Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 181981 пати)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1455 на: 28 Мај 2013, 22:18:26 pm »
Во петокот бев во Пробиштип на аква фест, малце го утнав патот до аква паркот и застанувам до еден џандар да го прашам кај да одам. И џандарот ми вика: Аман бре виЈе скопјнте толку ли ви немте знаци во Скопје... Е немме му веЉа :) Значи колку беше среќен и исполнет што виде скопски таблици што си заглавил то чудо...Патат од комплекси.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1456 на: 28 Мај 2013, 22:31:44 pm »
Прво така не зборат у Пробиштип. Неммте? Не знам од кај бил, ама ништо чудно да бил од друг град, пошто немаат многу полиција за толку посетители и порано се случувало тоа. 

Друго. Слушна некој од Скопје истепан или нешто сл.?

Не дека нема затуцани у Пробиштип али немањето просперитет можеби е најдобро нешто што им се случило на пробиштипјани, повеќето млади се натака навака и ољудени доста се. Затуцаните со комплекси се обично некои кој не мрднале од таму. Сум се среќавал со такви али после толку многу упознаени пробиштипјани морам да кажам дека процентот е импресивен. Додека на други места со третиот што го упознаваш ќе се степаш.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1457 на: 28 Мај 2013, 22:43:19 pm »
За тоа како зборат у Пробиштип не знам и ме заболе како зборат. Ја не реков дека су имал проблеми со тепачки и слично туку ја кажав реакцијата на џандарот, на кој му беше искључиво драго и беше исполнет дека ете скопјаниве не можат да се снајдат кај нас.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1458 на: 28 Мај 2013, 22:50:50 pm »
Па го имитираш зборењето, ваљда има нешто поента тоа во постот. Или сакаш да се направиш интересен или .... Пошто во Пробиштип не зборат така. :D :D

А пошто на темава општо се збори го споделувам моето знаење за пробиштипјани.

У секој случај тешка била твојата ситуација. Искрено те жалам. ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1459 на: 29 Мај 2013, 00:58:53 am »
Го сфаќам прчот, ако нешто ме нервира у скопјево наше грдо е тоа коа ќе седнам у кафич и ќе ме прашаат: Шо че се напијате. абе умирам...5 години е у Скопје, ми се праи курац ипол и поголеми скопјани од нас се праат а незнаат да зборат...абе веќе коа се праиш, научи да зборип литературно македонски а не ко од село:S
Истово ми се деси у Стопанска банка пред некое време. Имаше една албанка што работеше таму, срце од чоек, поубаво и политературно збори од мене али отиде у Америка. Сеа друга дојде, ја прашувам за вадење трансакциска, едно обично просто глупо прашање едвај се разбравме :S

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1460 на: 29 Мај 2013, 03:01:12 am »
Мартин, немој да мислиш дека ова што го наброја подоле го нема во Скопје...сегде е исти **** таков смотан народ сме ако може народ да се кажеме..да му умре на комшијата козата..
за девојките да не почнуваме да праиме муабет...најпросто влези у банка ќе видиш кој се работи. нажалост и ти ќе го осетиш тоа која некоја "колешка" што не знае ни како се вика, испушила, пардон неколку од тие директорските и работи, а ти 10 години учиш, те бива и се и ќе дремеш на форум...

Надвор од видик, надвор од памет. На српски звучи подобро. Додека не ги гледам тие работи, мирна ми е душата.
Ќе го осетам, знам дека ќе го осетам. Затоа го погазив мојот карактер кој во средно беше затворен, не знаев два збора со човек да сврзам. Сега знам барем два, но ако останев ист, иднината би ми била пропаст.

Браво Мартин! Одлично размислување. Сите сме ние луѓе без разлика одкаде сме, нечини да се повлекуваме и ограничуваме, ако почнеме со соседните држави ќе завршиме со браќата и сестрите кои се во соседните соби. Генерализирање на луѓе заради глупости не поединци нечини, согурно и во Гостивар има ок луѓе со кои можеш секаде да се дружиш.

Извини Члинк, али стварно во случајов не можам да сфатам дали си ироничен или не. Кажи ми тоа па да продолжиме со муабет.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1461 на: 29 Мај 2013, 08:36:39 am »
Vladata donese zakon za treto dete vo gradovite so negativen prirast na naselenie (opstinite kade nema deca se so mnozinsko makedonsko naselenie). Zakonot padna na ustaven.
Vladata donese zakon za register na pedofili. Mozete da vidite dali nekoj od vasite komsii i prijateli e perverzen manijak. Zakonot padna na ustaven.
Vladata donese zakon za kampanjata kupuvajte makedonski proizvodi. Fiskalnite smetki treba da imaat sonce, i da pisuva kolkav del od sumata se makedonski proizvodi. Zakonot padna na ustaven.
Ustavniot odluci deka skopjanite ke plakaat parno po sekoja cena, bez razlika dali skopjani se greele ili ne.

Koj e be ovaj ustaven sud, znae li nekoj?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен nevian

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 248
« Одговори #1462 на: 29 Мај 2013, 08:42:06 am »
Омилена фраза: Учи сине, учи да не работиш :)
"Its one thing to understand how to bolt aftermarket parts to your car. Its another thing entirely to understand how they all work together."

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1463 на: 29 Мај 2013, 08:47:51 am »
Vladata donese zakon za treto dete vo gradovite so negativen prirast na naselenie (opstinite kade nema deca se so mnozinsko makedonsko naselenie). Zakonot padna na ustaven.
Vladata donese zakon za register na pedofili. Mozete da vidite dali nekoj od vasite komsii i prijateli e perverzen manijak. Zakonot padna na ustaven.
Vladata donese zakon za kampanjata kupuvajte makedonski proizvodi. Fiskalnite smetki treba da imaat sonce, i da pisuva kolkav del od sumata se makedonski proizvodi. Zakonot padna na ustaven.
Ustavniot odluci deka skopjanite ke plakaat parno po sekoja cena, bez razlika dali skopjani se greele ili ne.

- Владата не’ шупчи у дупе;
- Владата сака да ни ги шупчи децата у дупе;
- Владата ни ја шупчи економијата у дупе;
- Владата ги шупчи Скопјаните и Скопје у дупе, без никаков пардон.

- Веројатно најголемиот фалус што некад се појавил у светов.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1464 на: 29 Мај 2013, 09:01:19 am »
1. Vladata donese zakon za treto dete vo gradovite so negativen prirast na naselenie (opstinite kade nema deca se so mnozinsko makedonsko naselenie). Zakonot padna na ustaven.
2. Vladata donese zakon za register na pedofili. Mozete da vidite dali nekoj od vasite komsii i prijateli e perverzen manijak. Zakonot padna na ustaven.
3. Vladata donese zakon za kampanjata kupuvajte makedonski proizvodi. Fiskalnite smetki treba da imaat sonce, i da pisuva kolkav del od sumata se makedonski proizvodi. Zakonot padna na ustaven.
4. Ustavniot odluci deka skopjanite ke plakaat parno po sekoja cena, bez razlika dali skopjani se greele ili ne.

Ако имаше барем малку познавање од право и си го прочитал Уставот на РМ ќе сфатеше дека:
1. Очекувано
цитирано од Устав ... сите граѓани на РМ се еднакви пред знаконот и Уставот ...
2. Очекувано
прочитај го Уставот и Законот за заштита на лични податоци, најчесто во оваа држава се крши правото за презумција на невиност, за да некој се прогласи за виновен треба да случајот да пресуди Врховен суд на РМ како последен правен лек. До тогаш СЕКОЈ Е НЕВИН. Јас сум за тоа да се знае кој е педофил а кој не, ама бидејќи знам во која држава живеам, ако некој сака лесно може да те намести, поготово со квази-новинари кои за 500 евра ќе објават било каква вест.
Башка кај нас понекогаш однапред се знаат пресудите.
3. Очекувано
Тоа е индиректен упад во слободата на пазарот, каде се фаворизираат компаниите кои продаваат мк производи. Контра прашање, што правиме со оние „произведувачи“ кои купуваат суровини (шекер, ориз...) и тука само ги препакуваат за на крај да добиеш „Произведено во МКД“ „Земја на потекло Кина“? И тоа е МК производ?
4. Делумно очекувано со понатамошни насоки
Уставниот суд треба и да го поништи правилникот на Регулаторна со кој се утврдува цената на плаќање за м2, истиот треба да обврзе за склучување на Договор помеѓу Топлификација и становите кои се исклучени а поминуваат цевки за парно, слободата на избор е ограничена и по сите методологии ова нема да биде давачка или такса туку ДАНОК. Обврска на снабдувачот е доколку не сака сопственикот на станот да ги премести цевките. Во Катастарот истите не фигурираат, туку фигурира само сопственикот на станот. Сопственоста е загарантирана. По истата логика на Топлификација треба да и плаќаат и пешаците кои случајно ќе се затечат под некоја топлотна цевка на пешачка патека.

Уставниот суд во секоја земја е последната линија на демократија и борба за истата. Уставните одлуки не треба да се коментираат. По правило, Уставните судии се луѓе со огромно знаење, кредибилитет, независност и непристрасност.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #1465 на: 29 Мај 2013, 09:04:46 am »

- Владата не’ шупчи у дупе;
- Владата сака да ни ги шупчи децата у дупе;
- Владата ни ја шупчи економијата у дупе;
- Владата ги шупчи Скопјаните и Скопје у дупе, без никаков пардон.

- Веројатно најголемиот фалус што некад се појавил у светов.

1. Никој не не шупчи...Самите себе си се шупчиме. Владата не паднала од небо, сме си ја избрале ние, Скопјаните и останатите граѓани и селани од МКД.
2. Види 1
3. Види 2
4. Види 3

Веројатно ние сме најголемите серковци на планетава, кој освен да плачат како пи*ки не знаат ништо друго да направат. И наназад низ историјата, па и сега...Едноставно, нашиот посран одговор е дека немаме избор...
И секогаш другите ни се криви, и секогаш чекаме другите да ни ја завршат работата...
Тоа ти е народ без идентитет, без свое јас...
И не ме чуди фактот што цел, ама буквално цел свет не нарекува Фиром, а не Македонија, а Македонија не нарекуваат само за да не тапшаат по рамо и даваат изговори...
Грција, па Грција е држава...Да не беше така, досега ние ке бевме некој и нешто, ке бевме Македонија, ке бевме народ, а не само обична шака јада без идентитет и комплекси (види проект Скопје 2014) набиени од ГЗ до грклан...

Мизерија...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1466 на: 29 Мај 2013, 09:10:32 am »
1. Vladata donese zakon za treto dete vo gradovite so negativen prirast na naselenie (opstinite kade nema deca se so mnozinsko makedonsko naselenie). Zakonot padna na ustaven.
2. Vladata donese zakon za register na pedofili. Mozete da vidite dali nekoj od vasite komsii i prijateli e perverzen manijak. Zakonot padna na ustaven.
3. Vladata donese zakon za kampanjata kupuvajte makedonski proizvodi. Fiskalnite smetki treba da imaat sonce, i da pisuva kolkav del od sumata se makedonski proizvodi. Zakonot padna na ustaven.
4. Ustavniot odluci deka skopjanite ke plakaat parno po sekoja cena, bez razlika dali skopjani se greele ili ne.

Ако имаше барем малку познавање од право и си го прочитал Уставот на РМ ќе сфатеше дека:
1. Очекувано
цитирано од Устав ... сите граѓани на РМ се еднакви пред знаконот и Уставот ...
2. Очекувано
прочитај го Уставот и Законот за заштита на лични податоци, најчесто во оваа држава се крши правото за презумција на невиност, за да некој се прогласи за виновен треба да случајот да пресуди Врховен суд на РМ како последен правен лек. До тогаш СЕКОЈ Е НЕВИН. Јас сум за тоа да се знае кој е педофил а кој не, ама бидејќи знам во која држава живеам, ако некој сака лесно може да те намести, поготово со квази-новинари кои за 500 евра ќе објават било каква вест.
Башка кај нас понекогаш однапред се знаат пресудите.
3. Очекувано
Тоа е индиректен упад во слободата на пазарот, каде се фаворизираат компаниите кои продаваат мк производи. Контра прашање, што правиме со оние „произведувачи“ кои купуваат суровини (шекер, ориз...) и тука само ги препакуваат за на крај да добиеш „Произведено во МКД“ „Земја на потекло Кина“? И тоа е МК производ?
4. Делумно очекувано со понатамошни насоки
Уставниот суд треба и да го поништи правилникот на Регулаторна со кој се утврдува цената на плаќање за м2, истиот треба да обврзе за склучување на Договор помеѓу Топлификација и становите кои се исклучени а поминуваат цевки за парно, слободата на избор е ограничена и по сите методологии ова нема да биде давачка или такса туку ДАНОК. Обврска на снабдувачот е доколку не сака сопственикот на станот да ги премести цевките. Во Катастарот истите не фигурираат, туку фигурира само сопственикот на станот. Сопственоста е загарантирана. По истата логика на Топлификација треба да и плаќаат и пешаците кои случајно ќе се затечат под некоја топлотна цевка на пешачка патека.

Уставниот суд во секоја земја е последната линија на демократија и борба за истата. Уставните одлуки не треба да се коментираат. По правило, Уставните судии се луѓе со огромно знаење, кредибилитет, независност и непристрасност.

1. greska si. se uste se ednakvi site gragani. ne se napomenuva graganska neednakvost. zagrozeni se opstinite kade ima negativen natalitet. tie treba da se pomagaat, za da ne izumrat. Zosto ustavniot e protiv makedonskite opstini?
2. ne si informiran. ovie se osudeni pedofili, nema nevinost. zosto ustavniot saka da gi zastiti osudenite pedofili?
3. koja sloboda be? looool. ova e obid da se zajakne makedonskata ekonomija. da im se dade prednost na makedonskite firmi. ova go pravi sekoja drzava vo svetot. Zosto ustavniot raboti protiv dobroto na makedonskata ekonomija?
4. ?

5. mozebi vo drugite zemji e taka. no kaj nas? LOOOOL. Ajde drug neka dade odgovor na ova prasanje? Ne e tesko luge, ova e prasanje od eksternite ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1467 на: 29 Мај 2013, 09:50:37 am »
А уствари зашто падна на уставен тоа со педофилите?
Мислам која била причината?
Па во 88 ипол посто од државите у Европа постои регистар на педофили и работи најнормално...

btw, не сум у тек со ова како е што е ама

http://www.registarnapedofili.mk/

Посебниот регистар за лица осудени со правосилна пресуда за кривични дела за сексуална злоупотреба на малолетни лица и педофилија, координиран од страна на Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија, кој се води во ЈУ Завод за социјални дејности – Скопје, овозможува пристап до одредени информации за сите осуденици за овие кривични дела. Оваа страна преку едноставно пребарување на крајниот корисник му овозможува пристап до листа на сите осудени лица за кривични дела за сексуална злоупотреба на малолетни лица и педофилија во која се содржани податоци за населеното место, општината и улицата на која живеат овие лица. Исто така, обезбедени се и информации со цел превенција на педофилијата, како и линкови кои би ги збогатиле Вашитe знаења за начините како би можело ваквото злосторство да се спречи .

Судењата се јавни, така да сите можат да пребараат и да најдат кој за што бил осуден така да нема кршење на лични инфромации бла бла. зашто сето тоа не се собере на едно место како ова. Не ќе да е причината за заштита на лични податоци.
Педофилите се личности кои многу веројатно дека ќе го повторат делото и слично. незнам по некојси психолошки критериуми и слично. Така да треба а и мора во секоја земја да има вакво нешто, да знам кој ми е комшија!!!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1468 на: 29 Мај 2013, 09:53:00 am »
E zosto de ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1469 на: 29 Мај 2013, 09:54:19 am »
Кај нас може да си педофил, а да си живеел во самица цел живот.