Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2118566 пати)

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6532
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #17640 на: 04 Февруари 2025, 10:10:20 am »
„Неслучајно“ на телевизор ми излезе, 4 видеа мислам има досега, вечер ќе го гледам последното, некои можи го имате гледано,
ама добро е шо закаснив да не мора месец за нова епизода да чекам.

за ГТ3 РС се работи, подобра од на Ед Чајна е содржината, мене многу ќеф ми прават вакви видеа, следните 3 ќе си ги најдите (сами ќе ви излезат, хорнолошки).

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17591
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #17641 на: 04 Февруари 2025, 11:52:55 am »
Јас сум завлезен во вакви проекти до степен што исфрлив секакви други стриминг платформи од употреба и исклучиво Youtube гледам :)

Кој сака, ќе ви обезбедам неколку канали што може да ги следите и многу да се едуцирате во поглед на механика, лимарија, електроника и така натаму.

Кога ќе ми текне, треба и некое туторијалче да погледнам, можда ќе си ги врзам сам греачите ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43906
  • Il Moderatore
« Одговори #17642 на: 04 Февруари 2025, 17:40:36 pm »
MA го следам мноогу одамна, го „закачив“ кога му ставаше на Maserati-то wide body kit. Поинтересен беше до пред година-година ипол. Сеа почна све некои егзотики да праи, некои недостапни модели, откако се „нафатира“ малиот :) Како и да е, интересен е за гледање. Нели имавме некоја тема за вакви јутуп видеа?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6532
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #17643 на: 05 Февруари 2025, 07:45:57 am »
Јас не можев да ја најдам таа тема, немам гледано стари видеа, ама интересен ми се виде со поршево пошто пробува работи на ќоро, греши, и наоѓа начин да го среди.
Не можам да ги гледам на дискавери и слични емисии со форсирани „драми“ и возила од минатиот век со карбуратори.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43906
  • Il Moderatore
« Одговори #17644 на: 05 Февруари 2025, 08:06:20 am »
Мислам дека и МА малце (поќе?) драми у задње време, мислам дека секој проект му е претходно добро испланиран, конкретно со поршево, сигурно веќе имал план за нова шасија и нов мотор, уствари ова поплавеново само како донор го искористи за новата шасија и блокот што го зема. Нејсе, интересен е, вреди да се прати.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #17645 на: 06 Февруари 2025, 08:30:10 am »
https://youtu.be/PXA7s1KgqKc?feature=shared се сеќава ли некој😅

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17646 на: 07 Февруари 2025, 19:51:50 pm »
🫶

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 494
  • The best or nothing.
« Одговори #17647 на: 09 Февруари 2025, 10:35:27 am »
Чита ли некој е-книги, на kindle или други уреди? Сакам да купам таков уред или таблет, ама не знам апсолутно ништо. Ниту модели, ниту од каде се купуваат книги, ниту дали може да се спуштат од интернет, па да се префрлат во уредот.
Има ли некој со добра воља да напише нешто опширно?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29777
    • CARclub.mk
« Одговори #17648 на: 09 Февруари 2025, 10:52:21 am »
Јас со години користам Kindle. Мојот е прастар Kindle Keyboard со еднаш сменета батерија. Нарачав сега нова, ама уште не е стигната, а нарачана е пред 3-4 месеци, веќе дигнав раце. Девојка ми има понов Kindle, мислам 11th gen.

За намената, уредите се одлични. Екранот е e-ink и не троши батерија за прикажување, туку троши батерија за менување на содржините. Батеријата трае по месец дена. Книги се купуваат од Amazon и директно ти ги префрла на Kindle преку wifi, или си ги наоѓаш по торенти. Треба да се конвертираат во соодветен формат (сè заборавам дали беше epub или mobi, ама еден од тие два), ама тоа е лесно со Calibre (https://calibre-ebook.com/).

Јас на мојот душата му ја имам извадено. Шетан е по авиони и аеродроми, на одмори по плажи, итн, итн. Се размислувам да си купам нов.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 494
  • The best or nothing.
« Одговори #17649 на: 09 Февруари 2025, 11:06:06 am »
Одлично чим може да се менува батерија. Тогаш може да пробам со некој половен. Каде ја смени батеријата?

Најдов многу книги кои се epub. Дали може тие книги да се "спуштат" на уредот?

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #17650 на: 09 Февруари 2025, 11:06:37 am »
Девојка ми имат Paperwhite 11th gen, феноменална работа. Со нејзиното користење, батерија трајт месец и пол до два, читливоста е одлична во секакви услови, дефинитивно би препорачал.

За книги, досега се шо и текнало, па и мене, од лабави книги до стручна литература, сум наоѓал на Library Genesis. Ја спушташ, преку Send to Kindle ја префрлаш на таблетот и во рок од 2-3 минути е достапна.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5676
« Одговори #17651 на: 09 Февруари 2025, 13:04:28 pm »
Мојот мислам дека е paperwhite 7-8 генерација, антика, држи мноогу батеријата сеуште, ако си совесен, исклучен вифи и позадинско светло. Ако читам во кревет тогаш користам беклајт до кај 6ка и така трае недели.
За книги може и преку кабел да товариш, има милион торенти, а може и да ги праќаш преку мејл.
Има опција на амазон, во профилот ќе си го најдиш таблетот во гаџетите и само качиш фајлови, мислам дека при самото прикачување ги конвертира во соодветен формат ако е некој кој што не е подржан од самиот киндл.
Единствено би зел поново само заради опциите за аудио книга, нема овај ни блутут ни  порт џа слушалки.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29777
    • CARclub.mk
« Одговори #17652 на: 09 Февруари 2025, 13:22:32 pm »
Одлично чим може да се менува батерија. Тогаш може да пробам со некој половен. Каде ја смени батеријата?

Не ја сменив јас, ја смени на времето другарот кој го користеше пред да ми го поклони. Конкретниот уред е стар... Ууух, МНОГУ години. Рецимо 15. Јас го имам повеќе од 10 години.

Промена на батеријата на конкретниот модел е многу лесна. Се вади капакот позади, се отштекува старата, се уштекува новата. 5 минути работа. За поновите не знам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20698
« Одговори #17653 на: 10 Февруари 2025, 09:07:41 am »

И од мене +1 за Киндл, прекрасна работа.

epub, pdf и пар други, може да се стават на уредот, преку calibre (ebook management). Мене ми е врзан уредот со акаунт на Амазон, у Македонија појма неам како иде точно, али би претпоставил дека извесни наслови се „полесни“ за наоѓање :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #17654 на: 10 Февруари 2025, 13:54:18 pm »
Што може да му биде на лаптоп неможам да го вклучам