Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2225142 пати)

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 582
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #17925 на: 03 Јуни 2025, 15:39:35 pm »
дали навистина е можно водата да се менува само еднаш месечно? Звучи малку глупаво, ама сакам да бидам сигурен

Зависи од самиот аквариум колку е населен, зависи од пумпата/канистерот во која состојба е, зависи од растенијата... од многу фактори зависи... стабилен аквариум, со добра филтрација, не многу населен, вода може да се менува и на неколку месеци...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7442
« Одговори #17926 на: 03 Јуни 2025, 15:47:21 pm »
@Tommy минатиот месец, 6 дена, освен извалкана од дожд, немаше никаков друг проблем.
Мој совет, не ја оставај на почеток, каде што сите поминуваат за излез/влез, туку малку повнатре... тесна е патеката низ паркингот, да не ти ја закачи некој при разминување...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Обично гледам најнакрај секогаш да ја оставам кога има можност, што заради врата отварање, што избегнување од места каде што некој мора да врти или да прави лак.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2373
« Одговори #17927 на: 03 Јуни 2025, 16:21:16 pm »
Добро, само јас забележувам дека на овој Џимни постовите во последно време му се куцани преку Chat-GPT или нешто слично, макар и преведувач/Гугл транслејт? И самиот имаше споделено дека го користи за други глупи работи.

Речникот и стилот на пишување му беа сосема спротивни и стариот уште го користи низ постови, ваљда кога го мрзи.

Некои постови му се AI генерирани и преведени на МКД. Се познава по празните места и долгото ти-ре.
Кога пишува без тоа - не остава место после точка.

Chat-GPT / Google Translate

Многу убав аквариум, честитки! 400 литри под телевизор звучи стварно моќно – и изгледа и практично. Баш ми се допаѓа идејата со скриени кабли и цевки, чист минимализам! 👌

Мене ми беше поентата да имам нешто минимално во домот со неколку рипчиња – чисто ради душа. Куглата ми изгледаше како најприфатлива опција, ама изгледа и лоша.

Убаво што сподели уште еднаш прекрасно изгледа!

Лично негов пост:

се што ти наведе тоа јас ке го направам за него ако не може да оди до 5ти спрат со 2лифта во зграда да го носам ли и на раце негово е само динг-донг на врата направи да влезе и да склопи и направи како што треба пошто нели за тоа е платен?! Не влегува де што ти наведе значи ништо он од тоа нема ако му треба 3 дена да склопува до онаквото нека се гони, другар не потценувам никако мојот денар чесно и крваво сум го спечалил да ме ебе некој нема да дозволам ,се сложувам со дечкото што кажа со креветот јад имав слично за плакар по мерка црн да е не некој темно кафеав.. Ракија има за 150 денари ,мед има за300 денари, има и нормални мајстори за стан до една спална минатата година човеков ми зема стотина евра се му беше спремено дури кажа еве и од мене цртеж за некои работи си отидов во солопрпом мајсторот беше од црешево ја го возев со задоволство го почастив максимално..  ако треба да одиме до детаљ во ред одиме .Сакам да отворам очи на луѓе да не се горат не дека ја имам бенефит кој се изгорел на млеко дува и на јогурт.

Страшна работа, мајко мила.
« Последно менување: 03 Јуни 2025, 16:29:28 pm balanar »

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2641
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #17928 на: 03 Јуни 2025, 16:28:46 pm »
Добро, само јас забележувам дека на овој Џимни постовите во последно време му се куцани преку Chat-GPT или нешто слично, макар и преведувач/Гугл транслејт? И самиот имаше споделено дека го користи за други глупи работи.

Речникот и стилот на пишување му беа сосема спротивни и стариот уште го користи низ постови, ваљда кога го мрзи.

Некои постови му се AI генерирани и преведени на МКД. Се познава по празните места и долгото ти-ре.

АИ

Многу убав аквариум, честитки! 400 литри под телевизор звучи стварно моќно – и изгледа и практично. Баш ми се допаѓа идејата со скриени кабли и цевки, чист минимализам! 👌

Мене ми беше поентата да имам нешто минимално во домот со неколку рипчиња – чисто ради душа. Куглата ми изгледаше како најприфатлива опција, ама изгледа и лоша.

Лично негов пост:

Да речеме дека неговата работа опфаќа "само" трипати доаѓање на лице мето, земање мерки, правење цртежи, корекции по желба на корисникот, идење до солопром, правење нарачка, товарење, истоварување, носење на мсе што ти наведе тоа јас ке го направам за него ако не може да оди до 5ти спрат со 2лифта во зграда да го носам ли и на раце негово е само динг-донг на врата направи да влезе и да склопи и направи како што треба пошто нели за тоа е платен?! Не влегува де што ти наведе значи ништо он од тоа нема ако му треба 3 дена да склопува до онаквото нека се гони, другар не потценувам никако мојот денар чесно и крваво сум го спечалил да ме ебе некој нема да дозволам ,се сложувам со дечкото што кажа со креветот јад имав слично за плакар по мерка црн да е не некој темно кафеав.. Ракија има за 150 денари ,мед има за300 денари, има и нормални мајстори за стан до една спална минатата година човеков ми зема стотина евра се му беше спремено дури кажа еве и од мене цртеж за некои работи си отидов во солопрпом мајсторот беше од црешево ја го возев со задоволство го почастив максимално..  ако треба да одиме до детаљ во ред одиме .Сакам да отворам очи на луѓе да не се горат не дека ја имам бенефит кој се изгорел на млеко дува и на јогурт.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1451
« Одговори #17929 на: 03 Јуни 2025, 16:29:06 pm »

Chat-GPT / Google Translate

Лично негов пост:

Да речеме дека неговата работа опфаќа "само" трипати доаѓање на лице мето, земање мерки, правење цртежи, корекции по желба на корисникот, идење до солопром, правење нарачка, товарење, истоварување, носење на мсе што ти наведе тоа јас ке го направам за него ако не може да оди до 5ти спрат со 2лифта во зграда да го носам ли и на раце негово е само динг-донг на врата направи да влезе и да склопи и направи како што треба пошто нели за тоа е платен?! Не влегува де што ти наведе значи ништо он од тоа нема ако му треба 3 дена да склопува до онаквото нека се гони, другар не потценувам никако мојот денар чесно и крваво сум го спечалил да ме ебе некој нема да дозволам ,се сложувам со дечкото што кажа со креветот јад имав слично за плакар по мерка црн да е не некој темно кафеав.. Ракија има за 150 денари ,мед има за300 денари, има и нормални мајстори за стан до една спална минатата година човеков ми зема стотина евра се му беше спремено дури кажа еве и од мене цртеж за некои работи си отидов во солопрпом мајсторот беше од црешево ја го возев со задоволство го почастив максимално..  ако треба да одиме до детаљ во ред одиме .Сакам да отворам очи на луѓе да не се горат не дека ја имам бенефит кој се изгорел на млеко дува и на јогурт.

Не бе одамна знаеме. Не му се преведувани, туку директ на македонски на ChatGPT му пишува. :)

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17930 на: 03 Јуни 2025, 16:30:38 pm »
И ChatGPT пресуди: не заслужуваш ни внимание, ни одговор. Ниту од човек, ниту од машина.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17692
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #17931 на: 03 Јуни 2025, 23:30:45 pm »
Ја лично многу сакам да го упознаам Џимката, да ставам физички лик на оваа надреална појава ;D

Вака и со Бугар на времето беше, откако го упознавме, постовите почнаа да му имаат смисла.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7475
« Одговори #17932 на: 03 Јуни 2025, 23:32:19 pm »
Ја лично многу сакам да го упознаам Џимката, да ставам физички лик на оваа надреална појава ;D

Вака и со Бугар на времето беше, откако го упознавме, постовите почнаа да му имаат смисла.

А лошипатишта?

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17692
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #17933 на: 03 Јуни 2025, 23:57:10 pm »

А лошипатишта?

Се глеаше дека му работи саатот, само во друга временска зона ;D

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
« Одговори #17934 на: 04 Јуни 2025, 09:20:03 am »

Или ова или multiple personalities disorder  а зошто па не и двете.

Само многу долго ќе трае седенката оти ќе има пауза на секој муабет додека изгугла шо да реплицира.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • Macedonia
« Одговори #17935 на: 04 Јуни 2025, 09:35:12 am »
@Jimny ти да не беше тоа со Џимнито на излез од бензинската станица Макпетрол Тафталиџе околу 8:45?

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17936 на: 04 Јуни 2025, 10:02:48 am »

Или ова или multiple personalities disorder  а зошто па не и двете.

Само многу долго ќе трае седенката оти ќе има пауза на секој муабет додека изгугла шо да реплицира.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17937 на: 04 Јуни 2025, 10:04:30 am »
@Jimny ти да не беше тоа со Џимнито на излез од бензинската станица Макпетрол Тафталиџе околу 8:45?
Не сум, а иначе исклучиво Лукоил бс95

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14422
« Одговори #17938 на: 04 Јуни 2025, 16:11:21 pm »
Xhimni да го представаше џипчето. 2 години ни го скапа фалење една слика не си ставил :))

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5257
  • Пиши лаже
« Одговори #17939 на: 04 Јуни 2025, 17:24:12 pm »
Да е само он, да речеш ајде... Имаше некои со по 5,6 коли, ама на форум не се.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that