Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: andrejnaumovski на 13 Февруари 2026, 10:52:55 amЦитат: Diesel на 13 Февруари 2026, 10:33:53 amАха, имаат.На Опелот гепекот на место ќе ме оставеше за секунда-две. Отворам - стои. Само што мрднав да земам нешто да ставам во гепек, така силно мавна што се чудев како не се скрши стаклото на петтата врата.Од шала, па едно 50-60 кила е петтата врата на Опелот.А кога праиме муабет за 20-25 евра за замена...Мене ме шибна 5тата врата по глава на А класата од жена ми. Ако не ја кренеш скрос до горе не држи, треба буквално да ја турнеш до горе цела, среќа па така е дизајнирана па бев скоро исправен под неа и не паѓаше големо растојание па не болеше премногу.Ако веќе е дојдено да ја туркаш, а не се дига сама вратата, требало да бидат заменети лани.
Цитат: Diesel на 13 Февруари 2026, 10:33:53 amАха, имаат.На Опелот гепекот на место ќе ме оставеше за секунда-две. Отворам - стои. Само што мрднав да земам нешто да ставам во гепек, така силно мавна што се чудев како не се скрши стаклото на петтата врата.Од шала, па едно 50-60 кила е петтата врата на Опелот.А кога праиме муабет за 20-25 евра за замена...Мене ме шибна 5тата врата по глава на А класата од жена ми. Ако не ја кренеш скрос до горе не држи, треба буквално да ја турнеш до горе цела, среќа па така е дизајнирана па бев скоро исправен под неа и не паѓаше големо растојание па не болеше премногу.
Аха, имаат.На Опелот гепекот на место ќе ме оставеше за секунда-две. Отворам - стои. Само што мрднав да земам нешто да ставам во гепек, така силно мавна што се чудев како не се скрши стаклото на петтата врата.Од шала, па едно 50-60 кила е петтата врата на Опелот.А кога праиме муабет за 20-25 евра за замена...
Имам стар автомобил, кој планирам да го носам во отпад, или на луѓе што откупуваат.Пред да го направам тоа, потребно ли е да го одјавам возилото или таблиците?Колата е целосна, со исправен мотор, итн.
Прво кажи каков е тој стар автомобил? 😀
Цитат: t0m1cA на 22 Февруари 2026, 11:49:56 amПрво кажи каков е тој стар автомобил? 😀Ford fiesta mk3 1.1iЈа земавме од прв газда, со 55илјади км, да ја "реставрирам". И така остана.
Им ја понудив на едни, ме отераа во пм. Ексик викам.Да ја сликам неделава, па ќе пратам.Исто имам за поклонување шофершајбни за заставини возила, а и некои други делови, од стариот што собирал во подрум. Чистам лека полека подрумот.
Dedo mi ima stokec go cuva nadvor na trupcinja da ne stradaat spiralite i motorot do vrv go imal napolneto so ulje, tvrdi deka odma moze da go zapali.
Томица слушна отпад за Застава и сепак ти е нацртан пред врата, отвори му ладно е... За Фиестата искрено и ја би бил заинтересиран, ако не е скапана до бескрај