Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182134 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1425 на: 28 Мај 2013, 15:29:14 pm »
А сега и е само десет илјади пати поубаво од тука.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1426 на: 28 Мај 2013, 15:29:47 pm »
Кими другар данокот е укинат ама состојбата е толку лоша што обртот на пари е намален 5-10 пати. Подобро да има заработувачка и да ги платам тие 2% отколку вака

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1427 на: 28 Мај 2013, 15:30:30 pm »
Ако земеш во предвид дека и било 30 иљади пати поубаво, ќе видиш колку изгубиле.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1428 на: 28 Мај 2013, 15:31:24 pm »
Ако земеш во предвид дека и било 30 иљади пати поубаво, ќе видиш колку изгубиле.
Наполно се сложувам. Кутрите.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1429 на: 28 Мај 2013, 15:45:19 pm »
Убаво ние додека ни кажуваат на ТВ и весник дека ни е убаво.
Ама кога ќе дојде неубавото, ќе дојде без најава. Е тогаш ќе си акаме главата што не снашло и дека сами сме си биле криви.

И на Грција и беше убаво до пред 4 години. Супер и беше.

кај Грција има една многу интересна работа, таму луѓето и во криза се далеку побогати отколку кај нас. Кај нив државата е сиромашна ... кај нас обратно  ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1430 на: 28 Мај 2013, 15:46:50 pm »
Намалување на данок не е ништо добро, освен што носи краткотрајно и незначително задоволство (таканаречен популизам).

Ако ги погледнеме најразивените и социјално најстабилните земји во светот, ќе видиме дека таму даноците се високи БОЛИ ГЛАВА. Скандинавските земји, Данска, Австрија, Швицарска, АвКаНз.... Во Данска, на пример, даноците се преку 70 (СЕДУМДЕСЕТ) проценти од приходите.

Н О

Таму собраните пари ќе се потрошат паметно, продуктивно, инфраструктурно и во интерес на граѓанинот. За такви училишта, патишта, јавни сервиси, нема ВООПШТО да се бунам ако ми земат 7о% од парите.

Слично како задолжувањето, и самата висина на даноците не е толку важна. МНОГУ поважно е ЗА ШТО ќе се потрошат позајмените пари и парите собрани од даноци. Ова што нас ни трубат „ниски даноци, ниска задолженост“ е причам-ти-причу, бидејќи само по себе НИШТО не значи.

М0жат данокот да го спуштат и на еден процент, ако тој еден процент се троши на глупости - тогаш е премногу.

Може долгот да биде и еден процент од бдп, ако позајмените пари се потрошени на глупости - тогаш е премногу.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1431 на: 28 Мај 2013, 15:51:02 pm »
Кај нас државата зема заем за да може пензии да исплати.
Од планираниот дефицит за годишно ниво, пола отиде во првите 3 месеци..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1432 на: 28 Мај 2013, 15:51:14 pm »
Што се тиче мене ја не би платил ни денар за данок.

Се додека плаќате даноци вие фактички го финансирате сељачизмов и ренесансата.

Сива Економија рулс !

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1433 на: 28 Мај 2013, 15:51:50 pm »
Зоран буревесник

Цитат
Pretepaniot visok funkcioner od izvrsnata vlast, vo GTC vo sabota navecer e PANCE KRALEV. Tepan e od "kaznena ekspedicija" od DPMNE poradi sorabotka so medjunarodna istraga koja ja opfaka FAMILIJATA. . .

Se izvinuvam sto ne smeam da objavam od kakva priroda e istragata. Oti e vo tek. So bilo kakva objava ke ja narusam i ke i nastetam na istragata. PANCE KRALEV ekspresno leta od Vladata poradi zagrozuvanje na profitnite interesi na BRATUCEDITE!

Некој си весник

Цитат
Министерот за образование и наука Панче Кралев поднесол оставка на функцијата, по што премиерот Никола Груевски за нов прв човек во ресорот го предложи Спиро Ристовски, досегашен министер за труд и социјална политика.
Предлогот на македонскиот премиер Никола Груевски за избор на нови министри во владата ќе биде ставен на утрешната (29.05) седница на Собранието, како дополнување на дневниот ред.
Покрај промената на челната функција во Министерството за образование и наука , која наместо Панче Кралев треба да ја заземе Спиро Ристовски, нужно следува промена и во досегашниот ресор на Ристовски.

;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1434 на: 28 Мај 2013, 15:58:30 pm »
^

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1435 на: 28 Мај 2013, 16:12:36 pm »
Убаво ние додека ни кажуваат на ТВ и весник дека ни е убаво.
Ама кога ќе дојде неубавото, ќе дојде без најава. Е тогаш ќе си акаме главата што не снашло и дека сами сме си биле криви.

И на Грција и беше убаво до пред 4 години. Супер и беше.

кај Грција има една многу интересна работа, таму луѓето и во криза се далеку побогати отколку кај нас. Кај нив државата е сиромашна ... кај нас обратно  ;D
Што пиеш за ова?  8)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1436 на: 28 Мај 2013, 16:33:01 pm »
Еден куп рибари пријатели имам грчишта, двајца од нив повеќе сега одат по светот на риба и трошат пари, одколку пред 5 години!

На едниот од нив....Викам, Сакис мај френд, криза...нема пари....кредит..вери дификлт за враќање...???? Вика Сакис...боли Сакис курац.....Меркел има пари.... ќе дава на Елада аген и Сакис вил гоу на фишинг мор офтен ! ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #1437 на: 28 Мај 2013, 16:51:34 pm »

@Banzai едно од првите и најважни цели што ги поставив кога стапнав во Скопје како студент: НЕ СЕ ДРУЖИ СО ГОСТИВАРЦИ. Цврсто стојам на тоа, и имам само површен контакт со некои од колегите што ги познавам а ми се сограѓани. Каде и да одам, ќе го практикувам истото.

Секоја чест. Ова е ОСНОВА за убав живот.

http://grid.mk/read/news/505127220/3138518/srednoshkolci-od-gostivar-gi-pretvoraat-dozhdot-i-gromot-vo-struja-dobija-bronzen-medal-vo-sad

Абе седи Мартин, кога ќе прочиташ вакво нешто за Скопјани? Никогаш

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1438 на: 28 Мај 2013, 16:55:31 pm »
Ако си затуцан и се дружиш само со луѓето од својот град, сите ќе имаат ужасно мислење за тебе. Поготово на факултет.

Тоа се тие финеси што неможе да ги сфатат луѓето. За негова среќа Мартин ги сфатил навремено.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1439 на: 28 Мај 2013, 16:55:48 pm »
Воопшто не прецизирав со кого сакам да се дружам. За таа година што ја преседив во Скопје, јас запознав прекрасни луѓе и од Скопје, и од Струмица, и од Берово, и од Куманово, Охрид, Велес... Секој дел на Македонија.

Во врска со децата, секоја чест. Ги познавам двајцата, и се страшно интелигентни. Не зборувам за нив, но човек може да има IQ = 190 а да е најголем коњ на планетата. Интелигенцијата не е мерило за човечноста.