Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2376057 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #1740 на: 24 Јануари 2018, 22:55:41 pm »
Знам дека освен ако не земам да склопам некоја нуклеарна бомба нема да сменам ништо во врска со политичкиве настани во дражвиченценценцево ама ми ги направија цитрони а главата тапан. А те боли кога ќе видиш дека за да ти дадат членство треба да се прекрстиш бе мамата мамина...

Дефоксуирање од бедотијата е тоа. Ништо друго.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #1741 на: 24 Јануари 2018, 23:48:28 pm »
Знам знам. Јасно ми е како ден.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1742 на: 25 Јануари 2018, 00:29:57 am »
Цитат
А мене бе тука ли ќе ме оставиш?
Чекај да видиме дали ке заминам јас воопшто.
Цитат
Дај тамо у сервисот некако да се ушалтам :P

Моментално мислам дека е исполнет бројот во сервисот,ако имаш еу документи и ако евентуално има потреба можам да ти дам контакт и да те препорачам кај газдата.

Цитат
Среќно Мече, со лесно нека е. Знаеш ли диспечери организатори на транспорт колку плата би земале таму во ветената земја ?
Сега пред 2-3 месеци си замина еден од нашата шпедиција Германец,млад дечко ама добар беше во таа работа кај нас земаше мислам околу 2300...Е сега си најде иста работа за малку повисока плата,ама на 5 мин од дома,тоа му беше пресудно и така...АМа шо знам дали можи неговата плата да се земи како репер...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1743 на: 25 Јануари 2018, 02:27:50 am »
Во Германија минимална бруто плата е 8,85 евра по саат или 1500 евра на месец или после 35 посто оданочување 975 евра. Кирија во просечен германски град со сите режиски трошоци е околу 600 евра, значи остануваат 375 евра. Кој не земал плата кај нас, топ ќе му се, кој зема 200-300 евра сигурно нема да се летне за 100 евра повише у Германија.
Моментално правам документи за Германска работна виза...Покрај консултации и со Велештрумф и со Луки,имам и колеги кои сега брзо се преселија ГЕрманија комплетно...
Ако ми дат виза бегам и јас фамилијарно,ако не ке си тераме во оваа вукојебина...
Инаку дека со 600евра ке најдеш стан со се режиски трошоци не баш,има места каде се наоѓа има места каде не се наоѓа...ЈАс конкретно правам договор на 1800е бруто+ дневници...ГОре долу ке бидам околу 2200е+...
Е сега од 2200(најниска ке ми биди со се дневниците) математиката оди вака:
-800-900 стан со се давачки за струја,нет,плин,паркинг,зависно од тоа каков стан ке се најди...
-400-500 јадење
-300-400 други некои трошоци...
Значи ова горе долу,не клавам толку прецизно е сега ем ке истерам месец без да се мислам дали ке ми стигнат или не,дали ке ми платат или не,едноставно раат во глата,ем ке ти остани некоја банка...ПА ке најдиме нешто и за жената да чепка колку да убива досада и така...

Убаво што си се снашол, јас го пишав тоа погоре да го има за оние кои што зборат да најдат била каква работа во Германија, битно да се работи нешто.
Во поглед на стан, јас моментално од први нареден месец изнајмив наместен стан (Warmmiete) 43м2, со паркинг и перална и сушална на парички во околината на Дрезден за рамно 400 евра на месец. Значи скоро скопски цени. По другите градови како Минхен или Штутгарт, бричат на суво со цени од 1000 евра за таков стан затоа што начекале, а наш некој човек што прв пат оди и што друг ќе му најде работа ќе се летне баш во тие градови.

каква перална и каква сушала?

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1744 на: 25 Јануари 2018, 02:48:45 am »
Во Германија минимална бруто плата е 8,85 евра по саат или 1500 евра на месец или после 35 посто оданочување 975 евра. Кирија во просечен германски град со сите режиски трошоци е околу 600 евра, значи остануваат 375 евра. Кој не земал плата кај нас, топ ќе му се, кој зема 200-300 евра сигурно нема да се летне за 100 евра повише у Германија.
Моментално правам документи за Германска работна виза...Покрај консултации и со Велештрумф и со Луки,имам и колеги кои сега брзо се преселија ГЕрманија комплетно...
Ако ми дат виза бегам и јас фамилијарно,ако не ке си тераме во оваа вукојебина...
Инаку дека со 600евра ке најдеш стан со се режиски трошоци не баш,има места каде се наоѓа има места каде не се наоѓа...ЈАс конкретно правам договор на 1800е бруто+ дневници...ГОре долу ке бидам околу 2200е+...
Е сега од 2200(најниска ке ми биди со се дневниците) математиката оди вака:
-800-900 стан со се давачки за струја,нет,плин,паркинг,зависно од тоа каков стан ке се најди...
-400-500 јадење
-300-400 други некои трошоци...
Значи ова горе долу,не клавам толку прецизно е сега ем ке истерам месец без да се мислам дали ке ми стигнат или не,дали ке ми платат или не,едноставно раат во глата,ем ке ти остани некоја банка...ПА ке најдиме нешто и за жената да чепка колку да убива досада и така...

Убаво што си се снашол, јас го пишав тоа погоре да го има за оние кои што зборат да најдат била каква работа во Германија, битно да се работи нешто.
Во поглед на стан, јас моментално од први нареден месец изнајмив наместен стан (Warmmiete) 43м2, со паркинг и перална и сушална на парички во околината на Дрезден за рамно 400 евра на месец. Значи скоро скопски цени. По другите градови како Минхен или Штутгарт, бричат на суво со цени од 1000 евра за таков стан затоа што начекале, а наш некој човек што прв пат оди и што друг ќе му најде работа ќе се летне баш во тие градови.

каква перална и каква сушала?
za obleka vajda
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #1745 на: 25 Јануари 2018, 02:51:08 am »
перална за кола и сушална за месо

Зини да ти кажу.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1746 на: 25 Јануари 2018, 02:56:58 am »
зш да не си земиш дома машина за алишта ко сите што имаме во нашат ни државичка? Или мора и тоа да ти е под контрола. Вц и купатило барем имате дома тамо во пресветата туина? Али и тоа ви е на житони :)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #1747 на: 25 Јануари 2018, 03:03:43 am »
За фамилија се исплати, за самец не се исплаќа. Посебно кога знам дека има голема шанса за пола година да сменам град или стан. Затоа ова доаѓа како кец на десетка.
Зини да ти кажу.

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #1748 на: 25 Јануари 2018, 03:11:21 am »
pazi ova. kaj edni poznanici vo svedska, iako go kupija stanot. peralnite se vo podrum. nekjele vo stanovi da ne si precat sosedite edni so drugi so bucavata od peralnite i susarite.
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1749 на: 25 Јануари 2018, 03:29:45 am »
За сам пеки...
Море еј уште тамо значи на горење машини за перење се од пред 30 год :)
ај в подрум ок, пеки, мада новиве машини и в спална да ја стајш нема да ти смета. А и еве в зграда живеам, не сум приметил да ми лупа машината од комшијата, да ми смета некој што се капи во 3 навечер или не знам ти што... си има изолација... А и купатилата си се по една вертикала, нема да спијам в купатило нема што да ми смета. А да, има некои што се бунат, ама ако не е тоа ќе најдат нешто друго што им смета, клку да се рчкаат. Еве малава праи гала колку за 5 мачини, па ај в подрум да ја ставам, над мене се 3 деца урлаат тропаат па ај за радијатор да ги врзиме, што знам.... Жив чек ќе викниш ќе тропниш, ке ти падне нешто од раце... Не се роботи, во 10 приквечер да се угасиме...
Али сепак е до свеста. Не ти треба ни закон ни камера за да не фрлаш ѓубре на улица, за да не прајш галама во 3 навечер, за да не возиш 300 по булевари...
Што имаше некој статус на фб "Не ви кажаа дека со јачање по булевари нема да ви нарастат" :)
« Последно менување: 25 Јануари 2018, 03:48:32 am Bicikle »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1750 на: 25 Јануари 2018, 03:48:24 am »
Ima li vo skopje apteka 24h sto raboti i kade poblisku na vlez od veles

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1751 на: 25 Јануари 2018, 03:49:51 am »
kaj gradska bolnica, i na partizanska, sproti soboren, malce potaka... a za poblisku do veles ne znam bas... a ceki Veles nema ?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1752 на: 25 Јануари 2018, 03:52:12 am »
ako e zort kazi chare kako da prajme nekakoza pobrzo...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1753 на: 25 Јануари 2018, 04:31:22 am »
Srediv u taa kaj gradska bolnica fala na pomosta Bicikle i dart vo veles nema posle 22h

Отсутен lans

• Редовен
« Одговори #1754 на: 25 Јануари 2018, 05:17:41 am »
За сам пеки...
Море еј уште тамо значи на горење машини за перење се од пред 30 год :)
ај в подрум ок, пеки, мада новиве машини и в спална да ја стајш нема да ти смета. А и еве в зграда живеам, не сум приметил да ми лупа машината од комшијата, да ми смета некој што се капи во 3 навечер или не знам ти што... си има изолација... А и купатилата си се по една вертикала, нема да спијам в купатило нема што да ми смета. А да, има некои што се бунат, ама ако не е тоа ќе најдат нешто друго што им смета, клку да се рчкаат. Еве малава праи гала колку за 5 мачини, па ај в подрум да ја ставам, над мене се 3 деца урлаат тропаат па ај за радијатор да ги врзиме, што знам.... Жив чек ќе викниш ќе тропниш, ке ти падне нешто од раце... Не се роботи, во 10 приквечер да се угасиме...
Али сепак е до свеста. Не ти треба ни закон ни камера за да не фрлаш ѓубре на улица, за да не прајш галама во 3 навечер, за да не возиш 300 по булевари...
Што имаше некој статус на фб "Не ви кажаа дека со јачање по булевари нема да ви нарастат" :)
a da,pred da go kupat stanot moraa da dobijat soglasnost od sosedite da mozat da se vselat :D
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020