Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 181952 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1440 на: 28 Мај 2013, 16:57:24 pm »
Скопјани струјата ја претвораат во светлина.
Кога вие ќе го направите тоа?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #1441 на: 28 Мај 2013, 17:10:21 pm »
Значи дружење со луѓе од твојот град никако! Оти ќе те сметаат за сељак другите! Е тука е проблемот што се жалат после Скопјани дека Скопје е пренатрупано, те едно те друго. Ќе дојде студент во Скопје, ќе го мавне филм еј во Ск живеам, испаѓање, дружење со сите, кој ги ебава сограѓаните сељаци се - јас сум најдобар итн итн итн... И после ? После кога ќе се вратиш во твојот град? Сите викаат не се враќам, ама од 50.000 студенти, во Скопје може 10.000 ќе останат, 10.000 ќе емигрираат, и другите 30.000 ќе се вратат во своите градови. И кога тие студенти ќе се вратат во своите градови одма не им чини градот, платите се мали, досадно е, нема места за испаѓање, не им се работат секакви работи без никој од нив да се потруди да смени нешто. Таква држава со таков народ не бива. Без навреда Мартин, ова е само генерализирање на тоа што се случува со студентите кој живеат надвор од реалноста.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1442 на: 28 Мај 2013, 17:17:55 pm »
Воопшто не прецизирав со кого сакам да се дружам. За таа година што ја преседив во Скопје, јас запознав прекрасни луѓе и од Скопје, и од Струмица, и од Берово, и од Куманово, Охрид, Велес... Секој дел на Македонија.

Во врска со децата, секоја чест. Ги познавам двајцата, и се страшно интелигентни. Не зборувам за нив, но човек може да има IQ = 190 а да е најголем коњ на планетата. Интелигенцијата не е мерило за човечноста.

Границата помечу генијалноста и лудоста е многу тенка !

Чичко Тоте Аристотеловиќ !

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1443 на: 28 Мај 2013, 17:31:26 pm »
Значи дружење со луѓе од твојот град никако! Оти ќе те сметаат за сељак другите! Е тука е проблемот што се жалат после Скопјани дека Скопје е пренатрупано, те едно те друго. Ќе дојде студент во Скопје, ќе го мавне филм еј во Ск живеам, испаѓање, дружење со сите, кој ги ебава сограѓаните сељаци се - јас сум најдобар итн итн итн... И после ? После кога ќе се вратиш во твојот град? Сите викаат не се враќам, ама од 50.000 студенти, во Скопје може 10.000 ќе останат, 10.000 ќе емигрираат, и другите 30.000 ќе се вратат во своите градови. И кога тие студенти ќе се вратат во своите градови одма не им чини градот, платите се мали, досадно е, нема места за испаѓање, не им се работат секакви работи без никој од нив да се потруди да смени нешто. Таква држава со таков народ не бива. Без навреда Мартин, ова е само генерализирање на тоа што се случува со студентите кој живеат надвор од реалноста.

Јас ќе бидам еден од тие 20.000 што не се враќаат назад. А кога за викенд (и преку лето за време на учебна година) ќе се вратам назад, имам друштво со кое сум егзистирал од прво одделение во основно школо, и тие луѓе ми се повеќе од доволни.

Скопјани струјата ја претвораат во светлина.
Кога вие ќе го направите тоа?

Гостиварци струјата ја крадат.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1444 на: 28 Мај 2013, 17:50:06 pm »
Да де, ние ја плаќаме ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1445 на: 28 Мај 2013, 17:57:20 pm »
Границата помечу генијалноста и лудоста е многу тенка !

нема таква граница. множеството „генијални работи“ е подмножество на множеството „луди работи“, т.е. генијалност е еден особен вид лудост. Не секоја луда работа е генијална - најчесто напротив! - но секоја генијална работа е на свој начин луда.

ова сеа у моментов го измислив така да ако лупам глупости не замерај  ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #1446 на: 28 Мај 2013, 18:08:52 pm »
Мажот испаѓа од вагината и потоа целиот свој живот го поминува обидувајќи се да се врати таму..

Заклучок: Никаде не е како дома.. ова е упатено кон мартин бидејќи и јас сакам да се иселам и да живеам во странство ама не плукам по мојот град бидејќи почитувањето на самиот себе почнува уште овде. Ако ти оттука не се почитуваш кој си и што си, не го почитуваш својот РОДЕН град нема да почитуваш ништо во животот пријателе.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1447 на: 28 Мај 2013, 18:20:55 pm »
Да де, ние ја плаќаме ;D

Па играјте си пак вие, праите светло од струјата! ;D

Мажот испаѓа од вагината и потоа целиот свој живот го поминува обидувајќи се да се врати таму..

Заклучок: Никаде не е како дома.. ова е упатено кон мартин бидејќи и јас сакам да се иселам и да живеам во странство ама не плукам по мојот град бидејќи почитувањето на самиот себе почнува уште овде. Ако ти оттука не се почитуваш кој си и што си, не го почитуваш својот РОДЕН град нема да почитуваш ништо во животот пријателе.

И што? Би требало ваквите изјави твои и на колегите форумци мене да ме премислат?
Гостивар е град, како и секој друг во Македонија. Инфраструктурата е таа, кружни текови имаме, кафани имаме, диско имаме. Тоа е, сакал нејќел тоа е.
Во Гостивар мене не ми се допаѓа менталитетот. Не ми се допаѓа што луѓето се далеку повеќе ориентирани кон туѓ живот, а не кон својот. Не ми се допаѓа тоа што не знаат основи на гостопримство (ми дојде другар од факс на гости, сељачана во диско пробаа да го испровоцираат за да започнат тепачка). Не ми се допаѓа тоа што и да направиш нешто за себе, другите ти го уништуваат (братучетка ми купи нова кола, сељачана љубоморна СО КЛУЧ ПО ВРАТА и помина. Бојата е 400 евра доплата на металик), не ми се допаѓа тоа што се ценат „мангите“ што шмркаат бело и дуваат ко да нема утре од машки род и девојките што во прва година средно ќе излезат со пуш ап во град и се први пичондри.

Можам да продолжам. Сакаш?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #1448 на: 28 Мај 2013, 18:24:46 pm »
Добро да морам да слушам кинески и да гледам модни додаток на глава директно од роберто кавали во центар на штип и јас би го мразел од тој аспект апсолутно те сфаќам ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1449 на: 28 Мај 2013, 18:27:30 pm »
Да си се родел во мултиетнички град, многу различно ќе си размислувал.
Сите проблеми (од тип на тепачки и конфликти) се помеѓу македонци и македонци, и албанци и албанци.
ОДАМНА не се десило меѓуетнички да се спречка некој со некого. ;)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #1450 на: 28 Мај 2013, 18:31:40 pm »
Па кај ви е соживот бре. пошто нели кој се тепа тој се сака ако не се тепате нема љубов меѓу вас мора да поработите на тоа :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1451 на: 28 Мај 2013, 19:14:10 pm »
http://a1on.mk/wordpress/archives/156459

просечна плата во македонија за март,21.294 денари

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1453 на: 28 Мај 2013, 22:09:06 pm »
Да де, ние ја плаќаме ;D

Па играјте си пак вие, праите светло од струјата! ;D

И што? Би требало ваквите изјави твои и на колегите форумци мене да ме премислат?
Гостивар е град, како и секој друг во Македонија. Инфраструктурата е таа, кружни текови имаме, кафани имаме, диско имаме. Тоа е, сакал нејќел тоа е.
Во Гостивар мене не ми се допаѓа менталитетот. Не ми се допаѓа што луѓето се далеку повеќе ориентирани кон туѓ живот, а не кон својот. Не ми се допаѓа тоа што не знаат основи на гостопримство (ми дојде другар од факс на гости, сељачана во диско пробаа да го испровоцираат за да започнат тепачка). Не ми се допаѓа тоа што и да направиш нешто за себе, другите ти го уништуваат (братучетка ми купи нова кола, сељачана љубоморна СО КЛУЧ ПО ВРАТА и помина. Бојата е 400 евра доплата на металик), не ми се допаѓа тоа што се ценат „мангите“ што шмркаат бело и дуваат ко да нема утре од машки род и девојките што во прва година средно ќе излезат со пуш ап во град и се први пичондри.

Можам да продолжам. Сакаш?

Мартин, немој да мислиш дека ова што го наброја подоле го нема во Скопје...сегде е исти **** таков смотан народ сме ако може народ да се кажеме..да му умре на комшијата козата..
за девојките да не почнуваме да праиме муабет...најпросто влези у банка ќе видиш кој се работи. нажалост и ти ќе го осетиш тоа која некоја "колешка" што не знае ни како се вика, испушила, пардон неколку од тие директорските и работи, а ти 10 години учиш, те бива и се и ќе дремеш на форум...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1454 на: 28 Мај 2013, 22:10:52 pm »
Браво Мартин! Одлично размислување. Сите сме ние луѓе без разлика одкаде сме, нечини да се повлекуваме и ограничуваме, ако почнеме со соседните држави ќе завршиме со браќата и сестрите кои се во соседните соби. Генерализирање на луѓе заради глупости не поединци нечини, согурно и во Гостивар има ок луѓе со кои можеш секаде да се дружиш.

Тврдам дека ако имавме повеќе пари и во подобра ситуација ни беше државата немаше да се замараме кој од каде е и чиви чорапи смрдат. Наметнато е тоа, за да се покријат реалните проблеми и да се сврти вниманитето кон нешто небитно, ако убаво загледаш ќе ја видиш целата слика ќе приметиш колку моронистично е воопшто да се замараш за такви работи. Можеш да ги земеш и земјите кои се 100 го. пред нас, јасно е кон што треба да се цели.