Од што се глупи Германците гледам еве полна е Македонија со Германци што работат во наши фирми зошто ние сме попаметни и согласно на тоа економијата и платите ни се повисоки и стандардот е подобар.
Плус има и група Германци во Македонија која што од ден на ден е се поголема
Не е правило, зошто во огромни држави просекот се кутка/качува лесно, ама најчесто платите и висината на стандардот во некоја држава е директно поврзан со тоа колку е глуп/паметен народот и колку глупи/паметни луѓе живеат во неа. Според тоа еве во Швајцарија само глупаци има, во Германија, Норвешка, Данска, Америка (тука секакви има), Луксембург, Јапонија, Шведска се е саде глупаци.... а во Македонија, Србија, Косово, Албанија, Романија.... само паметни луѓе. И јас живеам во Македонија и сум Македонец, ама немаме право да зборуваме за тоа дека некој народ е глуп зошто сме веројатно меѓу најглупите луѓе во Европа.
Еве мала статистика.
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-iq-by-countryГА ЗИ МЕ, поглупи сме од Германците(спомнати во случајов) за 18% или ако звучи подобро, попаметни се Германците од нас за 22%