Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182289 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #270 на: 14 Февруари 2013, 15:25:05 pm »
Уште еднаш да ме поистовети бугарот со бугарин официјално ќе барам БАН за него.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #271 на: 14 Февруари 2013, 15:27:18 pm »
Уште еднаш некој да ме поистовети со Антички Македонец ќе барам БАН за него.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #272 на: 14 Февруари 2013, 15:27:46 pm »
Pa delime isti praznici so brakjata Bugari i Srbi. Da staneme edna drzava top ke nie. Federacija Srbija-Makedonija-Bugarija i odma vo EU

Zaboraiv i Kosovo i Albanija pa sme site edno. Golema rabota ako nekoj e Bugar Srbin Grk ili Evrein ili Vlav bitno ke ni e top !

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #273 на: 14 Февруари 2013, 15:28:30 pm »
Албанскиот е официјален јазик во парламентот треба истиот да се воведе и во школите?? Кога ќе разберете се што е официјално кај нас во голема мера е донесено под притисок. Затоа во Македонија не важи што е официјално туку што чувствува народот. А меѓу народот ова знаме е вентилатор. За свое знаме го сака она кое има традиција а не е направено од Мартиновски ако не се лажам е дизајнерот на ова новото. Ова е играчка кога ќе разберете дека знаме не се прави на тендер. Знаме на тендер се прави во вештачка творевина како косово.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #274 на: 14 Февруари 2013, 15:29:49 pm »
Знамето на Вергина ми е симбол за „патриоти“ надвор од контакт со реалноста. Исто како што конфедерациското знаме е симбол на реднекс. Генерално, од такви луѓе ми се гади, исто како што ми се гади од оние што се прават паметни со „гејлада“, „да им се изнасерам на Грците“ итн...

With all due respect, се сложувам со тоа дека знамето е тоа. Но немој да ти се гади, бидејќи патриотизмот е позитивна работа. На било што и да те асоцира Ѕвездата од Вергина (патем не се вика така туку се вика Македонско сонце а нај јасно се гледа од артефакт најден во населбата Кутлеш па од таму и Сонцето од Кутлеш) јас го респектирам тоа и немам ништо против. Ако прошеташ малку по македонските села ќе видиш многу орнаменти направени пред стотици години со гравирано Македонското сонце. Тоа не е фабрикација на ДПМНЕ туку македонско културно и национално обележје.

ЕДИТ: само да ја објаснам разликата меѓу патриотизам и национализам во кратка форма:

Национализам: величење и почитување на сопствената нација а омаловажување и непризнавање на сите други.

Патриотизам: величење и почитување на сопствената нација истовремено и почитување на сите останати.

Така јас со чиста совест велам дека Зеро е патриот иако МОЖЕБИ не е свесен за тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #275 на: 14 Февруари 2013, 15:30:33 pm »
Под присила е донесено се. И тоа никако да го разберат децата.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #276 на: 14 Февруари 2013, 15:31:15 pm »
Znameto od Vergina e Makedonsko Zname ! Originalnoto i prvoto. Kako ke recat antickoto.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #277 на: 14 Февруари 2013, 15:34:21 pm »
Колаборационализам: Величење и почитување на туѓото а непочитување и уништување на своето, со други зборови соработка со непријателот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #278 на: 14 Февруари 2013, 15:34:27 pm »
Зошто тоа да е оригинално? Кој го направил оригинално да е?

П.С. Ако се гледаат соседите како напријатели, исходот е само еден. А тоа е пикање во шахта или селење од својата куќа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #279 на: 14 Февруари 2013, 15:36:39 pm »
Има „патриоти“ и патриоти.

За мене не се патриоти тие што слепо бранат нешто, колку и да е тоа погрешно или не. За мене не се патриоти оние кои слепо ќе обвинуваат се што некој друг ќе им каже да обвинат. За мене патриотизам не е некритикување на својата држава, власт и националност. Не ми се гади од патриоти, ми се гади од „патриоти“.

Баш напротив, вистинскиот патриот ги согледува негативностите во својата држава, во својата националност и особено во својата власт, и се стреми да ги подобри или да ги смени. Впрочем, искрено верувам во ова - „A patriot must always be ready to defend his country against his government.“ - Edward Abbey.

Во ниеден момент не спомнав ниту една партија, пошто овој муабет го надминува партискиот муабет. Тоа што во Македонија партискиот муабет го прават и 6-7 годишни дечиња, тоа ме плаши. Ама онака, длабоко до срж ме плаши. Исто како што ме плаши екстремниот национализам (за кој сме експерти) и спремноста да се мисли, но и да се брани ставот дека ние не сме криви за ништо.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #280 на: 14 Февруари 2013, 15:36:51 pm »
Алоооо! Доста со политика и делби. Примитивни сте ептен. Сите за пар десетици години ќе идеме курбан, живејте го животот. Доста мислите кој од каде ве издркал. Кога ќе сватите дека народите и општо гените треба да се мешаат? Поубави и попаметни луѓе искачаат. Ја и религијата би ја забранил затоа што ствара поделба меѓу луѓето. Срамота во 21 век толку примитивизам да има. Точно дека е наметнат овој муабет ама па до волку слеп да се биде...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #281 на: 14 Февруари 2013, 15:37:39 pm »
Toa e znameto od anticko vreme. Zatoa e original. Ne e vestacka tvorevina kako kosovskoto, ventilatorot itn...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #282 на: 14 Февруари 2013, 15:37:45 pm »
Албанскиот е официјален јазик во парламентот треба истиот да се воведе и во школите?? Кога ќе разберете се што е официјално кај нас во голема мера е донесено под притисок. Затоа во Македонија не важи што е официјално туку што чувствува народот. А меѓу народот ова знаме е вентилатор. За свое знаме го сака она кое има традиција а не е направено од Мартиновски ако не се лажам е дизајнерот на ова новото. Ова е играчка кога ќе разберете дека знаме не се прави на тендер. Знаме на тендер се прави во вештачка творевина како косово.

Кога ќе видиш и вие во источна Македонија 80% сте предавници,затоа што тие 80% имате Бугарски пасоши.Бугарите не ви признаваат јазик и што уште не а вие идете и им зимате пасош во кој што постои како да кажам,реченица која гласи :ДАЛИ СЕ ЧУВСТВУВАТЕ КАКО БУГАРИ.? -и за да стгнете до истиот треба да заокружите ДА.

И ти си нашол да збориш за тоа како Албнците ти сметаат.?? -Дете преиспитај се што ти правиш за ова парче земја,па после земи пцуј други.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #283 на: 14 Февруари 2013, 15:42:16 pm »
Под присила е донесено се. И тоа никако да го разберат децата.

Јас сум дете па гледаш два поста пред твојот велам дека се е под притисок донесено...

Зарем има македонец кој го сака ова знаме пред старото?
Зарем има македонец кој сака да го гледа Ахмети во влада или Гзим Острени како кандидат за претседател?
Зарем има македонец кој сака да слуша мјау мјау во сред скопје?
Зарем има македонец кој не сака слободно да прошета секаде без страв дека ќе биде дел од смилковци 2?

Ама така и ни треба бе. Си заслужуваме. Се ова што ни се случува. Јас ја загубив вербата во способноста на македонскиот народ лани на 12 април. Па после тоа македонците си седат дома и уживаат. Едноставно немаат капацитет ништо да превземат.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #284 на: 14 Февруари 2013, 15:42:47 pm »
Има „патриоти“ и патриоти.

За мене не се патриоти тие што слепо бранат нешто, колку и да е тоа погрешно или не. За мене не се патриоти оние кои слепо ќе обвинуваат се што некој друг ќе им каже да обвинат. За мене патриотизам не е некритикување на својата држава, власт и националност. Не ми се гади од патриоти, ми се гади од „патриоти“.

Токму така. Но кој има даде право на „патриотите“ да се наречат патриоти? ДПМНЕ? СДС? Ми се гади и од едните и од другите

Баш напротив, вистинскиот патриот ги согледува негативностите во својата држава, во својата националност и особено во својата власт, и се стреми да ги подобри или да ги смени. Впрочем, искрено верувам во ова - „A patriot must always be ready to defend his country against his government.“ - Edward Abbey.

Исто така - токму така. Непријателот не е само надворешен туку и внатрешен. Мислам дека сега е уште појасна разликата меѓу „патриоти“ и патриоти

Во ниеден момент не спомнав ниту една партија, пошто овој муабет го надминува партискиот муабет.

Баш баш така. Според мене секој што загазил дебело во некоја партија за мене е со една нога во непријателски штаб.