Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182490 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #285 на: 14 Февруари 2013, 15:44:34 pm »
@Kimi

Таквите деца/патриоти како тебе, кога има војна која обично е профит или курташак на неколку души, први гинат. Односно ги ставаат први да гинат. Нај залудно потрошени животи...   

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #286 на: 14 Февруари 2013, 15:44:59 pm »
Под присила е донесено се. И тоа никако да го разберат децата.

Јас сум дете па гледаш два поста пред твојот велам дека се е под притисок донесено...

Зарем има македонец кој го сака ова знаме пред старото?
Зарем има македонец кој сака да го гледа Ахмети во влада или Гзим Острени како кандидат за претседател?
Зарем има македонец кој сака да слуша мјау мјау во сред скопје?
Зарем има македонец кој не сака слободно да прошета секаде без страв дека ќе биде дел од смилковци 2?

Ама така и ни треба бе. Си заслужуваме. Се ова што ни се случува. Јас ја загубив вербата во способноста на македонскиот народ лани на 12 април. Па после тоа македонците си седат дома и уживаат. Едноставно немаат капацитет ништо да превземат.

Да. Барем еден сигурно.

Плус... Не мешајте „патриотизам“ со „партизам“... Патриотот си ја сака државата, партиецот си се трти кога ќе му кажат и нема право на сопствено мислење и/или глас. Што е уште полошо, вториве не се ни обидуваат да го разбудат достоинството кое ги прави човек.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #287 на: 14 Февруари 2013, 15:45:39 pm »
A be Albancite se nasi brakja. I mnogu gi cenam i pocituvam. Ramnopravni se so mene. Mi idat razni vo kukja i sekogas jadat i pijat so mene sto jadam i sto pijam. Steta sto albanskiot jazik ne go ucat decata vo skolo. A sepak molosta na Gospod Isus ke gi prosvetli. Golema misija e toa. So Bozjata pomos. Im zaviduvam zatoa sto se otvoreni kon site, ni go ucat jazikot i ja pocituvaat nasata kultura. I nie trebe nivnata da ja pocituvame.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #288 на: 14 Февруари 2013, 15:47:40 pm »

Јас сум дете па гледаш два поста пред твојот велам дека се е под притисок донесено...

Зарем има македонец кој сака да го гледа Ахмети во влада или Гзим Острени како кандидат за претседател?
Зарем има македонец кој не сака слободно да прошета секаде без страв дека ќе биде дел од смилковци 2?

Ама така и ни треба бе. Си заслужуваме. Се ова што ни се случува. Јас ја загубив вербата во способноста на македонскиот народ лани на 12 април. Па после тоа македонците си седат дома и уживаат. Едноставно немаат капацитет ништо да превземат.
Јас не го сакам старото знаме повеќе од новото.
Јас несакам да гледам никого во влада, зошто нема потреба да се гледа владата. Во ниедна држава не се замараат толку со „владата“ како кај нас.
Во Белград нема мјау мјау, сакаш така? Ама ќе го немаш Тетово-Гостивар-Дебар-Струга, туку тоа ќе се вика Косово.
Одговор број 3.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #289 на: 14 Февруари 2013, 15:49:22 pm »

Јас не го сакам старото знаме повеќе од новото.
Јас несакам да гледам никого во влада, зошто нема потреба да се гледа владата. Во ниедна држава не се замараат толку со „владата“ како кај нас.
Во Белград нема мјау мјау, сакаш така? Ама ќе го немаш Тетово-Гостивар-Дебар-Струга, туку тоа ќе се вика Косово.
Одговор број 3.

+10 освен за првата реченица, но ја респектирам твојата желба.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #290 на: 14 Февруари 2013, 15:59:42 pm »
Ne sum patriot.
Ne sum nacionalist.
Ne go sakam novoto zname.
Ne go opravduvam dvodeceniskoto felacio kon EU.
Ne gi sakam lugeto koi sto dosega ja vodele drzavata.

Drzavata vo koja sto ziveam e takva bidejki nie kako narod go dozvoluvame toa.
23 godini se dovolen dokaz kolku kako narod sme (ne)sposobni samostiojno da izgradime drzava i ne treba drugite da ni se krivi sto posle tolku vreme nekoi sobrale 2 i 2 i svatile deka im se moze da ni go negiraat imeto i potekloto i da se obiduvaat da ja prisvojat nasata teritorija.

Samo cvrst sojuz na ekonomsko a i po moznost na ideolosko nivo moze da ja spasi Makedonija..bidejki od 1903 do 1991 e naucena drug da ja drzi za raka koga treba da premine ulica.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #291 на: 14 Февруари 2013, 16:00:05 pm »
@Kimi

Таквите деца/патриоти како тебе, кога има војна која обично е профит или курташак на неколку души, први гинат. Односно ги ставаат први да гинат. Нај залудно потрошени животи...  

Сакаш да кажеш сите македонци во 2001 залудно загинаа?? Ни овозможија уште 20 години живот во македонија пред крајниот колапс. Значи не било залудно. 20 години се 20 години.

Држава без националисти неможе да опстои. Земете ги србите за позитивен пример. Со нато се тепаа ама го имаат она српското во душата. Ние се плашиме од група планинари и се криеме зад нашиот непатриотизам
« Последно менување: 14 Февруари 2013, 16:13:56 pm kimi makedonski »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #292 на: 14 Февруари 2013, 16:05:17 pm »
:D :D :D

Е дете дете...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #293 на: 14 Февруари 2013, 16:06:25 pm »
Кими, ти во 2001-ва си имал 7-8 години. Тоа што го знаеш за 2001-ва е тоа што ти го кажале твоите дома. А богами, и јакиот патриот со никнејм од фински возач.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #294 на: 14 Февруари 2013, 16:52:19 pm »
Мојот никнејм не потекнува од финскиот возач туку од првите две букви од името и презимето и така сум пишан уште во периодот кога финскиот возач возеше во мојот омразен тим. Така да ептен ти е на место споредбава што би се рекло.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #295 на: 14 Февруари 2013, 16:55:22 pm »
Објаснето:

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #296 на: 14 Февруари 2013, 16:55:34 pm »
Се извинувам за погрешната претпоставка.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #297 на: 14 Февруари 2013, 17:47:07 pm »
@Kimi

кратко и јасно,без дрвење

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #298 на: 14 Февруари 2013, 17:50:32 pm »
Кратко и јасно во една реченица се откажа од Гоце, Даме, Питу до неговите пра дедовци партизани од типот на Славчо Стојменски, Вера Цири Вири и сите останати познати и непознати партизански борци да не набројувам сега.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Слобода или смрт
« Одговори #299 на: 14 Февруари 2013, 17:54:40 pm »
Pa delime isti praznici so brakjata Bugari i Srbi. Da staneme edna drzava top ke nie. Federacija Srbija-Makedonija-Bugarija i odma vo EU

Zaboraiv i Kosovo i Albanija pa sme site edno. Golema rabota ako nekoj e Bugar Srbin Grk ili Evrein ili Vlav bitno ke ni e top !

Да видиме кој што ќе понуди во приказнава...
Ќе имаме бугарки за две червени, марихуана и бело на тони од косово и албанија а ќе се најде и по некој калаш и зоља. Србите ќе даваат музика а македонците ајвар :D