Ако ти не сметаш дека центарот е посран до неповрат, тогаш си има доктори што се занимаваат со тие работи - извини вака. Незнам што инает треба да си за да кажеш дека ти се допаѓа циркусов. Не навлегувам понатаму.
Многу погрешно ме свати Дени.
Не реков дека ми се допаѓа кичерајот со кој го усраа центарот. Напротив не само што не ми се допаѓа туку ми е одвратен, го доживувам како ѓупска работа која е срам за државата.
Има и работи кои ми се допаѓаат, на пример проширувањата на улиците низ Центар и соседните населби, тоа што се направи театар, национален музеј и ред други работи кои недостасуваат во државава и покрај тоа што не ми се допаѓаат фасадите.
Сепак сметам дека парите се непотребно раскурцани, а народот и земјава нема да видат голем бенефит од тоа. Со потрошените пари можеше да се рестартира голем обем на лесната и прехрамбената индустрија со што ќе се зголемеше бруто националното производство, ќе се отвореа многу работни места, ќе се понудеа низа домашни артикли со прифатлив квалитет и пониски цении и едноставно ќе се пуштеа пари во оптег кои се крвоток во економијата.
Она на кое поентирав е дека понудената алтернатива не е ништо подобра и дека не гледам просперитет во ликови ко Живинарски.