Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182678 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1320 на: 27 Мај 2013, 10:07:16 am »
Спортекс, до толку бе човек да не разбираат? Не ми се верува просто, џабе дипломите што ги добиваат!

Јес да пред некој ден учев некого основни операции во ексел(наводно заборавила, никогаш не ни знаела би додал јас), ама барем нема универзитетска диплома за комарци тепање.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1321 на: 27 Мај 2013, 10:08:14 am »
Којзнае што си видел. Толку ќе кажам.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1322 на: 27 Мај 2013, 10:11:57 am »
Којзнае што си видел. Толку ќе кажам.
Се надевам на Фаланга му реплицираше. И јас да се приклучам кон репликава :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1323 на: 27 Мај 2013, 10:15:24 am »
Точно, но не баш потполно точно!

Доколку имаш квалификации кои се бараат можеш многу солидно да заработиш и ако со време се докажеш можеш да заработуваш повеќе и од локалците!

Токму затоа го пишав она погоре, го избегнуваш моментот на типичен гастрбајтер уште на старт. Јес да можеби нема да бидеш платен колку и некој локалец со истите квалификации но ќе бидеш добро платен а со време можеш и да го поминеш ако се докажеш!?

Тоа се подразбира. Но почетокот е секогаш таков каков што кажав (речиси секогаш). Прашањето е дали ќе имаш стомак да го пребродиш почетокот.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1324 на: 27 Мај 2013, 10:25:11 am »
Спортекс, до толку бе човек да не разбираат? Не ми се верува просто, џабе дипломите што ги добиваат!

Јес да пред некој ден учев некого основни операции во ексел(наводно заборавила, никогаш не ни знаела би додал јас), ама барем нема универзитетска диплома за комарци тепање.

Верувај дека ми идеше да им ги побарам дипломите на увид на неколкумина! Да завршиле факс на некој од приватниве со парички без учење ќе речам ајде, колку да има диплома, ама на УКИМ учев и јас, газот ми излезе од учење, не дека бев професионалец кога излегов од школо, ама за овие што поминаа кај мене на проба бев Ајнштајн !

Не знам што учат на факултет по информатика, Фејсбук, Скајп, Мозила Фаерфокс ???? Ексел да не знаеш една табела да составиш од 5 реда и 3 колони, со проста форумула за збир, навистина ми е нејасно тоа? Mic. Outlook не знаат да отворат да си видат емаил а пак да не зборувам да си сетираат акаунт!! Страшно! После кога ни викаат странците дека сме немале доволно квалификуван кадар, ние у гради се мваме и викаме гледај ги глупациве, они нас ќе ни кажуваат!

Имав шанса два пати да се уверам во ова во последниве година дена, не дека сите се такви, нормлано дека има деца топ спремни, но кога од сите кандидати 95% врска немаат од некои работи кои денес малте не се сметаат за обавезни ако сакаш да се вработиш, заклучокот сам се наметнува!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1325 на: 27 Мај 2013, 10:30:52 am »
Сега сите имаат факултет... Што сакаш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1326 на: 27 Мај 2013, 10:31:45 am »
Сега ќе треба државата да им најде работа. Пошто она ги сили да завршат факултет. Со разлог дека ќе имаат работа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1327 на: 27 Мај 2013, 10:32:48 am »
И тоа баш сите, еден не дојде да рече еве јас немам факултет ама знам да работам ова, и ова, и знам компјутери и знам англиски...или сум администрирал системи за продажба, или било што !

Све академски граѓани се наредија,  супер се за да седат на академија по цел ден , а за друго, за свинска не ги бива !

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #1328 на: 27 Мај 2013, 10:34:16 am »
Кај мене има деца што се еве сега 3 година на факултет за информатика а незнаат еден фор loop да направат а камо ли класи од објектно ориентирано. А ги имаат положено тие предмети :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1329 на: 27 Мај 2013, 10:36:22 am »
И тоа баш сите, еден не дојде да рече еве јас немам факултет ама знам да работам ова, и ова, и знам компјутери и знам англиски...или сум администрирал системи за продажба, или било што !

Све академски граѓани се наредија,  супер се за да седат на академија по цел ден , а за друго, за свинска не ги бива !
Видиш паметна идеја, треба да отвориме кафич по име „Академија“ во Центар.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1330 на: 27 Мај 2013, 10:38:17 am »
Кога може да има академија за фризури....

BTW, у Академија све академки беа по тоа шанкоите :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1331 на: 27 Мај 2013, 10:48:11 am »
И јас имам искуство со академија, ама воена :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1332 на: 27 Мај 2013, 10:54:38 am »
Ја само со Академци...

Онака, лабаво, свадбарски :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1333 на: 27 Мај 2013, 10:58:11 am »
Не знам што учат на факултет по информатика, Фејсбук, Скајп, Мозила Фаерфокс ???? Ексел да не знаеш една табела да составиш од 5 реда и 3 колони, со проста форумула за збир, навистина ми е нејасно тоа? Mic. Outlook не знаат да отворат да си видат емаил а пак да не зборувам да си сетираат акаунт!! Страшно! После кога ни викаат странците дека сме немале доволно квалификуван кадар, ние у гради се мваме и викаме гледај ги глупациве, они нас ќе ни кажуваат!

Имав шанса два пати да се уверам во ова во последниве година дена, не дека сите се такви, нормлано дека има деца топ спремни, но кога од сите кандидати 95% врска немаат од некои работи кои денес малте не се сметаат за обавезни ако сакаш да се вработиш, заклучокот сам се наметнува!

Епа Спортекс рачунај дека 95% од дипломците по информатика немаат поима да си реинсталираат Windows, или да си наместат Outlook или да си инсталираат драјвер и слично. Тие се само пишувачка машина, некој да им спреми на хартија а они само да преведат од македонски во програмски јазик (зборувам за програмерите). Ама кога ќе отидат на запад и ништо повеќе не се бара од нив. Таму има специјализиран Бизнис аналитичар што им става на хартија, техничар што преинсталира Windows, Outlook-џија што ќе му намети меил, мрежаџија што ќе му стави IP адреса и слично.

Срањата се кај нас што од секого се бара да знае да работи како да има завртшено 5 факултети. И на крај ништо не се сработува.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1334 на: 27 Мај 2013, 11:21:10 am »
па кај нас и реално се учи за толку...
« Последно менување: 27 Мај 2013, 11:33:42 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време