Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2375036 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #2355 на: 05 Април 2018, 16:37:18 pm »
Тоа се циг...ромите :) шо живеат таму, а ги одселија од раскрсницата поддолу :) Жива депонија е околу америчка амбасада.

Ги огреа виножито Ѓупците, не чади поќе :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #2356 на: 05 Април 2018, 21:55:21 pm »
Ѓупците се Бајровци. Овие се подвид 😂

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #2357 на: 05 Април 2018, 22:03:00 pm »
Тоа се циг...ромите :) шо живеат таму, а ги одселија од раскрсницата поддолу :) Жива депонија е околу америчка амбасада.

Ги огреа виножито Ѓупците, не чади поќе :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Џупка се мажи ;D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2358 на: 06 Април 2018, 02:57:58 am »
Бејли кум :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2359 на: 09 Април 2018, 13:15:41 pm »
Тешко повредено 13 годишно девојче од куче во паркот за кучиња во Карпош

Добро бе да му ебам стопанката, ај што треба да се пази чоек од рандом џукели наоколу, па и од домашните џукели треба. Шо и сечело на стопанката да го шета ѕверов без маска, демек не напаѓа, во одбрана игра...

Не ја бива работата, од една страна секој ден некој плачи од скитниците, од друга страна и овие тинтарените, домашните не се ништо поарни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2360 на: 09 Април 2018, 13:25:03 pm »
Каква е постапката во овој случај откога ќе се успие кучето? Може да се спогодат за 8000 евра или ќе мора на суд?

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #2361 на: 09 Април 2018, 13:44:49 pm »
Најмногу ме нервираат оние што јадат лај*а за заштита на животните, како луѓево лажно пријавувале напад од скитници кучиња (џукели) за некоја оштета и како кучињата не напаѓале :D . Абе ко нема некој ден нив да ги изеј некое магаре од тие џукелите.

Имам видено на плоштад кај Ацета, 10тина кучиња го нападнаа еден човек, му ги искинаа пантолоните и најверојатно го искасаа на нозе, но за среќа остана присебен и ги расклоца колку што можеше. Инаку маф му беше планот, а најлошо немаше камења околу да ги разбркаме. Повеќето, ако не и сите, беа со обетки дека се стерилизирани или вакцинирани што и да е.

Треба властиве добро да се заангажираат да ги успиваат сите бездомни кучиња, или овие од дундиве ако толку ги сакаат нека се снајдат сите да си ги земат кај нив за да не шетаат по улици.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #2362 на: 09 Април 2018, 14:14:00 pm »
Каква е постапката во овој случај откога ќе се успие кучето? Може да се спогодат за 8000 евра или ќе мора на суд?

Не постојат пари што после ќе ги излечат последиците и стравот
Кај нас, за жал, животот има мала цена.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2363 на: 09 Април 2018, 14:34:34 pm »
Кој хорор, таткото гледа каде што некое крволочно створење му го тегни детето... уф, страшно.

А каде тоа? Во парк, во урбана средина.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #2364 на: 09 Април 2018, 14:45:06 pm »
Не во парк, туку во паркот за кучиња.
Не знам, нити можам да знам што и како се случило и благо кажано страшно е.
Зошто и по кој повод кучето ги нападнало во паркот за кучиња, не може да се знае.
Иначе апсурдно е на кучето да му ставаш маска, додека е во паркот за кучиња. Надвор од него е друг муабет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2365 на: 09 Април 2018, 14:49:48 pm »
Е да, апсурдно е маска... еве јас одам со пародија од куче (чивава) во паркот и тој ротвајлерот ме јади сосе глушец сосе алишта сосе се... пошо апсурно е маска да носи во парк за кучиња.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #2366 на: 09 Април 2018, 14:56:43 pm »
Па зошто да носи маска, ако е во паркот за кучиња? До таму, од таму, ајде де, ама зошто таму?

Ако одиш со пародија (или било какво друго) куче, првин ваљда ќе испиташ ситуацијата каква е. Не еднаш сум одминал паркови за кучиња со моето, поради тоа што сум ги видел другите какви се.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #2367 на: 09 Април 2018, 15:02:06 pm »
Законски, освен ако немало некоја измена у последно време па да не сум информиран, сопственикот задолжително треба да му стави маска кога го шета кучето на јавно место. Тој парк за кучиња што го кажувате е јавно место, макар бил ограден со 5 метарска ограда.

Не дај боже да се најде човек на местото на таткото кога го снашло тоа што го снашло. У комшии имам едни будали што чуваат женка ротвајлер која сама ја пуштаат од зграда до надвор и назад. Питома била наводно. Еднаш им укажав дека ако недај боже само децата ми ги исплаши, или недај боже да нападне, ќе ги запалам со се куче и нив и кучето.

Да не се навреди некој оти реков будали, се однесуваше на нив лично затоа што го пуштаат само, а не секој што чува куче од било која раса. Ги сакам животните, чував пар слатки џукели, сега маче, за да нема недоразбирање.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2368 на: 09 Април 2018, 15:08:52 pm »
Се надевам ќе ги ошурат до немајкаде за носење на куче без маска. Едноставно недозволиво. Баш ме интересира исходот и дали ги научиле на памет.

Треба и затворска казна да е одредена покрај огромната парична казна.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #2369 на: 09 Април 2018, 15:11:00 pm »
Замисли шеташ со некоја џукела помала од мачка и згора на тоа маска :D или не важи за сите кучиња?