ви текнува на самитот во ЕУ во Софија кога излезе документот за западен Балкан беше објавен на сите екс ју јазици а за нашиот пишуваше јазикот на БЈРМ. Ете до толку е работата комплицирана. Сега барем, нема да се борам и да докажувам дека зборам на македонски кој е признат јазик, од словенско потекло и тоа во Атина во 1977. Фала курцу.

А тоа што се молчело односно нашите политичари 20 и кусур години се пичкале јавно да кажат дека без промена на име нема никаква интеграција во ЕУ/НАТО е резултат на тој лузерски менталитет, односно страв дека ќе изгубат власт, односно гледање на лични и партиски интереси на краток рок а не на долг рок за државата. Па затоа во 2008 како пичиња Бранко и Грујо се надеваа потајно демек ако Буш рекол дека ќе влеземе, Грците наивни немаа да стават вето. Ох мори мајкооооо...

И незнам кој курац му давате толку многу значење на Апасиев.
Човекот ги цитира Законите и Уставот на оваа држава. Тоа што го зборува е издржано и аргументирано со факти. За разлика од сиве ад хоминем муабети што овде и секаде се вртат за него, и сите празни муабети за проблемов кој унилатерално ни е наметнат од Гејлада.

Или додатно да појаснам, не му се придава значење на Апасиев туку на реалноста за Законите и Уставот - наспроти желбите и фантазиите.
Човекот несомнено цитира закон и Устав. Тоа што го зборува е секако издржано и аргументирано затоа што цитира закон и Устав. Но, човекот или незнае или не сака да знае дека законите и Уставот што ги цитира не го тангира договорот од Преспа ниту па тој од 1995 во ООН. Толку е проста работата што дури и Иванов нема смелост да излезе јавно и да каже чекајте па нели јас треба да го потпишам договоров?  :)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #3178 на: 19 Јуни 2018, 09:37:58 am »
Твојов и на твоите победничкиот менталитет не доведе до оваа ситоација. Апасиев и да греши, никому ништо евентуално сам ќе си направи штета и тоа е тоа, за разлика од твоиве што не капитулираа пошо беа со победнички менталитет и гледаа напред во Европа. Толку од мене и плс немој да ме тагнувате, спомнувате и тн, пошо веќе немам време за губење на оваа тема.
едит: Стварно нема поента веќе исправање криви дрини и политики на форум за коли. адиос

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3179 на: 19 Јуни 2018, 09:43:00 am »
Абе јајцава ми се подуеа од тоа да не правиш ти и ахтунг поделби на комуњари и вмровци ти повторно истата грешка. Кое се моиве? На што пробуваш да асоцираш? Секој втор пост ти е толку од мене не пишувам веќе и после две страни пак си назад. Или научи да комуницираш без предрасуди на мои и твои пошто буквално појма немам на што целиш со тоа, или па стварно биди силен до крај и не коментирај ако незнаеш да комуницираш.